Gebed zonder NSeinde

Na anderhalve maand is het NS abonnement van mijn dochter nog steeds niet binnen.

De eerste perikelen en bijbehorende twee telefoontjes heb ik al eerder beschreven. Maar het grote wachten op de kaart werd niet beloond.

Het derde telefoontje pleegde ik zes weken geleden. Na 10 minuten wachten a 10 eurocent kreeg ik een vriendelijke dame aan de lijn. Ze keek in het systeem en begreep er niets van. Abonnement had toch al lang opgestuurd moeten zijn.Vanuit een andere computer kwam het verlossende bericht: het was opgestuurd.

 

‘Tja, maar ik heb het niet, daarom bel ik’, vertelde ik haar. Dat begreep ze en sterker nog, ze had zelfs een oplossing: er werd direct een duplicaat aangemaakt. “Dat is zo geregeld want alles van de pasfooto en gegevens zijn al in orde. Binnen 5 werkdagen heeft u het abonnement in huis hoor. Bewaart u de kaartjes. Die kunt  terugsturen en dan krijgt u het verschil van de korting terug’, verzekerde ze me.

Over de ongeveer 4 euro belkosten en postzegel stond geen oplossing in het systeem maar ach, dat verlies nam ik maar. Met een vriendelijk bedankje en een wantrouwende gedachte dat het vast niet goed zou gaan legde ik de telefoon neer.

 

En nee!

Zes werkdagen later is er weer van alles op de deurmat geploft, maar geen NS abonnement.

Ik bel voor de vierde keer. Wordt weer in de wacht gezet en krijg een man aan de telefoon. Als ik hem het verhaal  heb uitgelegd kijkt hij in de computer. ‘Ach, ik zie het, het is toevallig vandaag verwerkt. U heeft het binnen vijf werkdagen in huis’ lispelt hij.

Ik ontplof zachtjes en vertel hem dat zijn collega me dat zes werkdagen geleden ook al beloofde. ‘Tja’,  zegt hij. ‘Daar kan ik ook niks aan doen dat andere collega’s dit zeggen. Ik zeg nu dit, en dit is wat het is.”

 

‘Dit’  is voor mij onacceptabel en ik maak hem duidelijk dat ik dan graag wil weten wat er nu weer mis ging omdat ik het zat ben te horen dat het net in behandeling is.

Dan geeft hij me een antwoord waar ik even stil van ben, “Dan belt u toch niet als u toch niet wilt horen wat we te zeggen hebben.”

Beste mensen, we hebben het hier over iemand van klantenservice. Om het verhaal af te maken wenste hij me direct een cynisch goedendag en legde de telefoon neer voordat ik zijn naam kon vragen.

Op de site van de NS staat dat je met klachten over de NS terecht kunt bij de klantenservice. Ik heb een email gestuurd met daarin het hele verhaal en de mededeling dat ik nu een afdoende reactie wil hebben over de ongelofelijk onbeschofte medewerker van de klantenservice. Ook wil ik een reden waarom ik al 1,5 maand wacht op een voordeelabonnement waar ik dus ook al 1,5 maand voor betaal.

 

Wordt vervolgd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *