Gel(d)redome klopt geld uit de zakken van concertbezoekers

Als Amsterdammer ga ik zelden de stad uit. Sterker nog waarom zou ik? Alles is te vinden in de hoofdstad. Goede winkels, musea en natuurlijk concertpodia. Mijn favoriete concertgebouwen zijn: de Melkweg en natuurlijk Paradiso. Maar goed soms moet je de stad uit. In september heb ik me laten verleiden om naar het Gelredome in Arnhem te gaan. Faithless trad op 21 september op in het voetbal stadion van Vitesse. Het concert vond op een vrijdagavond plaats en het begon om 20.00 uur. Rampzalig voor mensen die uit Amsterdam en omstreken komen. Mijn zoon en ik deden er bijna drie uur over. Parkeren in en om het Gelredome is een nog grotere ramp. Maar goed daar ga ik verder niet op in. Wat mij het meest stoorde, is de hebzucht van het Gelredome.

Gelredome schudt de zakken leeg van argeloze concertbezoekers

Iedere concertganger heeft dorst en wil een hapje eten. In het Gelredome worden astronomische prijzen gevraagd voor eten en drinken. Daarnaast ben je als bezoeker verplicht een chipkaart te kopen. Een kaart waar je mee kunt betalen bij de uitgifte punten. Als het concert is afgelopen kun je het tegoed, dat op dat moment nog op je kaart staat terugkrijgen. Leuk in de theorie, de praktijk is anders. Dikke rijen staan er dan voor de kassa’s. En als je dan toevallig nog drie Euro op je kaart hebt staan, dan denk je: “laat maar zitten”. Ik denk dat heel veel mensen dit denken en doen. Een aardige (bij)verdienste voor het Gelredome.

Geen geld terug

Ik had nog veel geld op mijn chippas van het Gelredome staan en ik ben uiteindelijk weggegaan zonder te cashen. Een aantal dagen later heb ik een nette brief met het chippasje naar het management gestuurd. En je raadt het al….ik nimmer iets gehoord. Laat staan dat ik mijn geld heb terug gekregen. Ik noem dit diefstal. Geldredome is gek op klanten en op geld. Advies, ga niet naar deze voetbaltempel. Zeker niet voor (pop)concerten want de akoestiek is klote en de service is bagger. Nee, ik adviseer je om naar kleine concertpodia te gaan en mijdt Het Gelredome, Ahoy in Rotterdam en de Arena in Amsterdam.

Meer info over de auteur: fullcircle

2 thoughts on “Gel(d)redome klopt geld uit de zakken van concertbezoekers”

Susan van Gorp 13 jaar ago

Ik Had exact dezelfde ervaring. Heb alleen het pasje niet opgestuurd naar Gelredome. En waarom het zo moeilijk moet geen idee. Bij de supermarkt kan ik toch ook direct pinnen, op terassen in Frankrijk met mobiele units al een jaartje of 20. Dus hoe lang duurt dat nog in NL?

Robert Kroon 13 jaar ago

Wij kunnen samen naar Hawai gaan voor een half jaar van al het geld dat het Gelredome (zonder er maar iets voor te doen) verdient met deze opricht praktijken. Ze hebben geen enkel baat bij een systeem te introduceren a la Frankrijk. Hun omzet duikt dan zeker 20% naar beneden. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *