De terreur van de digitale kerstkaart moet stoppen

Wij van www.dekroonophetwerk.nl ontvangen in december dagelijks tientallen lelijke digitale b2b e-mailberichten met een kerst- of nieuwjaarswens. En ik vraag me oprecht af wat het doel is van deze e-mailvervuiling. De plaatjes zijn obligaat, lelijk, gekopieerd en soms zetten bedrijven/mensen hun lelijke kantoor op de kerstwens. De teksten zijn ook droevig. Zo van: ‘Op de drempel van het nieuwe jaar danken wij u hartelijk in het gestelde vertrouwen en het prettige contact.’ Hoezo prettige contact? Met wie? En wie weet heb ik het contact helemaal niet zo als prettig ervaren.

Enfin, onpersoonlijke spam waar ik een vuist tegen wil maken. Neem dan de moeite om een kaart te laten drukken en deze per POST te versturen. Dan heeft het de boodschap nog enige waarde. Deze digitale onpersoonlijke shit komt niet alleen op zakelijk terrein voor. Meer en meer mensen sturen mensen elkaar via Facebook, Twitter of gewoon per e-mail ook de beste wensen. Ik weet niet wat het met jou doet maar met mij doet het helemaal niets. Ik mis de persoonlijke touche, een beetje moeite.

Ik ben benieuwd wat de lezers van gekopklanten van deze digitale verloedering vinden.
Je begrijpt, ik kan dit laatste artikel van 2012 niet afsluiten met de beste wensen want anders doe ik net zo hard mee met de kerst- en nieuwjaarswensvervuiling.

Leuke uitzondering: Met het oog op de kerstdagen heeft Vitalics een leuke digi link gezonden. Handig als je het gevoel hebt dat je teveel hebt gegeten of gaat eten. Gezond fit thuis en om het huis: http://www.youtube.com/watch?v=R5QGYD_Ua-8&list=UUhz4EzyDXjQyInBAzKU03BQ&index=3

deze is ook grappig…petje af: http://m.youtube.com/watch?v=oKH_Zmig-oE

 

 

3 thoughts on “De terreur van de digitale kerstkaart moet stoppen”

Bertus ∙ 9 jaar ago

Mijn advies aan Robert is om zich om over andere dingen druk te maken, dan zal ik dat ook doen.

Freek ∙ 9 jaar ago

Beste Peter,
De afgelopen tijd bezorgden Post NL en Sandd regelmatig een kaart met een kerst- of nieuwjaarswens. En ik vraag me oprecht af wat het doel is van deze vernietiging van bomen en dit misbruik van inkt. De plaatjes zijn namelijk obligaat, lelijk, gekopieerd en soms zetten bedrijven/mensen hun lelijke kantoor op de kerstwens. De teksten zijn ook droevig. Zo van: ‘Op de drempel van het nieuwe jaar danken wij u hartelijk in het gestelde vertrouwen en het prettige contact.’
Begrijp je?
Mijn beste wensen,
Freek

Flip ∙ 9 jaar ago

Maak mensen blij (ipv ze te vermoeien)!
http://m.youtube.com/watch?v=oKH_Zmig-oE

Hartelijke groet, Flip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *