Christian ter Maat

Christian ter Maat

Christian ter Maat MCC, MMC is zelfstandig organisatieadviseur, met meer dan 17 jaar internationale werkervaring en een post-graduate master degree in Corporate Communication (MCC) en in Management Consultancy (MMC). Tevens heeft hij de, door het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen en Nyenrode ontwikkelde leergang “Nyenrode Commissarissencyclus” gevolgd.

Christian heeft Carevolution management- & organisatie advies opgericht; “Consultants who care about clients, people & society”. Veranderingstrajecten kunnen als evolutie of als revolutie worden gekenmerkt.

Carevolution is een organisatie- & management adviesbureau met focus op: strategie, organisatie structuur & besluitvorming, verandermanagement, communicatie & marketing en business development. Carevolution richt zich o.a. op de volgende industrieën: media, entertainment, creatieve dienstverleners, hospitality, travel, leisure, retail, wellness, zorg, goede doelen, professionele dienstverlening, onroerend goed en automotive.

De organisatorische vraagstukken variëren van strategische aard, veranderingstrajecten, fusies en overnames (M&A), doorlichtingen, coaching, interim management tot stakeholders analyses en klantprogramma’s. Tevens spreekt Christian ter Maat regelmatig op congressen en seminars over bovengenoemde onderwerpen.

En publiceert hij o.a. op: Reply to All - innovation in communication

Voor informatie over Carevolution en Christian ter Maat:

carevolution management & organisatie advies

presentaties & workshops - Speakers Academy

snijden in bureaucratie - cut the red tape

Italiaanse Kook Workshop

tasty easy healthy fast food concept

strategisch communicatieadvies - MCC Advies

U kunt Christian ter Maat (Carevolution) bereiken per email:christian@carevolution.nl

Berichten van Christian ter Maat

Kunt u mij doorverbinden met de DMU? Ah… ze zijn nu lunchen!

Kotler; definieert de Decision Making Unit (DMU); als alle individuen en groepen die businessshoesdeelnemen aan het besluitvormingsproces rond de onderhandeling(en).

Dit sluit aan bij het adagium; “organisations don’t buy, people do” Wie zijn die mensen die het besluitvormingsproces sturen? En is het wel een groep? En hoe liggen de machtsverhoudingen binnen zo’n groep? En veranderen deze in de loop van het acquisitie- en onderhandelingsproces?

T-Mobile beledigt klanten met een fooi!

Op 8 & 9 augustus heeft een deel van de klanten van T-Mobile die in het buitenland zijn tmobile_shitproblemen met het netwerk door een grote storing. Zelfs de 112 was niet bereikbaar voor de klanten. Zulke storingen en de gevolgen daarvan, kunnen nu eenmaal gebeuren, maar hoe ga je daar als T-Mobile in je relatie met je klant mee om?

Wie heeft er wel eens afscheid van zijn ‘klant terrible’ genomen?

Eerlijk zeggen! Wie heeft er wel eens afscheid van zijn ‘klant terrible’ genomen? Durven klanterfantenondernemingen kritisch te kijken naar de spanningsboog tussen aangeboden diensten/producten en diversiteit van klanten? ‘De Klant is Koning’; geldt dit spreekwoord uit de jaren vijftig, nog steeds en altijd?

Woningcorporaties zijn bang om de verweven macht op te geven en de klant is de dupe.

Op dit moment is de woningbouwcorporatie sector in de nasleep van lakend toezicht, fraude, belabberde dienstverlening en buitensporige en select gemanagede projecten. En weer laat de huisvester sector haar vuist zien; ‘waar het ophoudt, is als de huurder het recht krijgt om uit te maken welke woning wij moeten verkopen, aldus branchevereniging Aedes’. Waar draait het om; de macht van de huisvest maffia of het woongenot (huur en koop) van haar klanten?

Chique en trendy defeceren & urineren in retail omgevingen.

Excusez-les mots. In het retail landschap zijn de laatste jaren weinig echte innovaties te zien. Er wordt stuivertje gewisseld tussen de Zara’s en We’s. De McDonald’s probeert het met groen logo en verbeterde interieurs. Apple stores blijven hot. Maar wat ontbreekt er nu, voor de veelzijdige en veeleisende consument in de meeste winkelstraten, shopping malls, trein- en bus stations? Een gat in de markt bestaat dat nog?

Sex Sells; Suit Supply Sells?

Suit Supply; wie kent ze niet, het bijtertje onder de ‘affordable’ maatpakken en accessoires. Eigenwijs en eigentijds, de guerrilla marketing acties doen het goed in stoffig pakken land. Van mooie jongens in de brochures naar gesoigneerde dames in opmerkelijke poses: SEX SELLS! Werkt “seks’ voor of tegen het merk?

 

Het gratis boek van KPN is gearriveerd!

De enorme voorbreidings-, druk  en logistieke operatie is weer voltooid. Het boek der boeken is weer uitgegeven en nog wel gratis ook. Zelfs de laatste iPad heeft het tij niet kunnen keren. Kapitein KPN vaart een solo koers en geen weersverandering zal KPN deren.

Nederland is een van de best bekabelde landen ter wereld. Voeg daaraan de UMTS en andere draadloze netwerken toe en dan heeft nagenoeg iedere Nederlander toegang tot internet. Natuurlijk is er een steeds kleinere groep, voornamelijk ouderen, die nog geen toegang hebben. KPN sinds jaar en dag heer en meester op het domein telefonie en later op internet, denkt Nederland nog steeds blij te maken met een gratis boek; De telefoongids!

Sinds kort gecombineerd met de Gouden Gids en stijlvol uitgegeven in 2 delen (althans in Amsterdam). Wat een; ‘Total waste of energy & resources!’.

In het Corporate Sustainability Report (CSR) van KPN wordt vol lof gesproken over; ‘KPN takes the top telecommunications industry spot for transparency about CO2 emissions, according to the Carbon Disclosure Project’. En dan een huis-aan-huis verspreiding van twee boeken van bijna 2500 pagina’s totaal? Ja/Nee stickers ten spijt, iedereen ontvangt er een! Terwijl bijna niemand deze gids nog gebruikt. In dit huishouden gaan de twee boeken rechtstreeks de papier container in!

CDA old boys & girls, misbruiken politieke macht met Lubbers als belangrijkste Mastodont.

De brieven van Lubbers en andere prominente CDA-leden: Cees Veerman, Frans Andriessen, Hanja Maij-Weggen, Bert de Vries, Tineke Lodders, Herman Wijffels, Sjeng Kremers e.d., gepubliceerd door o.a. het NRC en de Volkskrant, zijn bedoeld om huidige onderhandelingen te saboteren. Is dit politiek bedrijven of machtsmisbruik door CDA Mastodonten?

Stichting SENA terroriseert ondernemers!

De Stichting SENA werkt voor artiesten en de platenproducenten en collecteert de vergoedingen die ondernemers verschuldigd zijn voor het publiek te gehore brengen van muziek in de winkel of bedrijfsvestiging. Ondernemers, die muziek draaien, zijn welwillend om de vergoedingen af te dragen. Maar de manier waarop SENA deze ondernemers benadert is intimiderend, ongewenst en niet in lijn met de gedragscode van de Vereniging van Organisaties die Intellectueel eigendom Collectief Exploiteren, kortweg VOI©E.