UPC: HD-TV? High definition-low service

Sinds 4 maanden hebben we HD-TV… prachtig! Als het werkt. Mooi niet dus. De oude Amsterdamse antennekabels kunnen het vette digitale datavolume niet aan. Steevast valt de mediabox uit. Na een ‘reset’ werkt alles weer, maar ben je wel alle instellingen en je dierbare opnames op de hard schijf kwijt. Balen…. Dus bellen met 0900-10eurocentperminuut.
Telkens weer dat zelfde ‘belscript’… en, telkens weer die instellingen en opnames kwijt. Dat werkt dus niet. Daarvoor betaal ik niet!

Het eerste bedrijf
Na 15 telefoontje, en ruim 2,5 uur wachten, heb ik toch maar eens met krachtige woorden vriendelijk doch dringend verzocht om een monteur. Dat mocht zo waar… als we maar wel wisten dat we moesten betalen als het onze eigen schuld was. Ja, ja… stuur die monteur maar.
En er kwam een aardige meneer van Centric, de ‘uitbestedingspartner’. UPC stuurt liever huurlingen naar het klantenfront. Een aardige meneer, die constateerde dat het niet aan de mediabox lag, maar aan het signaal en dat hij verder niks mocht doen, want dat stond niet op zijn briefje. Uiteraard niet voordat hij de mediabox had gereset en alle instellingen en opnames had gewist.

Het tweede bedrijf
Wij weer bellen met UPC. Weer een monteur van Centric. Die mocht ietsje pietsje meer… en constateerde na 3 hele minuten dat het aan het signaal lag dat van buiten komt. Aha! Dat wisten we al. Maar, dat hij daar niet van was en niet verder kon helpen. Dat stond op zijn briefje.
Gelukkig mocht deze monteur zelf ook 1,5 (!) uur wachten voor de UPC-helpdesk om een afspraak te maken voor de derde monteur (ook voor 10 eurocentjes per minuut plus het gebruik van zijn mobiele telefoon). Intussen voederde ik de jongeman met koffie, koekjes en vrolijke conversatie.

Collega-Blogger (auteur van ‘Wij pikken het niet langer’) was die middag op bezoek en bekeek het tafereeltje met stijgende verbazing en stil genoegen. Weer een case voor zijn volgende leuke boek. In deze tijd van ‘mobile computing’ verkwiste Centric hier toch maar even bijna 100 euro aan ‘wachten’ aan een telefoon.
O ja, ik zou het haast vergeten. Het werkt nog steeds niet. En, uiteraard, had de monteur de mediabox gereset en alle instellingen en opnames gewist. Dat zal wel moeten van dat briefje.

Amusant was de vragenlijst die we twee dagen later per mail kregen toegestuurd van Marco Vianen, de directeur Klantenservice van UPC. Onlangs heeft één van onze monteurs bij u thuis een storing verholpen. UPC Nederland is continu bezig haar dienstverlening te optimaliseren en daarom zijn wij benieuwd naar uw mening omtrent de afwikkeling van deze storing…. en of we teruggebeld wilden worden. Graag zelfs. Ik wil UPC helpen met het optimaliseren van hun dienstverlening. Maar, tot op heden geen enkel telefoontje van Marco, de kabelbaas.

Het derde bedrijf
UPC maar weer gebeld… na het zinloze bezoek van de tweede monteur komt er een derde Centricmonteur.
En volgens de vriendelijke meneer van UPC lost de derde monteur in 9 van de 10 gevallen de storing ook echt op!
Mag ik dan van u voortaan de eerste keer die derde monteur van Centric?

Ik word hier een beetje moe van… en ik hou iedereen graag op de hoogte (to be continued).

17 thoughts on “UPC: HD-TV? High definition-low service”

UPC en HDTV: high definition – low service 12 jaar ago

[…] Sinds 4 maanden hebben we HD-TV… prachtig! Als het werkt. Mooi niet dus. De oude Amsterdamse antennekabels kunnen het vette digitale datavolume niet aan. Steevast valt de mediabox uit. Na een ‘reset’ werkt alles weer, maar ben je wel alle instellingen en je dierbare opnames op de hard schijf kwijt. Balen…. Dus bellen met 0900-10eurocentperminuut. Telkens weer dat zelfde ‘belscript’… en, telkens weer die instellingen en opnames kwijt. Dat werkt dus niet. Lees verder op Gekopklanten.nl. […]

NuJij 12 jaar ago

UPC belde zojuist….
Er is een softwareprobleem met HDTV en de Mediabox. En het is voorlopig onoplosbaar! En ze wisten het al veel langer ;-(

robert 12 jaar ago

waanzinnig…de directie van UPC woont vast niet in de binnenstad van Amsterdam, heeft vast geen HDTV en heeft geen aansluiting bij UPC.

LAATSTE ERGENIS VAN UPC: ZE STUREN JE EEN SMSJE ALS JE EEN NOTA NOG NIET BETAALD HEBT…EN DAT AL NA EEN DAG VAN DE VERVALDATUM!

Walther 12 jaar ago

@ Robert: Er is dus een softwareprobleem met HDTV en de Mediabox. En het is voorlopig onoplosbaar! En ze wisten het al veel langer ;-(

Waarom dan toch 2,5 uur aan de telefoon, waarmee geen berichtje over de bekende storing op UPC.nl en waarom dan toch DRIE monteurs sturen?

Walther 12 jaar ago

Het laatste nieuws… Het gebeurt bij alle gebruikers van de HR-DVR Mediabox. Die verliest elke dag zijn IP-adres, waardoor on demand diensten als uitzending gemist en films niet werken.
Na een ‘reset’ werkt alles weer, maar ben je wel alle instellingen en je dierbare opnames op de harde schijf kwijt.

Inmiddels is het probleem ook bij UPC duidelijk. De software voor de Mediaboxen deugt niet. En dat was zelfs al in juni 2009 bekend. Toch blijft UPC de niet werkende mediabox gewoon aan klanten leveren en onnodige monteurs langssturen….

UPC meldt: “Wij zijn enigszins terughoudend in het (buiten de klantenservice) ingaan op individuele klachten of vragen van klanten, omdat er meerdere verschillende oorzaken kunnen zijn voor een bepaalde storing. Vandaar dat er ook in elke situatie apart wordt gekeken of het sturen van een monteur de oplossing kan bieden. Helaas heeft dat bij u niet geresulteerd in een oplossing. Er wordt door UPC continu gewerkt aan nieuwe software releases die gericht zijn op het wegnemen van mogelijke onvolkomendheden in bepaalde typen Mediaboxen. We verwachten op korte termijn een volgende software versie te kunnen installeren.”  Aldus, de junior communicatie medewerker van UPC Nederland die dit per mail aan de redactie meldt.

Rebus 12 jaar ago

Het heeft in het geheel niets te maken met het eenvoudigweg  ontvangen van HD-TV. Was het dat maar zo. Kon ik  maar kiezen voor het ontvangen van HD-TV kanalen zonder alle toeters en bellen. Want het zijn die extra’s die het geheel kwetsbaar maken. Het technische product van UPC is kwetsbaar, achterhaald en ontzettend traag. Bovendien is helpdesk van UPC er voor de ondersteuning van haar eigen organisatie. Wanneer het helpen van klanten de doelstelling zou zijn, zou die helpdesk anders naar buiten treden. Het wordt dringend tijd dat de monopoliepositie van UPC wordt beëindigd. Dan kan ik hopelijk weer kiezen voor een aanbieder die uitsluitend HD-TV kanalen aanbiedt, zodat ik  weer gewoon kan zappen.

Chelloo forum 12 jaar ago

De fora op internet lopen open van de klachten…. http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=29604.0
Toch blijft UPC de defecte Mediabox tot op vandaag aan klanten leveren….

Steven van Beveren 12 jaar ago

Normaal gesproken duurt de wachttijd lang bij UPC.
Maar laats kon er gekozen om mee te doen met een enquête, dit had ik dus gedaan en krijg gelijk iemand aan de lijn. 

Na de fantastische hulp, waar gegarandeerd de woorden uit de service knaap komt is “dat je bekabeling zwaar verouderd is.
of
 je krijgt te horen dat het waarschijnlijk niet correct is aangesloten”.

Na deze overbodige tijdverspilling. Kreeg ik de enquête waar je cijfers kon geven aan deze doktoren van UPC.

Zonde van me tijd weer!
Analoge tijden waren toch betere tijden

jorrit 12 jaar ago

Heren,

Heb net digitene opgezegt waardeloos..
Was ik toch net van plan om upc hd tv te nemen.
ik dacht laat ik toch nog even checken hoe de reacties zijn. ja ik heb in een grot geleefd…
maar goed wat voor abbonnement raden jullie mij dan wel aan. Ik heb een Hd full tv 100 hertz ala 37inch.

Alvast bedankt.

Walther 12 jaar ago

Henk Burger heeft een leuk geluidsdocument gemaakt over de geweldige service van UPC…. effe luisteren! http://tinyurl.com/m349dc

Jos Linnemann 12 jaar ago

En wat dacht u van de volgende variant. Ontvangen van digitale tv gaat hier bij ons in het centrum van Amsterdam over het algemeen redelijk (soms hapert het signaal om onduidelijk redenen). Maar interactieve diensten als ‘uitzending on demand’ en ‘films bestellen’ werken niet. Na verschillende telefoontjes en veel wachtstand uiteindelijk een monteur op bezoek. Het ligt aan het binnenkomende signaal, dat na binnenkomst in het pand via 1 kabel gesplitst blijkt te worden in 3 signalen voor 3 appartementen. Splitser en tussenversterker blijken niet geschikt voor interactief gebruik. Maar ook als we die vervangen is het probleem niet opgelost:  het te zwakke signaal is de boosdoener. Willen we het probleem oplossen, dan moeten we zelf de aanleg van twee kabels van de schakelkast op straat naar ons pand betalen. Stoep moet over een lengte van 10 meter opengebroken: een offerte van € 1400,00 valt in de bus! Terwijl alledrie de bewoners in het pand al jarenlang de volle abonnementskosten betalen heeft UPC nooit gekeken of we ook wel krijgen waar we voor betalen.

Richard Carlyon 12 jaar ago

On demand heeft  twee weken bij mij gewerkt daarna niet meer van alles geprobeerd  maar niets helpt vanmiddag komt er een monteur langs ik ben erg benieuwd ik heb er niet zoveel vertrouwen in  ik hou u op de hoogte. 

Walther 12 jaar ago

@ Richard: het verhaal is echt tragisch! Er is nog steeds geen nieuwe software om het probleem op te lossen!
Die monteurs sturen ze als zoethoudertje ;-(

http://www.logistiek.nl/blogs/artikelen/id213-UPC_en_hdtv_high_definition__low_service.html

Richard 12 jaar ago

Hier is hij weer, de monteur is geweest hij heeft een nieuwe mediabox geplaats het heeft toen even gewerkt maar nu heb ik weer het zelfde probleem weer gebeld (half uur aan de lijn) en ze gaan er weer naar kijken wat een zooitje bij dat UPC  ik word er beetje gek van, zou het ooit goed komen????????????????????

Walther 12 jaar ago

@ Richard…..
UPC meldt: “Wij zijn enigszins terughoudend in het (buiten de klantenservice) ingaan op individuele klachten of vragen van klanten, omdat er meerdere verschillende oorzaken kunnen zijn voor een bepaalde storing. Vandaar dat er ook in elke situatie apart wordt gekeken of het sturen van een monteur de oplossing kan bieden. Helaas heeft dat bij u niet geresulteerd in een oplossing. Er wordt door UPC continu gewerkt aan nieuwe software releases die gericht zijn op het wegnemen van mogelijke onvolkomendheden in bepaalde typen Mediaboxen. We verwachten op korte termijn een volgende software versie te kunnen installeren.” 

Op de blog schrijven UPC klanten dat ze tot 6 keer een nieuwe mediabox kregen ;-(
Ik heb een financiele claim ingediend voor twee keer onnodig thuis blijven en die is toegewezen!

Jacq 12 jaar ago

Krijg ik net de 1e factuur over 1 maand en 25 dagen (?) van €49,33. Ik was 2 maanden geleden afgegaan op de aanbieding van 6 maanden 50% gratis. Na een half uur in de wacht vertellen ze me fijntjes dat die aanbieding pas in oktober van start is gegaan en ze de aanbieding van augustus/september niet meer kunnen vinden!!! Zijn er meer mensen die dit is overkomen?

Ron 12 jaar ago

Tja, die klachten en ergernissen zijn natuurlijk niet vandaag of gisteren. Dat speelt al jaren en UPC heeft er kennelijk maling aan.
Het is gewoon schandalig dat in een land, waar marktwerking de basis is, wij als consument vrijwel geen keuze hebben in kabelexploitanten.
 
Onlangs ontdekten wij dat de coaxkabel in onze woning via de meterkast van de buren bij ons binnenkwam. Wij wonen in een rijtjeshuis. 
De coaxkabel bleek gewoon met een splitter gekoppeld aan de coaxkabel van onze buren. Gelukkig leven wij in goede harmonie met onze buren….Stel je voor!

Na deze constatering een mail gestuurd naar de “service” van UPC met heel duidelijke uitleg van de situatie en het verzoek dat wij een eigen aansluiting wensen. Na enige tijd ontvingen wij een schrijven waarin wij werden gefeliciteerd met onze nieuwe woning en daarom voor een tarief van ongeveer 150 euro de kabelaansluiting konden laten realiseren. Wij wonen al bijna dertig jaar in dezelfde woning naast dezelfde buren, en betalen samen ook al net zolang abonnementsgeld!!!!! 

De vriendelijke man van UPC dit medegedeeld, die een verhaal gaat vertellen over mogelijk illegaal omleggen vanaf een andere woning…!  Na hem meerdere keren te hebben uitgelegd dat ik al tientallen jaren kosten betaal voor de aansluiting, begon het kwartje te vallen. 
Te onbeschoft en dom voor woorden…!  
Waarom rekent UPC maandelijks kosten aan twee adressen, als er slechts sprake is over één aansluitpunt? Dit weet UPC  en willens en wetens rekenen ze dubbele kosten. Het komt  mij over als pure oplichting.
Het management van  UPC erkent de fout en besluit op ons advies de aansluiting geheel gratis aan te leggen. Blijft natuurlijk nog wel een vordering openstaan voor al de jaren dat voor een tweede aansluiting is betaald en nooit gekregen….!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *