Gouden Gids nog lang niet groen…

Ze liggen er weer in Amsterdam deze week. Enorme bundels Gouden Gidsen. Gele modder op straat, gele stapels in portieken en een gele bende in ons trappenhuis. Gewoon overal. Zomaar neer gedonderd door bezorgers die geen enkel respect hebben voor de nee-nee-stickers op de brievenbus. En niemand die er eentje meeneemt. Wachtend op een medebewoner die ze bij het vuilnis gooit.

Wat een schaamteloze verspilling van geld, papier en energie. Dit jaar meer dan een kilo gele ellende in de Amsterdamse Gouden Gids. Ik heb visioenen van verdwijnende oerbossen en stijgende zeespiegels….

Maar het is ook verspilling van duur betaalde advertenties. Advertenties waarvoor je als kleine ondernemer door de Gouden Gids wordt gestalked. Dit voel echt heel fout.

Het Internet is veel handiger, die ouderwetse gids is compleet overbodig. Laat de jongens en de meisjes van de Gouden Gids liever daarin investeren. Laat zien dat je echt gek op klanten bent door innovatieve diensten te bedenken.

De Gouden Gids is dus zeker geen Groene Gids. Wat is er mis met het Corporate Social Responsibility gevoel van het Gouden Gids management? Het wordt tijd voor een bezorgverbod of een consumentenboycot.

3 thoughts on “Gouden Gids nog lang niet groen…”

Ron Sluys 15 jaar ago

Hi ik heb bij de Gouden Gids / Truvo gewerkt en aan den lijve ondervonden wat voor een afschuwelijk totalitair regime daar heerst. Tijdens de lange saaie hersenspoelende dagen van uitputtende trainingen waar op macht beluste trainers geen enkele input van indivduele deelnemers tolereren, leer je hoe je ondernemers manipuleert en hoe je via een vast dogmatisch systeem je klant moet dwingen een handtekening te zetten.

Mijn ervaring van binnenuit de Gouden Gids is dat het management binnen Truvo bestaat uit uitermate nare lui. Dat ze geen donder met het milieu op hebben verbaast mij daarom helemaal niets. Met vriendelijk groet, Ron Sluys  

robert kroon 15 jaar ago

Als ondernemer word ik ook regelmatig benaderd door opdringerige verkopers van de Gouden Gids. Ze duwen het bijna door je strot. Ik denk dat wij met zn allen de Gouden Gidsen – op kosten van de Gids zelf – retour moeten sturen per post. Bergen oud papier stapelen zich dan op voor de deur van het hoofdkantoor. Eens kijken of dat de pers haalt 😉

Walther 14 jaar ago

En ook deze week liggen ze er weer…. treurig gezicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *