ABN AMRO versterkt haar identiteit als een dief in de nacht.

Dinsdagavond om acht uur, direct na de kick-off van AZ-Arsenal (1-1) rijden vijf vrachtwagens de straat van het

 Scheringa Museum in om de hele collectie op te halen. Een overval van bendeleider Zalm; Ex-Bestuurder van de DSB bank.

DSB soap aflevering nummer 32;
aflevering; Het is dief en diefjesmaat.
cast: Dirk Scheringa, de curatoren, Pauw & Witteman, Minister Bos en Nout Wellink
gastspelers: Gerrit Zalm (ex-CFO DSB), de museumdirectie, de deurwaarder, AZ, burgermeester van Opmeeren Minister Plasterk

Scheringa voelt zich ‘gepakt’, door Wouter Bos en Nout Wellink. En vanavond heeft Zalm (uit het old-boys network), de museum collectie ingepakt.

ABN AMRO heeft de kunstcollectie van duizend werken van het Scheringa Museum in Spanbroek opgeëist. In het museum zelf, een voormalige huishoudschool, zijn 130 werken tentoongesteld. De rest is in opslag in speciale depots. ABN AMRO heeft een hypothecaire lening van 32 miljoen euro verstrekt aan de kunsttak van het kapseizende DSB-beheer, voor de bouw van een nieuw onderkomen van het museum in Opmeer. Als onderpand voor dit krediet kreeg de bank de collectie, die door kenners op zo’n 40 miljoen euro wordt getaxeerd.

ABN AMRO staat in haar recht door conservatoir beslag te leggen en de kunstwerken op te halen. En het is tevens volledig in lijn met de door ABN AMRO gepropageerde identiteit en waarden.

ABN AMRO waarden;

1) een stevig fundament
ABN AMRO is een organisatie met ambitie en dus continu in beweging. Wij gaan als dieven de nacht in om onze belangen zeker te stellen. Om daarbij het karakter van onze bendeleider Zalm behouden, is onze eed verankerd in kernwaarden. De eed van trouw wordt afgelegd en in bloed bezegeld.

2) integriteit
ABN AMRO; boven alles staat integriteit, in alles wat wij doen, overal en altijd. . Het is te hopen dat de collectie onkreukbaar werd weggenomen.

3) respect
Wij zijn overtuigd van de waarde van verscheidenheid van inbreng en gelijke kansen voor iedereen. Wij luisteren, zijn begripvol en toegewijd. Luisteren naar wie, niet naar Plasterk (laat de collectie in tact!). Begripvol en toegewijd, vanavond even niet, terwijl AZ zwoegt op het veld een paar kilometer verderop, speelt er rond het museum een meesterdief film.

4) teamwork
Teamwork is de sleutel tot succes als marktleider van financiële oplossingen. Volgens de oud-Siciliaanse gewoonte werd een man of partij van eer voorgeleid aan de groep. De eed van trouw werd afgelegd en het bloed moest op een gewijde prent worden gesmeerd. Deze werd ritueel verbrand en de as werd verstrooid, een symbolische vernietiging van alle verraders.

5) professionaliteit
Wij stellen de hoogste eisen aan onze professionaliteit. Naar verluidt werden de Scheringa schilderijen uiterst professioneel ingepakt, alvorens ze werden afgevoerd.

Als gieren hebben de banken de afgelopen twee weken om Wognum en omgeving gecirkeld. Afgelopen weekend was het bijna uitverkoop in de Drie Dwazen Dagen, maar vandaag is het lijkenpikken dan ook echt begonnen. De Prooi van weleer is vandaag de Gier.

ABN AMRO Bank – meer mogelijk maken – voor wie?

Door Christian ter Maat; Directeur Carevolution; organisatie & managementadvies. Strategie, fusies & overnames en veranderadviseur. Recente adviesopdrachten; in de vrijetijds-, zorg-, retail-, vergrijzings- en onroerend goed sector.


© Copyright 2009 Carevolution

7 thoughts on “ABN AMRO versterkt haar identiteit als een dief in de nacht.”

Christian ter Maat 14 jaar ago

Zalm wordt gefileerd in de reacties op Nujij:
 
7 uur 34 minuten geleden door matjevanderveen1
Schaamteloos. Dit is dus een bank die zelf door de gemeenschap is gered van de ondergang.Misschien een paar vrachtwagens sturen om het onterechte uitbetaalde bonusgeld op te halen en terug te geven aan de gemeenschap.
 
20 minuten geleden door Inlakesh Alakin
ABN Amro is toch van de Staat? Oftewel.. dan is het toch de Overheid die weer aan het graaien is?
 
4 uur 29 minuten geleden door Karel-Koning
ABN AMRO is een nog a-socialer bank (investeren in: wapens, mensenhandel, verontreinigingsbedrijven, misdaad) dan die van Scheringa maar omdat alle conservatieve (lees: rechtse) politici er bankieren zal deze bank het zéker redden en nooit omvallen…
 
19 minuten geleden door jacconov
………..toepassing van het pluk ze kaal wet . Nu is het Scheringa , straks zijn wij aan de beurt . Mensen die nauwelijks hun hoofd boven water kunnen houden is groeiende . Zonder tussenkomst van rechter wordt je bankrekening kaalgeplukt . Het begin is er , boetes zorgpremie belasting . De rest is as . Volgend jaar nog meer bezuinigingen .
 
21 minuten geleden door lieve de koninck
Giga giga tuig – nano nano beschaving.
Zeker en vast !
 
 
4 minuten geleden door veliko
Kunstrovers a-la Lirobank!
 
36 minuten geleden door Bazzie
Het begint er op te lijken dat Zalm de luis in de pels is geweest voor DSB !
 
14 minuten geleden door Egbert du Bois
Zalm speelt samen met Bos. Afgelopen maandag zijn gezicht in het nieuws gezien toen hij reageerde op faillissement DSB. Hij kon zijn lach niet onderdrukken.
Resultaat: 2000 man op straat.
Volgende stap is samenvoegen Fortis en ABN-Amro tot ABN. Resultaat: 3000 man op straat.
Die partij heet toch: Partij van de ARBEID ???????????
 

dick 14 jaar ago

In wat voor wereld leven we nu in Nederland ?
De macht is aan allerlei rechters, deurwaarders,bankiers en werkgevers!
En dan Bos die knabbelt verder aan je A.O.W. wetende dat de grote bedrijven bijna geen Vennootschapsbelasting af dragen!
En wij slapen allemaal door!

robert 14 jaar ago

Werk aan de winkel voor Jeroen Smit!!!!

Christian ter Maat 14 jaar ago

ABN AMRO, get your act together!

Communicatielessen uit het verleden worden niet geleerd, de bekende ezel en de steen!

Onder druk wordt alles vloeibaar. En zo lijkt het ook te gaan met de corporate communicatie van ABN AMRO. Ligt het aan de communicatie-expertise, de bemanning/bevrouwing van de communicatieafdelingen, de dwingende bestuurders, de commissarissen, de juristen ? Keer op keer worden er communicatieblunders gemaakt. Het beste devies; als je geschoren wordt moet je stil zitten. Welke adviezen hebt u in petto voor deze grote staatsbank bank?

Lees het hele artikel op ReplyToAll.

Fons Bitter 14 jaar ago

Mijn liefde voor deze bank is volledig over.
AMOR in de BAN!

Goodnight 14 jaar ago

Er wordt veel afgegeven op Bos, begrijpelijk, maar niet alleen Bos is antwoordelijk. Onze J. P. (Jeune Premier) Balkenende blijft volledig buiten schot, terwijl hij toch eindverantwoordelijk  is voor de beslissingen van dit kabinet. Hij is hier helemaal CDA, dus helemaal “stealth” (onzichtbaar voor de kiezersradar, net zoals zijn JSP) en helpt zo mee aan het in standhouden van het aantal CDA-zetels. Het volgende kabinet (zonder twijfel een coalitie van CDA-VVD (en D”66), kan zo alle “puin” op rekening van de PvdA schrijven hoewel het CDA voor dit puin wettelijk en politiek -aantoonbaar- medeverantwoordelijk is.  Het CDA (Christelijk?) is bereslim, de PvdA is en blijft oliedom en de gemiddelde Nederlandse kiezer helaas niet veel wijzer. En zo blijft het circus in stand; sluwe politiek heeft belang bij domme kiezers.
Samengevat: Dirk is zijn schilderijen kwijt aan ABN, de belastingbetaler draait op voor de staatssteun aan ABN, maar werd eerst gepakt door de firma Dirk, VVD & Co. en hoeft nu alleen nog maar de bonussen van ABN te betalen. Dirk is ook zijn VVD-rugdekking kwijt. Gevolgen: Dirk haat de PvdA in de persoon van Bos, Dirk stemt ook geen VVD meer want zelfs vier VVD’ers hebben zijn luxe piratenboot niet drijvende kunnen houden, Dirk stemt straks gewoon weer CDA. CDA wint de (tussentijdse) verkiezingen en regeert verder met de VVD. Het beloofde “zoet” blijft uit; het is zuur, maar waar.  Het volk krijgt na het (maag)zuur van inkomensstress, dan even het zoutzuur van bezuinigingen en daarna in 2012 het zoetzuur van: Olympische Spelen, W.K.-voetbal, Tour de France, ABN- Rosmalen en Wimbledon: new balls please. 24 uur TV-per dag en een ABN Oranjebittertje toe. Brood en Spelen…..de Romeinen kenden deze truc al: panis et circensem. Het CDA vond hem slechts opnieuw uit.

Goodnight 14 jaar ago

Aanvulling: Pas later viel een diepere betekenis op van de band tussen Dirk en de VVD: Vrienden Van Dirk. De VVD verbindt zich traditioneel graag met ferme jongens/stoere knapen, m.a.w. met succesvolle zakenlieden met de juiste V.O.C. mentaliteit; zo is de toestroom van VVD’ers naar Dirk’s hoofdkantoor in Spanbroek nu wel iets begrijpelijker geworden; vanuit beider ideologie. Dé parel van de VVD, het icoon H.W., kon helaas niet, die zat nog vast aan een reclamespot voor een andere -beter scorende- vastgoedbons. Nu -na het debacle- de wederzijdse liefde sterk is bekoeld, kan het oude museum (na gemeentelijke herindeling), wel dienen als gemeentehuis van mogelijke nieuwe Westfriese gemeente Hosbos (Hoogwoud, Opmeer, Sijbekarspel, Blokker, Obdam, Spanbroek). In het nieuwgebouwde museum in dorpskern Opmeer kan de ABN dan squashzalen inrichten, of indoorkaasmarkten organiseren of -bij veel regenval in Rosmalen- het Kaeshuisje Indoor Opmeer organiseren, gezamenlijk te sponsoren door ABN, ING en Fortis Nederland. Of er trainingsruimten voor AZ in situeren, met skyboxen voor zakenrelaties.
Desnoods kan ABN het gebouw + oorspronkelijke collectie in onderpand geven aan Bos en Plasterk, als kleine  terugbetaling aan de belastingbetaler. Bos blij, Plasterk blij, Balken brij, wij blij en ABN blij (met een riant buitenproportionele bonus aan het eind van het jaar). Horen we daar Dirk tandenknarsen? Als gebaar naar Dirk kan het nieuwe gemeentehuis het DSB-huis worden genoemd; heeft Dirk ook nog wat als herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *