Onbeleefde klant betaalt in Frans café meer voor koffie

Het Franse café Petite Syrah in Nice heeft hun prijslijst op ludieke wijze aangepast om onbeleefde klanten te weren. 

In het café betaalt een nette bezoeker voor een bak zwarte koffie 1,40 euro, waar een onbeschofte bezoeker 7 euro moet neertellen. Dat is op de nieuwe menukaart te lezen.

Manager Fabrice Pepino laat aan The Local weten dat het eigenlijk is begonnen als een grap.

 “We kwamen op het idee door gestresste klanten die tijdens hun lunch snel wat kwamen halen. Omdat ze het druk hebben, zijn ze soms minder beleefd. Er mag dan wel worden gezegd dat mensen in de Franse horeca niet vriendelijk zijn, maar de klanten kunnen er ook wat van. De nieuwe prijzen zijn onze versie van het Britse ‘keep calm and carry on’.”

 Het bord met de koffieprijzen laat weinig te raden over: ‘Un café: 7 euro. Un café, s’il vous plait: 4,25 euro en Bonjour, un café, s’il vous plait: 1,40 euro.’ Pepino’s aanpak lijkt te werken. “De mensen zijn makkelijker nu. En ze lachen nog vaker ook.”1475797_783067461710043_279759860_n

 

Trouwens als je de beste Italiaanse koffie wil drinken in de binnenstad van Amsterdam, dan moet je zeker eens gaan naar http://www.caffeilmomento.nl

En het beste PR-Bureau in Food&Beverages is  www.dekroonophetwerk.nl 

 

1 thought on “Onbeleefde klant betaalt in Frans café meer voor koffie”

Anna M Vos 10 jaar ago

Ik vind dit wellicht wel grappig maar echt belachelijk. Wie is er nu de klant? Mag ik ook gewoon koffie bestellen zonder alle poespas eromheen? Onbeschoft zijn is nergens voor nodig en daar pleit ik zeker niet voor, maar verplicht eerst gedag zeggen en vooraf bedanken is echt onzinnig. Het is je werk hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *