Jos Burgers

Jos Burgers

Jos Burgers, zelfstandig marketingadviseur; auteur van marketingboeken, columnist, verzorgt presentaties op seminars en congressen en is door het NIMA benoemd tot Register marketeer.

Berichten van Jos Burgers

Ik gun Interpolis de klantentrofee; dat lijkt me glashelder!!

“Ze zeggen dat Philips al heel lang gloeilampen kan maken die nooit meer kapot gaan. Maar dat doen ze natuurlijk niet, want dan raken ze die gewone lampen aan de straatstenen niet meer kwijt.???
In elk vak, dus ook in het marketing- en communicatievak, kom je heel wat hardnekkige misverstanden tegen. Van die onuitroeibare zogenaamde waarheden die klakkeloos worden doorverteld. Dat van die Philips-lampen is daar een mooi voorbeeld van. Als zulke lampen tegen redelijke kosten te maken zouden zijn, zou Philips daarmee in één klap de hele concurrentie uit kunnen schakelen. De vraag zou gigantisch zijn, evenals de prijs die Philips voor die dingen zou kunnen vragen. Neem maar van mij aan dat die lamp dan allang te koop zou zijn.

“Hoeveel korting wilt u?” Er zijn klanten die alleen maar korting willen!

De sfeer in het gesprek was uitstekend. We spraken al in termen van je en jij en we voelden elkaar goed aan. De directeur van het ICT-bedrijf die tegenover me zat wilde graag met me in zee. Dat voelde ik aan alles. Ik had hem leren kennen tijdens een netwerkborrel en we hadden al snel afgesproken om eens een afspraak te maken. Er was alleen nog één klein dingetje.

Zelden zoveel fratsen bij elkaar gezien als bij C1000, de supermarkt van ‘Geen fratsen’.

Vanaf 28 augustus kunt u bij C1000 meedoen aan een kwartetspel. Met maar liefst meer dan 12 miljoen prijzen. Bij elke 5 euro boodschappen krijgt u een kwartetkaart. In allemaal verschillende kleuren. Die allemaal verschillende inleverdata kennen. Bij 4 kaarten krijgt u een gratis product. Oh ja, er zijn ook jokers. En natuurlijk ontbreekt ook de slagzin niet, waarmee u nog mooiere prijzen (neem ik aan) kunt winnen. Het hele reglement kunt u nalezen op de website www.c1000.nl

Want met veel fratsen wordt het al snel ingewikkeld.

 

Omdat ze me weigerden, blijf ik de rest van mijn leven bij FBTO!

Ik belde onlangs met mijn verzekeraar FBTO. Daar had ik twee autoverzekeringen lopen, plus nog eens twee woonverzekeringen. Omdat ik lid geworden was van de Vereniging Eigen Huis bleek ik recht te hebben op een soort collectiviteitskorting. Ik belde dus en kreeg iemand aan de lijn die me buitengewoon attent en met verstand van zaken te woord stond.Hij adviseerde me om niet nog een verzekering bij FBTO af te sluiten.

Gratis 5.000 tickets voor passagiers die zich weten te gedragen: eindelijk gerechtigheid!

Soms kom je in oude dossiers juweeltjes van berichten tegen. Zo stuitte ik bij het schrijven van mijn in het najaar te verschijnen boek op een zeer opmerkelijk bericht. Het ging over het belonen van klanten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Song, dochter van Delta Air lines. Besloten werd om aan vriendelijke passagiers voortaan gratis tickets uit te delen.

‘Goed voorbeeld doet goed volgen. Slecht voorbeeld trouwens ook!’

Het was maar gewoon een vakantiebaantje. Maar het leverde wel goed op. Tenminste, op den duur. Ik was een jaar of achttien en stond op zaterdagen en koopavonden bij Vroom & Dreesmann in de lift. In die tijd werd je vrijwel overal in Nederland nog bediend. Zowel bij De Gruyter als bij de Esso. En bij Vroom & Dreesmann dus door mij als liftboy. Gelukkig zonder pet. Inclusief de kelder waren er maar vier verdiepingen. Lekker makkelijk dus.
Ik vervoerde vooral ouden van dagen. ‘Senioren’ had je in die tijd nog niet. En natuurlijk moeders met kinderen in kinderwagens van Mutsaers.

No Budget Marketing: het slimme alternatief voor het vinden en binden van klanten.

Komende week zult u hier geen nieuwe berichten aantreffen. De reden? Ik ga er een weekje tussenuit om te schrijven aan m’n nieuwe boek ‘No Budget Marketing’. De bedoeling is dat het in het najaar verschijnt. Het concept is inmiddels in twee (succesvolle) seminars uitgetest. Het materiaal ligt klaar. Nu alleen nog schrijven. Voor wie niet wachten kan, hieronder een interview uit BIZZ van eind vorig jaar. Een iets langere posting dan normaal, maar misschien heeft u ook iets meer tijd. Reacties zijn zoals altijd welkom!

Iedereen alvast een hele fijne zomervakantie toegewenst!!

Waarom iedereen zo gek is op adverteren: het geeft snelle bevrediging!

Het is ongelofelijk te zien hoe hardnekkig het geloof in adverteren is. Als remedie voor van alles en nog wat. Twynstra Gudde meldde deze week dat bijvoorbeeld in de ziekenhuisbudgetten het gewicht aan adverteren snel zal toenemen. Merkendeskundige Roland van Kralingen zei onlangs in het blad Zorgvisie zeer behartenswaardige dingen. Volgens hem kijken consumenten dwars door leugens en mooie praatjes heen en wilen ze authenticiteit.

Zomertip: haal eens wat vaker een klant in huis!

Vandaag sprak ik een klant, partner van een adviesbureau, die me enthousiast vertelde dat er morgen enkele klanten zijn uitgenodigd om plaats te nemen in een forum. Met een kleine 100 adviseurs en medewerkers in de zaal gaat men onder leiding van een externe gespreksleider naar klanten luisteren en met hen in gesprek.

Een ondernemer vraagt u om advies: “Kan ik om mijn dealers heen?”

Enkele dagen geleden ontving ik een mail van een ondernemer die mij vroeg om advies inzake het al dan niet starten met verkopen via internet. Ik heb hem daarop voorgesteld zijn vraag te plaatsen op deze website, opdat ook andere marketingprofessionals op zijn vraag kunnen reageren en hem van advies kunnen dienen. Hij stemde daar graag mee in. Vandaar onderstaand de vraag van ondernemer Simon van Esch: “Ik wil graag het internet op met direct sales, maar wens geen conflicten met mijn dealers. Wat te doen?”.