KLPD vacatures; gezocht ambtenaren die sneller kunnen flitsen dan hun eigen schaduw.

Zondagavond, 1 november; Peter R. de Vries; volgt KLPD ambtenaren, die na een flitsdienst naar de zaak terugrijden. Ook de directeur van Veilig Verkeer Nederland; Joop Goos, wordt gevolgd door een onherkenbare reporter auto met nauwkeurige snelheidsmeting apparatuur aan boord. U kunt wel raden hoe deze soap afloopt?

Het is een raadsel wie er naar de moraalridder programma’s zoals ‘Wegmisbruikers’ kijken. Het bekende plaatje twee Limburgse dienders in een volksauto met snelheidsmeetapparatuur achter forensen aan. De spanningsboog van dit programma slaat maximaal uit, zal de bestuurder het stopteken negeren en vluchten. Neen, de dienders gaan weer zo’n badinerend gesprek aan met de automobilist die velen levens in gevaar brengt door 22 km te hard te rijden. Wie laat zulke ethervervuiling toe? Het programma voldoet aan geen enkele doelstelling, zoals bijvoorbeeld entertainment, educatie of actualiteit. Scherm-vervuiling is de enige kwalificatie.

Peter R. de Vries heeft het omgedraaid, hij volgt de ambtenaren van de KLPD. En ook hier de spanningsboog; houden ze zich aan de verkeerssnelheid of niet. Natuurlijk niet, deze politieambtenaren zijn konijnen, dus gas erop. De voice-over a la Wegmisbruikers maakt het tot aardige televisie, dezelfde moraalridder termen worden hier gebruikt om de flitskonijnen te beschrijven. Helaas gaat de Peter R. niet over tot ‘aanhouden’, wat een Burgerrecht is bij heterdaad, maar waarschijnlijk niet voor verkeersovertredingen? Met aanhoudingen van politieambtenaren, zou de Vries kunnen meedingen naar Televizier Ring.

Later, in de uitzending, zitten de konijnenbazen; Fokko Klok (Hoofd van het KLPD) en Peter Muijen (Officier van Justitie) van het Bureau Verkeershandhaving  bij de ‘crimefighter’ de Vries aan tafel. Ze zitten braaf stil, terwijl ze van hun vacht worden ontdaan. Daarna mogen we nog genieten van Joop Goos. Van Goos was te zien hoe hij op drie achtereenvolgende dagen een aantal overtredingen maakte. Zo reed hij 64 kilometer in een 30 kilometerzone en ook een keer 98 kilometer waar slechts 50 was toegestaan. De positie van Veilig Verkeer Nederland directeur Joop Goos, staat volgens hem zelf, niet ter discussie. Nu gaat hij daar gelukkig niet zelf over en reken maar dat bij zijn superieuren zijn positie wel ter discussie staat. Deze vacature verschijnt dan binnenkort.

 

Door Christian ter Maat; Directeur Carevolution; organisatie & managementadvies. Strategie, fusies & overnames en veranderadviseur. Recente adviesopdrachten; in de vrijetijds-, zorg-, retail-, vergrijzings- en onroerend goed sector.


© Copyright 2009 Carevolution

2 thoughts on “KLPD vacatures; gezocht ambtenaren die sneller kunnen flitsen dan hun eigen schaduw.”

Roberrto 11 jaar ago
H.I. Pherai 10 jaar ago

Geachte dames,heren

graag zou ik graag een en ander mondeling willen uileggen wat betreft mijn ervaringen op het werk gebied.

Mvg Ine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *