Grand Hotel Amrath Amsterdam bakt er niets van

Stel je voor… Amsterdam op een mooie winteravond. Een van de prachtigste plekjes, met een van de statigste monumenten aan het oude Havenfront. Het Scheepvaarthuis. Waar ooit de pennenlikkers van het stedelijke openbaar vervoer werkten is nu een prachtig 5-sterrenhotel en restaurant Seven Seas.

Een nieuwe plek. Een nieuwe kans om toch iets unieks te doen in het hartje van de mooiste stad van Nederland? Even helemaal IAmsterdam!

Stel je voor… je loopt daar binnen. Even de klok helemaal 80 jaar terug, chic en imponerend tegelijk. Wat een prachtige bar, wat een magnifiek restaurant. Amrath heeft grootsteedse allure. Een oase van rust, stijlvol, helemaal Amsterdamse School. Amstel, Grand en L’Europe? Eat my dust! Dat wilden wij wel eens beleven.

Gastvrijheid in Amsterdam is loungen, entertainment, chilly muziek, fusion, community en vooral veel, heel veel beleven. Maar schone schijn bedriegt. De nieuwkomer biedt Eurosport op de buis in de bar, ingeblikte muziek van (bijna) dode artiesten, fantasieloze en slecht gebracht toeristengerechtjes uit de Sligro-folder lege tafels en veel, heel veel saaiheid. Wat rest is de kater van een duur hapje eten buiten de deur. Wij waren een illusie en bijna 250 euro armer. Ze zijn er niet gek op klanten… The place not to be! Leren ze dat op de Hogere Hotelschool?

Stel je voor dat je die Hogere Hotelschoolbazen eens mee op sleeptouw in Amsterdam mag nemen. Een avondje Restaurant 15, Restaurant de Kas, Looks of de Supperclub. Of naar het Kruisherenhotel in Maastricht of trendy Stockholm. Daar kun je echt wat beleven! Daar zijn ze wel gek op klanten.

Investeren in zo’n toplocatie is goed voor de stad. Maar nu is het een toeristenbunker zonder uitstraling. Dit verdient meer lef, schwung, en het mag, nee moet zelf, iets gekker. Niet ietsje meer zout of peper op de dorade, of meer dan een mager krulletje zalm op het voorafje, of een eerlijke prijs voor het wijnarrangement, echte eendenlever in plaats van wildpate, of die 6 euro voor een espresso….
Het moet echt fundamenteel veel gekker en met veel meer liefde!

Walther Ploos van Amstel.

P.s. voor bijna 250 euro hadden we samen een perfecte avond gehad in Restaurant de Kas… volgende keer dus!

3 thoughts on “Grand Hotel Amrath Amsterdam bakt er niets van”

Christian ter Maat 13 jaar ago

Appels met  Peren vergelijken heeft geen zin! Grand Hotel Amrath, het  Amstel Hotel, de Grand en L’Europe zijn allen vijf sterren hotels met een wat gereserveerde uitstraling. Wat hippere kwaliteitshotels zijn bijvoorbeeld;  het College Hotel, Dylan, Lute en The Times. Hetzelfde geldt voor een vergelijking tussen hotel restaurants en stand-alone restaurants. Restaurant La Rive in het Amstel en Seven Seas  in het Amrath (Johannes van Dam met een 9-, hoewel de reputatie van van Dam wel tanende is) zijn echter niet te vergelijken met  Restaurant de Kas, Looks (aanrader), Supperclub en Navy. Kwaliteit van bediening en gerechten moet natuurlijk bij alle etablissementen op orde zijn, of ze nou Gek-op-Klanten zijn of niet.

Christian ter Maat; Carevolution;  management en leisure consultants.

Walther 13 jaar ago

Uiteraard zijn er verschillen. Tussen kerst en nieuwjaar hebben wij fantastisch gegeten in restaurant La Rive in het Amstel Hotel. Die snappen haarfijn hoe je het perfect ‘feestje’  kunt maken in een uitermate plezierige ambience… echt klasse!

Ronald 12 jaar ago

Je kan inderdaad geen appels met peren vergelijken. Dat houdt echter niet in dat je daarom niet gastvrij zou moeten zijn! Behoudend of hip, de bediening,sfeer en prijs/kwaliteitsverhouding moeten in evenwicht zijn anders moet je geen horecabedrijf opzetten…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *