Nieuwe klanten werven

Nieuwe klanten kun je werven via internet, een relatief makkelijke en goedkope oplossing. Mits goed uitgevoerd en passend binnen een strategie. En blijft voorop staan dat je dan wel met een echt bedrijf te maken moet hebben. Waar ook de follow-up weer goed geregeld is.

  De praktijk leert namelijk dat het daar op veel vlakken ongeacht de branche aan ontbreekt. Ik dacht laatst laat ik eens een offerte aanvragen voor het uitvoeren van een aantal full color prints en het inbinden ervan. Dit bij een grote landelijk aanbieder van multi-kopieën. Krijg keurig een mail binnen met mijn gegevens en een dank je wel voor de aanvraag. Na 2 dagen nog geen reactie, toch maar even gebeld. Nee nooit gezien mevrouw, geen idee, maar wilt u het nog een keer sturen? Dat heb ik dan maar niet meer gedaan, mijn vertouwen was weg en de tijd was op. Doe nu dus gewoon weer zaken met de drukker om de hoek, die blij was mij weer te zien, en wellicht iets duurder is maar wel mij en mijn bedrijf als klant ziet.

Het is algemeen bekend dat nieuwe klanten aantrekken vele malen meer kost dan het behouden van je klanten. Dus wanneer je ze op deze manier “binnen krijgt”, tegen relatief lage kosten zou je denken dat er meer tijd, en aandacht besteed wordt aan het binnenhouden. Ik ga de komende tijd maar eens opzoek naar bedrijven die het wel voor elkaar hebben en waarbij internet een werkelijk onderdeel is geworden van de marketing-communicatie strategie. En daag de lezers uit dit ook te doen.

5 thoughts on “Nieuwe klanten werven”

Robert Kroon 15 jaar ago

Waarom kies je voor internet? Kies je voor gemak of een lage prijs? Of kies je voor een relatie. Okay, het is misschien duurder maar naar mijn idee wint een menselijk contact het nog altijd van de anonieme verleiders op internet.

Susan 15 jaar ago

Ben het met je eens dat persoonlijk contact nog altijd boven aan staat. Maar een lead krijgen via internet kan voor bedrijven een optie zijn. Het blijkt wel dat wanneer de site niet anoniem is, maar het wel een “gezicht”heeft of echt een vestigingsadres het meer kans heeft.

Justus 15 jaar ago

Het wel of niet anoniem zijn van een site is natuurlijk heel subjectief. Dit [url=http://www.site-reference.com/articles/Website-Development/The-Surprising-Truth-About-Ugly-Websites.html]artikel[/url] is wel een mooi voorbeeld hoe ‘lelijke’ websites blijkbaar een gezicht hebben die [url=http://www.kpn.com/kpn/show/id=1369223]gelikte corporate sites [/url] niet hebben.

Susan 15 jaar ago

Goede tip, “ugly” oogt wel weer als een soort concept, en wellicht is daar wel weer goed over nagedacht, en spreekt het daarom aan.

DigitalDynamite 11 jaar ago

@Robert: Ben ik het niet geheel mee eens. Om klanten aan te trekken kan het eerste contact plaats vinden via het internet waarna een persoonlijke relatie kan worden aangegaan. Nieuwe klanten werven kan heel goed via het Internet. Hier wil ik niet mee zeggen dat het Internet ooit menselijk contact kan vervangen om goede zakelijke relaties te smeden.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *