TAPAS ETEN IN PURMEREND, EEN DRAMA

Tapas zijn de fingerfood snacks van de deze tijd. De horecagelegenheden die in Nederland dit ‘ voer’ aanbieden groeien als paddenstoelen uit de grond. Zo denkt ook Tabasco in Purmerend een slaatje uit deze hype te slaan. Onlangs bezocht ik, ter gelegenheid van een verjaardag, deze eettent in Purmerend op de Koemarkt. Wat mij opviel is de overdaad aan vette tapas lees snacks die er werden geserveerd. Goedkoop kippenvlees, calamares maar duidelijk zo uit de diepvries voorzien van een dikke gefrituurde deeglaag er omheen, goedkope vette ham, knoflookboter gemaakt van margarine, nep Mexicaanse chips (lees: vieze zoute Dorito’s) en eerlijk gezegd was van alle eterijen niets van hoogstaand niveau. Gewoon zo van de groothandel gehaald. Zo uit de diepvries, in de frituur en smullen maar.

Tot mijn verbazing zitten de gasten – lees Nederlanders – dat weg te eten alsof ze het beste van het beste eten. Want veel voor weinig. Een gebrek aan smaak. De mensen van Tabasco maken het helemaal bont als blijkt dat ze niet eens een karafje kraanwater op tafel willen zetten omdat dat de omzet aantast. Wij hadden die avond al aardig wat drankjes geconsumeerd. Van wijn tot bier en sterke drank. En dan te beroerd om een glas of karaf water te serveren. BELACHELIJK. In Italië en Spanje is het heel normaal dat ze water serveren bij het eten. Maar nee, dit soort kleinzielige horeca denkt aan omzetderving. Enfin, mijn advies is heel simpel: Skip Tabasco en ga gewoon bij een echte Spanjaard eten. Onlangs at culinair journalist nog bij een prima Spaans etablissement in Amsterdam Vamos Verte in de Govert Flinckstraat 308. Kijk daar weten ze wat tapas eten is en krijgt u geen rotzooi. Het water aldaar is gratis! Olé!
 
Echts Spaans eten doe je hier: www.vamosaver.nl

1 thought on “TAPAS ETEN IN PURMEREND, EEN DRAMA”

Lekkere Tapas | Tapas Eten! 9 jaar ago

[…] TAPAS ETEN IN PURMEREND, EEN DRAMA – Gek op Klanten – Onlangs at culinair journalist nog bij een prima Spaans etablissement in Amsterdam Vamos Verte in de Govert Flinckstraat 308. Kijk daar weten ze wat tapas eten is en krijgt u geen rotzooi. Het water aldaar is gratis! Olé! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *