Van airmiles en servicedesk?

Pas geleden kwam ik er achter dat bij een filiaal van AH het woord servicedesk een betekenis heeft die ik hier nog niet achter had gezocht.

Ligt het nou echt aan mij of heeft in sommige winkels het woord ‘servicedesk’ een betekenis die ik er nog niet achter heb gezocht?

Pas geleden in een grote AH: nieuw filiaal met, hoe innovatief kan het zijn, selfscanners.Ofwel, je moet met een scanner in je hand de winkel door om bij een betaalzuil, heftig als ‘terminal’ aangeprezen, af te rekenen.

 

Wie denkt dat je zo tijd wint omdat je niet meer bij de kassa in de rij hoeft te staan heeft het mis. Uren doe je er over omdat: a. het product niet goed scant, b. je eerst je plakstickers voor de korting op het ene product hebt geplakt en je later bedenkt dat je ze toch ergens anders op wilt. Moet je eerst terugscannen en dan weer heen. Als jullie me nog volgen.

En c. je soms vergeet een boodschap langs je scanner te halen en je dan weer een stiefkwartier bezig bent om in een volle kar te zoeken naar het ongescande ding.

Maar goed, na een vrolijk rondje scannen kwam ik bij de ‘terminal’. Daar deed ik alles volgens de instructies en hield ook mijn airmilespas voor het raampje. Niks, noppes, nada. Geen piepje. Een beetje opgepoetst, wat heen en weer gewreven en weer het ding voor het  raampje. Niets. Na nog een keer het ritueel herhaald te hebben was ik het beu en koos voor de toets afrekenen. Vier keer maar liefst spuugde het apparaat mijn pinpas terug. De vijfde keer was het raak en kon ik de boodschappen afrekenen. De rijen bij de kassa’s waren tegen die tijd ook al lang geslonken dus als je nog de illusie hebt van tijdwinst.. die is dan vervlogen.

Met airmilespas en bon ging ik naar de servicedesk. Jawel, let op het woord!! Ik legde een verveeld kijkend meisje uit dat de airmiles er niet bij geschreven waren omdat het apparaat niet wilde. “Sorry, dat moet u doen voordat u afrekent”, zei ze. Ik legde het haar nog een keer uit. “Ik kan er niks aan doen”, sprak ze terwijl de rij achter me aangroeide. Ik vroeg om de chef, want ik weet dat je wel degelijk handmatig airmiles erbij kunt zetten. Wat mij betreft er ook weer af. Maar ik spaar die dingen omdat ik elk jaar entreebewijzen voor een pretpark weggeef aan mensen die daarheen willen. Ik krijg die miles toch, zij hebben er plezier van. Alhoewel, krijgen…de chef kwam erbij en begon me omstandig uit te leggen dat je de airmilespas vóór het afrekenen moet aanbieden aan de terminal en nee, hij kon niets meer doen.  Achter me begonnen mensen te kreunen. En toen hij langs me heen naar de vrouw achter me begon te kijken werd het voor mij een principekwestie.

Om kort te gaan: ik kreeg mijn airmiles. En de dame achter mij ook. Want ook zij kon haar pas aan de terminal niet kwijt. Hoe is het mogelijk dat mensen aan een servicedesk niet weten wat het woord betekent. Vlieg toch op met je airmiles!

 

1 thought on “Van airmiles en servicedesk?”

Susan 13 jaar ago

Hopelijk gaan ze hier iets van leren. Het is niet alleen geen service, het is ronduit onbeschoft. Je bent klant en je mag zo ook behandeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *