STELEN VAN AIRBAGS UIT VOLKSWAGENS GEVOLG VAN ZUINIGHEID FABRIKANT

Afgelopen maandagochtend. Autodeur open. Dashbordkastje hangt scheef. Vreemd. Hé, de airbag van de passagier is er uit. Gesloopt. Kijk voor me uit en ja hoor ook de airbag uit mijn stuurwiel is gevlogen. Raar gezicht een autostuur zonder airbag.


Rij aangeslagen naar mijn werk. Vervolgens naar de VW dealer in de buurt. Die adviseert me om eerst aangifte te doen.
Bah wat een gedoe. En ik heb het al zo druk. Aangeven bij de politie kan online. Gelukkig. En na wat invulwerk krijg ik keurig een bevestiging van de politie. Dan de verzekeraar bellen. Bellen, doorverbinden, wachten: u kent het vast. En gelukkig heb ik een goede verzekeringsmaatschappij: HEMA VERZEKERINGEN. Perfect hoe ze me helpen. Echt top. Ben geen aandeelhouder hoor.

Politiemanager
Goed ik ben veel tijd kwijt. De verzekeraar geld. Politie is er actief mee bezig. Alleen vraag ik me af waarom mijn simpele VW Polo? Het antwoord volgt. Tijdens een Sintfeestje ontmoet ik een politiemanager uit mijn regio. Ik vertel mijn verhaal. En hij reageert rustig en professioneel. Ohhhh, ja een VW, tja die zijn geliefd. Hij vertelt me dat het met name Oostblokdieven zijn die op bestelling gaan roven in de nacht. VW dus met name VW want die zijn gemakkelijk te demonteren. Zo easy dat het een fluitje van een cent is.

De politiemedewerker vertelt me dat als de fabriek van VW slechts honderd euro meer zou uitgeven er geen probleem zou zijn. Betere kwaliteit. Minder braakgevoelig. “En oh ja… de sloten van VW zijn ook niet echt top”, zegt de agent. “Check er maar een. Geheid dat er een gekraakt is.” Ik loop hoopvol naar mijn gehavende Polo. Jammer, het slot is inderdaad gekraakt. Zucht. Morgen naar het schadeherstelbedrijf. Op straat kom ik de agent nog even tegen: ‘Ze komen terug hoor, maak je geen zorgen.’ Dank Volkswagen.

PS Dieven openen VW’s ook heel simpel omdat de serienummer in het voorruit staat. Ze scanen het nummer. Kijken welke sleutel erbij hoor et voila deur open zonder braakschade.

mijn arme POLO zonder airbag!

4 thoughts on “STELEN VAN AIRBAGS UIT VOLKSWAGENS GEVOLG VAN ZUINIGHEID FABRIKANT”

Albert Bos 9 jaar ago

Hallo Robert, wat vervelend voor je. Inderdaad alleen maar rompslomp, waar je niet op zit te wachten. De vraag naar airbagsets wordt veroorzaakt door onze verzekeraars zelf! Immers zij exporteren via de tussenhandel schadeauto’s naar het Oostblok. Na reparatie worden ze als jonge occassion op de lokale automarkt verkocht.
Alleen daar is natuurlijk wel een nieuwe set airbags voor nodig. Wat zou er gebeuren als onze verzekeraars het exportvoordeel schadeauto’s en de schadelast aan airbags naast elkaar zetten?
Het probleem is namelijk niet alleen VW. Ook Opel en Renault zijn regelmatig slachtoffer. Een nieuwe airbagset is al snel 3.000,- schade. Tel uit je winst op export van schadeauto’s.
Met vriendelijke groet, Albert Bos – Kendomar Consult.

René van Lieshout 9 jaar ago

Beste Robert,
Het probleem van VW gaat nog verder dan de airbags, want ook de standaard VW audio/navogatiesystemen zijn zeer gewild bij het dievenvolkje. En ook hiervoor geldt dat VW (uit zuiniheidsoverweging??) Hun standaardsysteem zodanig ingemonteerd zit dat dit slechts met 4 schroeven is te verwijderen. Ik had het duurste RNS510 (ruim 2000 euro) en vond op een ochtend mijn auto met ingeslagen ruit en een dashboard met draden-spaghetti. Wat een ellende, politie, verzekeraar, autoschadebedrijf. Daarna nog een keer eruit gestolen. Toen was slot gemanipuleerd. Daarna maar een systeem van Pioneer met afneembaar elementje. Sindsdien geen probleem meer. Maar ik weet zeker dat ik geen VW meer neem. Terwijl andere autimerken een inbouwsysteem eigenmerk hebben dat volledig is geintegreerd in dashnoard, waar dieven niets aan hebben. Soms ook nog met unieke code die gekoppeld is aan de auto, zodat stelen al helemaal geen zin meer heeft. Reken maar dat het dievenvollkje dat snel doorheeft!
Dus VW doe er is een keer wat aan!!

Antwoord op René van Lieshout
Robert Kroon 9 jaar ago

Beste Rene,
Wat een drama zeg. Jammer want ik ben zeer tevreden over VW alleen bij dit soort dingen denk ik: Duitsers kunnen toch wel beter?

Kathy 9 jaar ago

Ik kom vanmorgen bij mijn auto (volks wagen polo), precies hetzelfde verhaal. kost mij een dag werken en 135 euro eigen risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *