Belgisch leger zit bijna zonder kogels!

Welnu, heeft België een leger is waarschijnlijk de eerste gedachte. De tweede wellicht in de vorm van ‘er waren eens twee Belgen die …’.Het zou een Belgenmop kunnen zijn, maar het is realiteit: het leger zit bijna zonder kogels. Per militair zijn er nog vier kogels over. De toestand is ‘dramatisch’, vat de legervakbond VSOA zaterdag samen in de krant Het Laatste Nieuws. Defensie nuanceert het tekort. Het tekort ontstond nadat een grote bestelling van 5 miljoen kogels op het laatste moment werd tegengehouden wegens enkele foutjes in de bestelling. ‘Hierdoor moeten we de hele aanbesteding opnieuw doen, een zaakje dat vele maanden vertraging met zich meebrengt’, zegt Ingrid Baeck, woordvoerster van Defensie. Volgens een interne bron zorgt het gebrek aan kogels voor een levensgevaarlijke situatie, vooral voor de soldaten in Afghanistan. ‘Zij moeten het stellen met 215 patronen, terwijl ‘soldaten in actie’ normaal over 2.000 patronen moeten beschikken’. En het kan nog erger én hilarischer. ‘Menige militair kreeg de voorbije jaren het schaamrood op de wangen toen ze in plaats van te schieten weer eens ‘pang-pang’ moesten roepen tijdens oefeningen in de Ardenne bossen’, zegt de bron.

Helaas blijven de Belgen dit soort negatieve PR over zich af roepen. In Nederland zou Pechthold zich graag met de kleur en verpakking van de kogels bemoeien. Bijvoorbeeld op elk pakje kogels een waarschuwingen laten drukken in de orde van ‘bullets kill people’. Maar als een bericht uit België komt, roept het al gauw een glimlach op. Voor een artikel over het Belgen imago, klik hier. Maar ook: Hoe lossen de Belgen hun imago probleem op?

Door Christian ter Maat; Directeur Carevolution; organisatie-, management- en communicatieadvies. Succes thema’s bij opdrachtgevers van Carevolution: klantgerichtheid & klantontevredenheid en het snijden in ondernemingsbureaucratie. Ter Maat publiceert ook op ReplytoAll.


© Copyright 2008 Carevolution

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *