Wat Tony Chocolonely niet heeft, biedt TCHO wel !

Het verschil tussen roepen en doen

Wat is nu wel duurzame chocolade en wat niet ? Hier bestaan nogal wat verschillende opvattingen over. En niet iedereen doet wat hij zegt… Chocoladefabriek TCHO in Amerika neemt het begrip duurzaam heel serieus en pakt het anders aan. Dit bedrijf heeft hier zelfs een heel eigen tak voor opgericht. TCHO Source.

 

Chocolade maken is een beroep dat je alleen goed kunt doen met vergaande passie. Dit gecombineerd met een visie waarin je kunt helpen de wereld een stukje beter te maken voor alle partijen die hierin hun brood verdienen is de ultieme win-win situatie. Wat doet TCHO dan ? Zij gaan een partnerschap aan met de boeren en werken nauw met hen samen om zo de beste cacao te produceren. TCHO levert de nieuwste technieken en de kennis zodat de boeren erop vooruitgaan. Hierdoor leveren de boeren topkwaliteit bonen met als gevolg dat er topkwaliteit chocola van gemaakt wordt. Iedereen blij. Wat wil je nog meer ?

Moet je nagaan dat TCHO dezelfde technologie die ze in San Francisco in de fabriek gebruiken bij de cacaoboeren hebben neergezet, zodat ze zelf kleine hoeveelheden chocola kunnen maken. Wat veel mensen niet weten is dat de meeste cacaotelers nooit een reep chocola van hun eigen bonen hebben geproefd ! TCHO leert ze nu de grote waarde van hun product te zien, namelijk smaak.

TCHO gaat verder dan fair trade !
Het is zo makkelijk om een zogenaamd fairtrade logo te kopen. Daar trappen we toch niet meer in ? Je moet verder gaan dan dit om de wereld een stukje beter te maken. Hier gaat het om directe investering en betrokkenheid. Als je voor het beste gaat , dan doe je dat ook in alle opzichten.

TCHO neemt ook een duidelijk standpunt in tegen slavernij. Ze weigeren gewoon cacao die door slaven wordt geproduceerd. Hier klopt het ook echt als er NO SLAVERY op de chocola staat, dit in tegenstelling tot Tony Chocolonely

Zou bijna vergeten te zeggen hoe heerlijk de chocola is J  Het moet gezegd : je proeft het. Iedere smaak die je proeft uit het smaakpalet komt van de boon zelf. Ik zeg a TCHO a day !

In Nederland verkrijgbaar bij www.fabulousgifts.nl
Kijk ook op www.tcho.com

 

Kijk naar deze blog van CNN over kindslavernij in de cacao-industrie :

http://thecnnfreedomproject.blogs.cnn.com/2012/01/19/child-slavery-and-chocolate-all-too-easy-to-find/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *