POWNEWS HEFT ZICHZELF OP

 

Gisteravond liep bij mij de emmer over. Ik heb er schoon genoeg van: POWNEWS.

Al geruime tijd zien we vijf dagen per week een paar puberende verslaggevers provocerend mensen interviewen, pesten, treiteren en meer. Goed, in het begin was het leuk. De mensen van GeenStijl mochten de buis op en de toonzetting was rauw, dwars, intelligent en ongecensureerd mocht gezien worden. POWNEWS was in den beginne een dikke hit, kreeg zelfs uit de hoek van de  traditionele journalistiek positieve kritiek. Nu maanden verder….wordt het stil rond POWNEWS. Elke avond vullen ze hun programma op dezelfde wijze. Het programma vernieuwt niet. Ze blijven iedere avond hetzelfde kunstje doen.

 

Neem gisteravond. Daar ging een gestoorde verslaggever van POWNEWS een aantal bezoekers interviewen dat buiten stonden te wachten  op BOYBANDS, denk aan BACKSTREETBOYS en andere boybands. De verslaggever interviewde geestelijk gehandicapte bezoekers. Het leverde – in de optiek van POW- hilarische stukjes op. De fans kwamen een beetje moeilijk uit hun woorden, wisten geen raad met de vreemde vragen. En raad eens, het interview werd lekker uitgezonden. Het beeld ontstond dat de bezoekers, voornamelijk vrouwen, bestonden uit randdebielen en geestelijk gestoorden.

 

Het volgende item ging over een 1-mei-congres van de PVDA. En ja, ook dit leverde weer een krombeeld op. Niet-mediagetrainde bezoekers waren het haasje. Verslaggever Remco stelde zijn drammerige vragen en was op zoek naar onschuldige slachtoffers. Daarna nog een portret van de vakbond FNV. De vakbond werd als de grote verliezer neergezet. Een stelletje ‘losers’. En zo vulde POWNEWS haar 1-mei-uitzending.

Eerlijk gezegd word ik dus een beetje moe van Rutger Castricum en zijn kornuiten. Ik vind ze voorspelbaar, ronduit onbeschoft en smakeloos.


Gelukkig kun je je wapenen tegen POWNEWS. Mediatrainers, inclusief ondergetekende, kunnen geïnteresseerden goed trainen tegen de beukende interviewwijze van POW. Meer en meer politici zijn tot de tanden toe gewapend. Het gif van POWNEWS raakt langzamerhand uitgewerkt. En dat is goed. Want een televisieprogramma dat alleen furore wil maken ten koste van de medemens is gedoemd te mislukken.

En Rutger Castricum, ach dat is eigenlijk maar een klein journalistiek mannetje. In een spraakmakende uitzending van DWDD kreeg hij de nare vragen. Zat hij ongemakkelijk heen en weer te wiebelen op zijn stoel.

 

http://www.showbiznewz.nl/artikel_18232_video-rutger-castricum-aangevallen-in-dwdd.html

 

(Een leuke analyse las ik op http://frontpage.fok.nl/column/528317/1/1/50/slappe-knieen-van-rutger-castricum.html.)

 

Kortom: het is tijd voor vernieuwing en tijd om POWNEWS op te heffen. POWNED is dan wel in een keer zijn beste programma kwijt.

 

 

1 thought on “POWNEWS HEFT ZICHZELF OP”

Huib van Herrewegen 11 jaar ago

Geheel eens, ik had het niet beter kunnen verwoorden. Hoewel ik niet op zoek ben nar vernieuwing maar nar verdwijning. Vraag waar ik dan ook nog mee worstel is dat politici e.a. maar om moeten zien te gaan met ‘een’ Rutger van Castricum terwijl hijzelf vrijwel geen beschaving kan opbrengen richting anderen. Moeten we, moet de maatschappij, maar accepteren dat iedereen zich aan dergelijke types moet aanpassen of zijn er andere opties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *