De stralende koffiedame van Shell Maatveld (Nieuwerkerk aan de IJssel) maakt het verschil

 Terwijl heel Nederland nog geniet van de kerstreces ben ik in de eerste week van 2013 alweer druk in de weer.

Op weg naar een zakelijk contact in Rotterdam, besluit ik samen met mijn collega om een koffiestop in te lassen voor onze meeting.

Wij stoppen bij tankstation langs de snelweg aan de A20 richting Rotterdam. Een gewoon tankstation. Alleen het verschil wordt die ochtend gemaakt door de koffiedame achter het broodjesbuffet. Ze begroet ons met een goedemorgen waar wij van gaan glimlachen. Wow wat een enthousiasme. Ik dank haar voor haar begroeting waarop de dame zegt: “Ach, ik moet toch werken en laat ik er dan maar het beste van maken.” En dat doet ze. Mijn collega bestelt een maïsbroodje kaas. Dame: “Zal ik er een lekkere dressing bij doen en lekkere frisse sla?” En de wijze waarop ze het zegt is zo hartverwarmend dat onze dag niet meer stuk kan. Wij nemen er ook nog een verse jus d’orange bij. “Ahhh, dat is mooi want dan heb ik ook nog een leuke korting voor u omdat u al een broodje heeft besteld”, meldt onze koffievriendin. Aarzelend vraag ik of ik een koffiemuntje mag ontvangen bij het afrekenen. “Maar mijnheer ik heb veel betere koffie voor u hoor.” Ik geef me over en bestel een cappuccino. Zoveel vrolijkheid en klantvriendelijkheid kom ik zelden tegen. Zeker niet langs de snelweg.

Dus Shell Nieuwerkerk aan de IJssel… koester deze dame met dat heerlijke Rotterdamse accent. Geef haar een bonus, want ze verdient het.

Nieuws! Op 5 januari kreeg de ANWB-koffietest veel media-aandacht. Conslusie van de ANWB:  Koffie langs de snelweg scoort onvoldoende. Subway scoorde het laagste rapportcijfer: 3,4.  Mijn PR-bureau gespecialiseerd in Food&Drinks www.dekroonophetwerk.nl volgt dit soort publicaties op de voet.

 

4 thoughts on “De stralende koffiedame van Shell Maatveld (Nieuwerkerk aan de IJssel) maakt het verschil”

Will 9 jaar ago

Wel mooi dat je dit zo meemaakt en ervaart. Eigenlijk zou dit ‘gewoon’ moeten zijn. Zegt dit iets over deze Rotterdamse gastvrije dame of zegt dit iets over de collega’s van de eerder bezochte gelegenheden? Overtreft zij je verwachting of voldoet ze aan je verwachting? Of blijven haar collegae ver achter op je verwachting? Shell moet niet alleen deze dame koesteren, maar ervoor zorgen dat op al haar vestigingen ‘deze dames / heren’ als gastvrouw of heer optreden.

Britta 9 jaar ago

Door een reactie te typen en te vertragen, realiseer ik me waarom ik jouw berichtje open klikte. Je vergroot het kleine dagelijkse geluk uit. Hou die voorbeelden in ere! Ga ze niet te veel analyseren, maar geniet ervan. Net als een lekkere toffee die op je tong wegsmelt. Dank voor alertheid, Robert . Op de naar de volgende uitvergroting….

Jolanda Vonhout 9 jaar ago

Grappig dat jullie deze dame zo opvalt.
Gastvrijheid kun je niet alleen bieden, dat doe je als team.
Het is natuurlijk de bedoeling dat het hele team zich als gastheer/gastvrouw in hun Shell gaat opstellen.
En dat is nou precies waar we aan werken. Een aantal Shell-vestigingen in het Zuiden van het land krijgen al een gastvrijheidstraining via de GAST-methode. Een mooie manier om de gastvrijheid zoals we die in de horeca kennen te introduceren bij de tankstations. Op deze manier zorgen we voor een “warm bad” tijdens de vluchtige koffiemomenten.
Op naar meer koffiedames die het verschil maken!

Hein Holthuizen 9 jaar ago

Klaarblijkelijk is deze dame in het bezit van een WOW-factor. Ik hoop dat nog vele mensen daar van mogen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *