Aegon Verzekeringen: witteboorden crimineel

15 jaar geleden sloot ik een beleggingkasovereenkomst  (weet u wat het is?) af bij Koersplan (Aegon Verzekeringen). Mijn zoon was net geboren en ik dacht na over zijn toekomst. Geld sparen voor later leek me een goede zaak. Kinderen worden duurder naarmate ze ouder worden, nietwaar? En door geld opzij te leggen, spaarde ik voor zaken als boekengeld, universiteitsgeld e.a. noodzakelijke uitgaven.  Klinkt logisch toch?  Een dame van Felicitas smeerde mijn toenmalige vrouw een spaarovereenkomst van Aegon aan. Trouw betaalden wij Aegon 15 jaar lang Euro 68,50  (Guldentijdperk 150,00) voor de overeenkomst. Aegon spiegelde ons geweldige rendementen voor. Op papier waren wij spekkoper. 

Puntje bij paaltje en de harde werkelijkheid

Afgelopen maand kreeg ik een brief van Aegon. Ze gaven aan dat ik een einduitkering zou gaan ontvangen. Toen ik de brief goed las schrok ik me rot. Het behaalde rendement van mijn overeenkomst (Koersplan – Aegon) was in totaal Euro 456,99. Een rendement van niks. Ik had het beter op een spaarbankboekje kunnen zetten. Pure diefstal dus van Aegon. Zeker als je kijkt hoeveel kosten Aegon heeft ingehouden op dit spaarplan: uittreedkosten, kosten aan de verzekeringsmaatschappij (Aegon), overlijdingsrisicokosten, e.a.  

Je moet vechten voor je eigen geld

Ik kreeg een dikke brief van Aegon Verzekeringen stond aangegeven hoe ik aan mijn centjes kon komen. In de brief stond ook dat ik naar het gemeentehuis moest gaan om een bewijs van in leven zijn (Euro 8,00) – Attestatie de Vita – moest ophalen. Verdorie voor mijn eigen geld moest ik naar het gemeentehuis, vrij nemen op een doordeweekse dag om naar het gemeentehuis te gaan, een half uur wachten bij het loket van burgerzaken. En dat voor een lousy Euro 456 na 15 jaar sparen!!!!! Mijn conclusie: Aegon is een boevenhol. Mooie beloften in het vooruitzicht stellen en er niets van bakken na 15 jaar. Mijn advies. Zet je geld op een depositorekening van ASN Bank. Geweldige rente van 4,5%. Als ik dat gedaan had – met rente op rente – had ik een veel beter rendement behaald. Aegon nu begrijp ik waarom jullie met geld smijten en Ajax kunnen sponsoren, een dure schaatsploeg er op na kunnen houden en geweldige dure kantoorgebouwen neerzetten. Van mijn geld.  PS Het televisieprogramma Radar van de Tros probeert dit soort malafide praktijken van verzekeraars als Aegon aan de kaak te stellen. Ik houd je op de hoogte hoe dit verder afloopt.

12 thoughts on “Aegon Verzekeringen: witteboorden crimineel”

Anoniem enzo 12 jaar ago

Je bent er inderdaad goed ingestonken.
Jammer dat je dan weer in zee wilt gaan met een andere boevenbende, een bank.

die rente van 4,5% KLINKT aantrekkelijk maar infeite
is het ook een ripoff.  als je 70 deelt door 4,5 dan zie je dat
je na 15 jaar een verdubbeling van je geld hebt. Leg je dus
1000 euro in dan heb je daar na 15 jaar 2000 euro.

Mag je mij gaan uitleggen wat je dan met die 2000 euro kunt gaan doen. Het geld is dan inmiddels zo weinig waar geworden dat je blij mag zijn als je er 2 weken van kunt eten.

Betere investering op dit moment zijn metalen. Metalen zoals goud en zilver . spullen die je daadwerkelijk in je handen hebt en die hun koopkracht behouden.

Frank 12 jaar ago

Inderdaad Robert, je had het op een spaarbank kunnen zetten tegen een rente van 4,5 % bijvoorbeeld. Alleen…. je was een geldwolf, hebberig, en dacht slapende rijk te worden. Je liet je leiden door prognoses en had dollartekens in je ogen. Je wist dat het geen spaarpolis was, maar dat er in een aandelenfonds werd belegd. Je vind jezelf slim, dus je weet dat koersen kunnen dalen en stijgen. Je kreeg elk jaar een overzicht van de waarde dus het kan geen verrassing geweest zijn. En hey, toch nog winst, ondanks de crash van de beurs. Iedereen die met beleggingen in de weer is weet wat het is om geld te verliezen, alleen die zeuren en janken daar niet om. Dat  si beleggenmijn vriend. En nu kan je lekker meeschelden, stoere jongen ben je. Wees eigenlijk maar blij dat je het niet op een spaarrekening hebt gezet, anders had je het toch tussentijd maar op gemaakt . Nu heb je ineens 13000 euro in de tas, zonder  er iets van gemerkt te hebben, want je zal wel een aardig salaris verdienen toch? Ik haal zelf bij Koersplan volgend jaar ook 13000 euro op (ik legde ook 150 gulden in), en wie weet is het wel 15000, of 10.000, of 6000,  afhankelijk van de koersen.  Ik wist dat vanaf het begin, want hey, ik heb de folder gelezen en de voorwaarden. Om dit produkt te begrijpen hoef je echt geen raketgeleerde te zijn Robert. Ik denk dat als jouw vrouw iets tekent aan de deur zonder het te lezen of zich eerst te verdiepen in de aanbieding, dat jij uit je dak gaat tegen haar. Wees dus maar erg kwaad op jezelf, dat je gaat beleggen met geld dat je blijkbaar niet kan missen. In jouw ogen is een tegenvallend koersbeeld gelijk aan diefstal. Huh? M.a.w brave borst, je weet totaal niet waar je het over hebt, of  je hebt een IQ van 50.   Stop jij je spaargeld maar in een ouwe sok, als je niet weet hoe zaken in elkaar zitten. Succes!  

anna 12 jaar ago

Ook ik krijg volgend augustus ( 2009) mijn geld na 15 jaar sparen terug.. aegon koersplan.. Zal dat nog goedkomen nu er een geldcrisis in nederland dreigt?  Ik ben 7 jaar geleden naar spanje verhuisd en heb de gespaarde centjes heel hard nodig. Wat zal ik doen? nu direct afkopen? of  moet ik nu maar wachten tot het misschien niks over  10 maanden niks  meer waard is … anna

Eddie 11 jaar ago

Ik moet even reageren op de medewerker van Aegon "FRANK". Toen ik in 2000 een offerte ontving voor Koersplan van INTERMEDIAIR BEST waren zij  "vergeten" te vertellen dat er ook een overlijdensrisico premie van de inleg af ging. Deze premie was maar liefst 3 KEER zo hoog als een normale overlijdensrisico premie. Hierdoor en door de MEGA provisie is  de inleg dus beduidend lager als voorgespiegeld. Door de kosten, premie en provisie voor INTERMEDIAIR BEST leg ik nog 60% in van de daadwerkelijke inleg in. Als deze offerte EERLIJK was geweest, was ik hier nooit ingestapt. Dus ga maar lekker zeuren FRANK , mister IQ van 30, maar ik ben met een stichting tegen ze aan het procederen. Helaas ontkomt INTERMEDIAIR BEST hieraan!

Joyce Meijer 10 jaar ago

Ik heb hetzelfde ondervonden.
In 1994 hebben mijn man en ik ook zo’n koersplan afgesloten.
Nu in December wordt hij uitgekeerd en wat blijkt.
We krijgen nog minder uitgekeerd als onze eingen inleg.
Schandalig vinden wij het en heb er inderdaad ook diversen telefoontjes tegenaan gegooid maar kreeg steeds hetzelfde te horen, ja mevrouw dat is nu eenmaal het risico.
Het werdt toendertijd inderdaad heel mooi voorgespiegelt en wat blijkt ze hebben gewoon geld van ons gestolen, onze spaarcenten.
Wij zijn helemaal klaar met Aegon en zal ze dan ook overal waar we maar kunnen zwart maken.
Wij hebben er geen woorden voor.

Met vriendelijk groeten
Joyce

robert 10 jaar ago

witteboordencriminelen die jongens  van Aegon….maar dat mag in deze maatschappij. Vreemd, nietwaar?

Mike 10 jaar ago

Ja mensen weer een die belazerd is door de verzekeringsmaatschappij. Eagon.( eigen schuld dikke buld)  Hoor ik iedereen al zeggen ,  Overlijdensverzekering afgesloten voor vrouw en kinderen. nu is de data daar dat men een brief ontvangt dat de verzekering Premievrij gemaakt kan worden. Blijkt wanneer je de verzekering premievrij maakt deze gewoon nog minder dan de helft waard is door kosten die Eagon dan moet maken. en in verband met tot stand koming van de premivrij making dat is dan het gevolg van jouw maandelijkse betaling aan Eagon. Hiervan worden die mensen betaald die zorgen dat jij jouw geld kwijt bend,  of afkopen en dat kan dan niet bij een overlijdensrisico verzekering. Het blijkt maar weer ik heb geen IQ van 30 of 50 maar iedereen die denkt goed af te zijn met een verzekering komt gewoon bedrogen uit. Kijk eens naar de ziekenzorg verzekeringen  iemand heeft medicijnen nodig  wat word er voorgeschreven goede medicijnen wat word er verstrekt op last van de ziekenzorgverzekering, ja je raad het al de goedkoopste rotzooi die in de voormalige Oostbloklanden word geproduceerd en dit is nog niet alles. een schommeling in de medicatie mag in Nederland niet meer dan 5% bedragen maar de werkzame stoffen uit de voormalige Oostbloklanden zit aan de 20% .  Het gevolg hiervan is dat er meer klachten ontstaan en de medicijnen niet werken zoals deze zouden moeten werken. Dus niet alleen de levensverzekering/ spaarverzekeringen/en of beleggingsmaatschappen steelen van de mensen die zorgen dat ze kunnen bestaan. We leven momenteel in Nederland in een Democraties bestel onder een Communistisch bewind. De ministers mogen veel verdiennnen een gewone Nederlander moet het met modaal of zelfs minder stellen. Laat die ministers dan eens voor 1500 euro per maand gaan werken. dat kunnen ze niet want dan moeten ze meer baantjes als commesaris hier en commesaris daar aannemen.  En hier worden ze dan weer VET voor betaald  Kijk naar die vertegenwoordiger van de provincie  welke bij de DSB bank heeft gezeten,  ja en dan nog een minister van Finacieen die ook nog commesaris was en is geweest bij de DSB bank. Hopeveel mensen zijn hiervan de duppe geworden  Geen werk meer niet bij  het eigen Sppargeld kunnen  en die mensen met achtergesteld deposito spaargels zijn nog meer geld verloren dat naar de Nederlandse  Kas gaat.  Nederland gaat naar de verdommenis, als het zo door gaat. Het Cabbinet is niet voor niets weer gevallen, ze ontlopen allemaal weer de verantwoording. 

Sjim 10 jaar ago

Ik ben ook een gedupeerde van Aegon SPRINTPLAN. Ben voor zo’n 4000 euro het schip ingegaan. Niks nada gekregen. Kon wel janken.

Ik heb me nooit zorgen gemaakt om het KOERSPLAN tot nu toe. Leg vanaf 1996 iets van (godzijdank slechts) € 25,00 per maand in. Ik moet nog een jaar of 6. Ik kijk ieder jaar op mijn overzicht en hoop dat ik ooit nog eens een bedrag zie staan dat ver boven mijn inleg zit. Ik heb dat in al die jaren maar een paar keer meegemaakt, ca 200 euro. Ik laat het voorlopig nog maar even staan. De koersen zullen ooit toch wel eens een keer gaan stijgen?? Ik snap niet dat ze alleen de DSB bank hebben laten klappen. Aegon is geen haar beter!

Heeft iemand nog een goede tip voor mij of is het het meest verstandig om te wachten op het overzicht dat je jaarlijks ontvangt en afkopen als er een mooi bedrag opstaat?

Jan van En 9 jaar ago

Ook ik ben een van de velen, die door het koersplan van Aegon te grazen is genomen.
16 jaar ingelegd. Per saldo 14.000 euro minder terug dan de inleg.
Mijn ervaringen heb ik uitgebreid beschreven op de website http://www.tegrazengenomen.nl.
Ik kan niet begrijpen dat dergelijke financiële instellingen in dit land mogen blijven bestaan.

Sjim 9 jaar ago

Beste Jan, wat een verhaal… Het heeft je niet alleen een hoop geld gekost, het is je hele leven gaan beheersen!!! Jouw verhaal is niet te vergelijken met het mijne maar ben ook nog eens door mijn beste vriend zakelijk opgelicht en dan heb ik het over een bedrag van ruim 50.000 euro… Heeft niets met Aegon te maken, wilde alleen de story of my life even kwijt. Ook ik durf niet meer te hopen op dat het nog goedkomt maar ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik moet nu nog een jaar of 6. Ik hoop dat de komende 6 jaar beter gaan dan de afgelopen 6 jaar (of meer).  Mocht iemand een tip hebben dan hoor ik dat graag.  Het zal toch ooit wel eens een keer weer goedkomen?? Ik weet niet of ik het in 2016 nog een keer kan verlengen. Wat ik ook idd niet begrijp is waar om er niet wordt ingegrepen. Ik kots ook alle tv uitzendingen uit als ik sponsor AEGON zie staan. Sponsoring van onze centen. Oplichters!!!!  

sjim 9 jaar ago

Ik heb mijn koersplan afgekocht. Ik heb gevraagd om een schriftelijk overzicht van de netto waarde van mijn koersplan en deze bleek ca 300 euro boven het bedrag te zitten dat ik tot nu toe in 15 jaar heb ingelegd. Het is wel niet zo heel veel maar liever 300 euro er boven dan er onder.
Aegon geeft je 4 weken de tijd om een definitief besluit tot afkopen te nemen en het is ook mogelijk om te kijken hoe hoog de koers per de 1e van de volgende maand is, als je maar binnen de 4 weken blijft. Deze lag in mijn geval per de 1e van de nieuwe maand een stukje lager (het scheelde in totaal ca 400 euro) dus heb ik besloten om het gelijk af te kopen.
Eind goed al goed. Nu moet ik het nog wel op mijn rekening gestort krijgen maar ga ervan uit dat dat wel goedkomt.

Wie wordt er blij van de fooi van Aegon…? – Gek op Klanten 9 jaar ago

[…] Aegon Verzekeringen: witteboorden crimineel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *