Waarom geven bedrijven geld uit aan marketing als je ze toch geen nieuwe klanten willen…..???

Recentelijk zag ik in een woonprogramma op zaterdagmiddag een gesponsord item over het opnieuw bekleden van houten trappen. Niet met vloerbekleding maar met hout. Aangezien mijn trap naar zolder wel een opfrisbeurt kan gebruiken ben ik op internet naar het bedrijf, upstairs.com, gaan zoeken.

Aardige website met globale info en reactie mogelijkheid om per mail vragen te stellen. Kort omschreven wat er moet gebeuren en gevraagd naar globale prijs hiervoor. Na een week werd ik netjes opgebeld door een dame van het bedrijf die een afspraak wilde maken. Uitgelegd dat dat voor mij, en hun, alleen zin zou hebben als ik indicatief weet over welk bedrag we praten, in ieder geval met welke bandbreedte. Nee, mevrouw kon geen prijs geven want dat was afhankelijk van soort trap en gewenste hout. Duidelijk verteld welke standaardtrap, waarvan notabene een foto op hun eigen website, en nogmaals gevraagd of we dan over 500 of 5000 euro zouden praten. Wederom geen krimp, ik moest een afspraak maken en daarvoor ongeveer anderhalf uur(!) inplannen. Het was net een grammofoonplaat die bij elk argument wat ik had reageerde met ; dan moeten we toch een afspraak maken. Ik heb het gesprek zelf maar beëindigd.

Ik kan maar niet begrijpen dat bedrijven veel geld investeren in marketing en communicatie en dan niet in staat zijn om dit op de juiste manier op te volgen………

3 thoughts on “Waarom geven bedrijven geld uit aan marketing als je ze toch geen nieuwe klanten willen…..???”

Susan 17 jaar ago

Hoi Henk, klintk heel herkenbaar, helaas komt dit nog steeds te vaak voor. Heb eenzelfde ervaring met een schildersbedrijf, en een sportschool (keten in NL) veel gemiste kansen.

Robert Kroon 17 jaar ago

hi Henk,
Wellicht handig om de directeur van deze organisatie eens een briefje te schrijven. Veel MT leden hebben geen idee wat er op de vloer gebeurt. Wellicht is dit een prikkel voor de ondernemers. Kortom managers kom uit uw ivoren toren en ga eens met (potentiele) klanten praten

Ray 17 jaar ago

Ik heb dezelfde ervaring. Uiteindelijk kwam er een verkoper op bezoek. Een echt proto-type.
Na anderhalf uur kwam de aap uit de mouw. Een standaard trap met twee kwarten. Eigenlijk is het gewoon bekleden. € 10.000,00
Zijn ze daar helemaal gek. Ik heb een splinternieuwe trap laten monteren. Oke, een vurenhouten trap maar de prijs: € 1.050,00.

Ze willen op bezoek komen om d.m.v agressieve verkoop je een trap aansmeren en dus geen prijs geven zelfs geen indicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *