Kamer van Koophandel: afschaffen

Ik heb nooit goed begrepen waarom ondernemers elk jaar braaf hun bijdrage betalen aan de kamer van koophandel. De kamers (jargon) zijn gevestigd in glimmende kantoorgebouwen. Er werken teveel mensen die zich bezighouden met nutteloos werk. Kortom een geldverslindende instantie die weinig biedt aan ondernemers. Jaarlijks organiseren ze (KvK) een paar congressen, startersdagen (maar ja wat heb je daar aan als je al jaren actief bent als ondernemer?), ze organiseren bijeenkomsten met oubollige thema’s. Jaarlijks betaalt mijn bedrijf ook braaf haar KvK contributie maar wij krijgen er NIETS voor terug. Ja toch wel. Wij ontvangen elke maand een krantje van de kamer maar dat gaat met wikkel en al zo de prullenbak in. En als je als ondernemer een keer een kamer van koophandel uittreksel wenst, moet je er voor betalen.

Zucht, het wordt tijd voor een revolutie. Sloop het KvK bolwerk. Schaf het gewoon af. Niemand zal het missen en de mensen die nu bij de kamer werken (nou ja werken, het is meer tijdverblijf) moeten dan echt op zoek naar een echte baan waar je gewoon werkt voor het geld. En niet met de hand ophouden!

19 thoughts on “Kamer van Koophandel: afschaffen”

Fons Bitter 15 jaar ago

Stop de sponsoring aan de KvK…. Helemaal mee eens.

De revolutie begint bij het Volk en niet bij de Koning.
Ofwel, de revolutie begint bij de Ondernemer en niet bij de KvK.
Waar en bij wie kan ik mij aanmelden voor deze revolutie?
FB

Christian ter Maat 15 jaar ago

Slaapkamers van Koophandel; dit is wel een mini onderzoekje waard. Welke ondernemers maken er gebruik van en van welke diensten? Ik vermoed dat de Richard Bransons van Nederland er nog nooit zijn geweest. Ondernemer reageer met uw ervaring als reactie op dit artikel. Ondergetekende heeft geen gebruik gemaakt van de kvK dienstverlening. Natuurlijk is er het Handelsregister, als men zich inschrijft (wettelijk gedwongen nering) dan kan een ander erin zoeken, een database. Dit hoort eerder bij bijvoorbeeld een instantie als de Belastingdienst thuis of de Dienst Kentekenbewijzen. Als alle niet handelsregister gerelateerde activiteiten uit de dienstverlening van de slaapkamers worden ontrokken, wat blijft er dan nog over; een Hästens bed? Door Christian ter Maat MCC, MMC; Directeur Carevolution; organisatie-, management- en reputatieadvies  

Walther Ploos van Amstel 15 jaar ago

Mee eens! Zonde van al die facturen die je als kleine ondernemer steeds maar weer MOET betalen… Geen idee wat je ervoor terugkrijgt!

Bastiaan 15 jaar ago

Het is van de gekke, gedwongen contributie en de enige eventueel beschikbare service is het volstouwen van je brievenbus met folders voor kantoorartikelen en andere meuk. En als ik iets wil weten over ondernemen ga ik wel praten met een andere ondernemer.

Bob Schouten 15 jaar ago

Helemaal mee eens! Afschaffen maar want de toegevoegde waarde van de KvK is voor mij geheel onduidelijk!
Laat deze organisatie de klant centraal stellen en aan hen de vraag stellen waar de behoefte ligt….

Laat de ondernemer zelf de jaarbijdrage bepalen en zie de directe feedback in geld die de KvK hierop krijgt. 

marcel 15 jaar ago

Wellicht is het een idee om de activiteiten van de KvK onder te brengen bij bv het ministerie van EZ. Het lidmaatschap kan dan bv. worden gefinancierd uit de (vennootschaps)belasting die de ondernemingen/ondernemers toch al betalen; Het lidmaatschap is een monopolie (geen keuzevrijheid), waarom grijpt de NMA niet in?; Door het monopolie is er geen efficiencyprikkel. Komt men geld te kort dan wordt eenvoudigweg het tarief verhoogd. Wordt er te veel verzuimd of moet men te hard werken dan neemt men op kosten van de gedwongen leden nieuwe medewerkers aan…; Betalen voor niet te ontwijken noodzakelijke uittreksels heb ik nog nooit begrepen. Ik ben toch lid en dan mag ik toch bij de ledenadministratie om openbare gegevens vragen? (net als bij de biljartvereniging)…

Gérard Gülcher 15 jaar ago

De Kvk gaan nu in de toekomst ook de medische ondernemers en andere vrije beroepen, voorzover die niet in een rechtspersoon opereren, registreren, mijn vrouw, zelfstandig tandarts, moet er uiterlijk eind 2009 aan geloven. Kost haar maar € 48, maar toch….Het was toch het voornemen om het aantal regels e.d. te verminderen, zeker net zoiets als het verminderen van het aantal rijksambtenaren, ook zo'n fraai voornemen dat op zijn tegendeel uitdraait.. Volgens kunnen de Kvk's gewoon weg en kan het handelsregister (registratie van alle ondernemers en alle rechtspersonen0 bij bv de belastingdienst worden ondergebracht.

linda 15 jaar ago

HELEMAAL mee eens, afschaffen die handel. Ik betaal keurig mijn rekeningen en krijg  veel rotzooi toegestuurd waar ik niets mee kan en wil. Een kwartaalblad (waar wij voor betalen)  met allerlei onzinnige dingen en bijeenkomsten waar ik geen ruk aan heb omdat ik hard moet werken om mijn hoofd boven water te houden als ZZPer. (Zelfstandigondernemer Zonder Poen) Is er bv een mogelijkheid om de KVK aan te pakken voor hun woekerpraktijken via een TV programma? Ik denk dan aan Kassa, Opgelicht etc.

Marc 15 jaar ago

Ik word er helemaal gestoord van. We hebben vergeten de betaling op tijd te doen en ze nemen niet eens zelf de moeite achter de achterstallige bedragen te innen. Ze zetten er rucksichtslos een agressief buro op (NIB) die iedere vijf dagen het bedrag verhogen met enkele tientjes. Moet ik eigenlijk wel ingeschreven staan als VOFje?

Rob 15 jaar ago

Ik heb het zelfde probleem als gevolg van een verhuizing. Binnen een maand 60 euro aan incasso kosten. Is dit eigenlijk wel juridisch legaal om zoveel incasso kosten te innen? Mag er dan geen simpel telefoontje vanaf om te
informeren of er misschien een reden is waardoor de
faktuur niet betaald wordt?
Ik heb vorig jaar in de media begrepen dat die hoge incasso kosten veelal geen stand houden in een juridische zaak. Dat juist de Kamer van Koophandel hier ook aan meedoet is een slecht signaal. Ook ik heb nog nooit baat gehad bij de kamer van koophandel, behalve om de noodzakelijke update van een niet ouder dan 1 jaar uittreksel tbv het mobiele telefoon abbonnement. Voor een A4tje met gegevens die al 20 jaar hetzelfde zijn betaal je steevast ca. 15 euro wat in geen enkele proportie is tot de geleverde dienst.

Lees ook dit eens
 
http://www.bagroep.nl/fileadmin/user_upload/publicaties/2005/07_Er_wordt_altijd_lelijk_over_ons_gepraat.pdf

Rob

Henk 14 jaar ago

en dan verkopen ze je website- en emailadres ook nog door aan (malafide) bedrijfjes die je dan gaan bestoken met spam. Het is een ramp. Wij krijgen dagelijks ca. 3 tot 4 emails binnen waar we niet om gevraagd hebben.  

Janneke 14 jaar ago

En nog leuker: als je een bedrijfje begint dat nergens op uitloopt moet je ook nog eens allerlei kosten betalen voor zogenaamde omzet die er nooit is geweest… schrijf je je uit bij de KvK vertellen ze niet even dat je dit ook bij de belastingdienst moet doen…

Echt service van niks…

fietsco 14 jaar ago

4 spammails per dag?
Had ik dat geluk maar: ik krijg er ongeveer 25 per dag. Kan er inmiddels een zwembad mee volgooien.
Ik heb gelukkig best een goede spamfilter in Mozilla Thunderbird, maar is aan al dat spammen nou niet wat meer te doen?

Renton 14 jaar ago

Zoveel mensen die ziek zijn van instanties als KvK maar zo weinigen die in actie komen. Massaal boycotten en niet meer betalen!
Weiger al jaren te betalen en stel het zo lang mogelijk uit.  Nu heb ik weer zo’n deurwaardersexploot met € 121,00 aan kosten. KvK verschuilt zich achter het wetboek en past ook de regels van het Rapport Voorwerk II niet toe.
Nog anderen die het zover op  de spits drijven?

Robert Kroon 14 jaar ago

Teken petitie tegen KVK!
Vorig jaar plaatsten jullie een stukje over de onzin van de verplichte bijdrage van de KvK. Ik erger me er ook aan.  Ik ben een petitie begonnen tegen deze club en zoek medestanders.
Misschien kunnen jullie en link plaatsen?
 
http://kvkmonopolie.petities.nl

Sinon 14 jaar ago

Ik deel de mening dat de KvK’s gewoon afgeschaft kunnen worden en ondergebracht bij het Ministerie van Econmische Zaken. Voor alles moet je apart betalen, minstens € 2,50 of meer en voor je verplichte contributie krijg je niets terug. Gewoon een overbodige instantie. Breng hen onder bij dit  Ministerie en stroomlijn de organisatie.

Piet 13 jaar ago

Incassokosten 60 Euro? Wat dacht u van 102,-? Dit na een verzoek nog even geduld te hebben i.v.m. omstandigheden en nota bene na betaling van het clubgeld. Ook de KvK is kennelijk zo’n organisatie waar je aangetekende brieven heen moet sturen omdat de postbode ze anders toevallig is kwijtgeraakt. Je zou van zo’n instantie anders verwachten. Jammer.

bobby 13 jaar ago

KvK is een vastgeroeste organisatie. Wellicht kan de VVD dit ambtenaren bolwerk om zeep helpen….

Mikie 13 jaar ago

Inderdaad, afschaffen die klup. Het enigste wat we hieraan hebben is dat ons adresbestand is doorverkocht en dus veel onnodige mailing ontvang en. De surseances en faisementen krijgen we niet op tijd door gemailt, resultaat is elk jaar wel wat afboekingen voor “niet te innen”. Moeten we ook nog contributie betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *