Albert en ik gaan scheiden

 Tussen Albert en mij was het ooit liefde op het eerste gezicht. Toen ik 17 jaar geleden op mezelf ging wonen, voelde ik me direct bij hem thuis. Nooit lege schappen, ruime openingstijden, geen vakkenvullers onder openingstijd en ik, als echte one-stop shopper, kon er niet alleen terecht voor mijn boodschappen, maar ook voor cosmetica én lichaams verzorgende artikelen. Maar er is een kink in de kabel gekomen. Albert  heeft zijn zinnen gezet op gezinnen. Ik merk een duidelijke verschuiving van aandacht. Waar shoppen bij Appie op zaterdag

vroeger een bron van vreugde was, heerlijk relaxed rondkijken en op 

mijn gemak shoppen, is het nu of ik een kinderdagverblijf binnenstap.

Nu weet ik zeker dat ik ouders tegen me in het harnas ga jagen, maar ik moet het toch even kwijt…..

 

Tegenwoordig  moet je op zaterdag vóór 11 uur je boodschappen hebben gedaan, anders barst de hel los. Dan komen ouders met kinderen die allemaal een eigen karretje moeten. En waarom eigenlijk? Daar gooien ze toch alleen maar spullen in die ze niet mogen hebben en die de ouders vervolgens al ruziënd weer terug kunnen leggen. Dit betekent dat in de eens zo ruime Appie niet één kar per persoon naar binnengaat, maar anderhalf of zelfs twee. En dat de Albert Heijn, ooit een oase van rust en ontspanning, een speelparadijs voor rennende schreeuwende kinderen is geworden. Dat er nog niet veel meer potten met augurken zijn gesneuveld…..

 

Deze column is geen klaagzang, maar heeft wel degelijk een marketing gerelateerde moraal;

 

Ik behoor tot de core-doelgroep van Albert Heijn; de dinkies of yuppen die bereid zijn extra te betalen voor gemak, een breed assortiment, volle schappen en exclusieve producten. Maar waar door de prijzenoorlog het gezin weer wordt verwelkomd door Albert Heijn, kan dit een andere doelgroep best tegelijkertijd van zich vervreemden. Ik kom er op zaterdag in ieder geval niet meer, dus Albert Heijn: letterlijk werk aan de winkel! Ik ga nu een supermarkt opzoeken waar ze geen “kinderkarretjes” hebben J

 

P.S. Ik heb een heel lief neefje en twee hele lieve nichtjes, dus ik heb niets tegen kinderen!

 

7 thoughts on “Albert en ik gaan scheiden”

Marieke Kooiman 14 jaar ago

Helemaal eens Suzanne met je beklag. Maar volgens mij is de oorzaak een andere dan die jij beschrijft.
Volgens mij is het namelijk de hoogste tijd dat kinderen weer opgevoed worden. Wat is er mis mee om gewoon in zo’n winkelwagenzitje te zitten of thuis te blijven als je vader of moeder boodschappen doet?
Ik heb zelf een jongetje van bijna 3 en verwacht in de zomer een tweede kind. Dat betekent niet dat ik voortaan naar een winkel wil waar je struikelt over de vakkenvullers, regelmatig mis grijpt en het assortiment niet veel verder reikt dan bloemkool en karbonades.
Net als jij zou ook ik willen dat er nog supermarkten zijn zonder van die ellendige kinderkarretjes. En wat mij betreft voegen we daar een rollatorverbod aan toe!

Anne 14 jaar ago

Je moet sowieso op zaterdag geen boodschappen willen doen. Makkelijker is om door de week ’s avonds te gaan of , als het toch op zaterdag moet gebeuren, zaterdagavond. Heerlijk de hele winkel voor je alleen.

En ik als kindhebbende ouder stoor me al aan de drukte in het algemeen. Gelukkig heeft ook Appie hier aan gedacht en daarom bestel ik eens in de zoveel tijd bij Albert en die brengt het bij mij thuis in de keuken. Ook erg handig rondom de feestdagen.
Af en toe even de buurtsuper, buurtslager en buurtbakker inscharrelen voor kleine aanvullingen en verse spullen en we komen de week prima door.

Bob 14 jaar ago

Maar kennelijk heb je wel iets tegen ouders! Het feit dat jij er zaterdag niet meer komt verruimt de mogelijkheden voor de door jou zo verfoeide gezinnendrukte. Hoewel je nu kennelijk een één- of tweepersoonshuishouden vormt heb ook jij ooit behoord tot een gezin en als kind ook velen het leven hebt zuurgemaakt. En wie weet, komt het er ook voor jou ooit nog eens van dat je met je jengelende kinderen naar de supermarkt moet. Maak je dan ook plaats voor de elite en begeef je je tot de speciaal voor ouders met kinderen ingerichte supermarkt (welke is dat?) Onthoud dit als je weer eens een klaagzang start met een zogenaamde marketingmoraal. Bah, Suzanne, bah.

Peter 14 jaar ago

Albert en ik zijn allang gescheiden. De scheiding is al een paar jaar geleden begonnen, toen Albert het nodig vond een bonuskaart in te voeren als je hun artikelen met korting wilde kopen. Vervolgens gooide ze de hele winkel overhoop, zodat ik me een ongeluk kon zoeken naar hun artikelen.
Later verhuisde mijn AH winkel naar een ander pand met een grote parkeergarage erboven, maar vergaten ze de fietsende klanten. Jarenlang ontbraken er de fietsenrekken. Inmiddels staan er dan een paar fietsbeugels, maar om daar te komen moet je je door het winkelend publiek van de Lijnbaan manoeuvreren. Ik woon in het centrum van Rotterdam, heb bewust geen auto en doe mijn boodschappen op de fiets.
En dan nu adverteert Albert met die vreselijke familieman op TV, die meer mijn ergernis oproept dan het winkelen bij Albert voor mij aantrekkelijk maakt.
Gelukkig zit er een prima Super de Boer op een paar honderd meter bij mij vandaan. Volop fietsenrekken, vriendelijk personeel en een redelijk assortiment.

Marcel Collette 14 jaar ago

Ik maak nu precies het omgekeerde mee. Pas de afgelopen jaren liep ik even voor de extra doordeweekse dingen AH binnen. Ik ben al vanaf mijn 8 ste een Konmar-Fan (als Van der Straaten begonnen op de Haagse markt en de eerste twee filialen Herman Costerstraat/Langnekstraat en Waldorpstraat). Goede service, breed assortiment. Jammer dat Laurus de formule om zeep heeft geholpen. Vervolgens werd de Konmar in Almere een Lekker en Laag SuperStore. En ook deze mensen hadden het begrepen: lage prijzen, breed assortiment en vooral de afdeling brood / vlees / groente was een feest. Ook dat werd kapot gemaakt door Laurus en nu is het een AH XL. Omdat ze de zelfscan formule hebben, ben ik er sinds 3 maanden vaste klant. Nu alleen nog een logische indeling van de winkel een geen aparte “top kok” die zijn neus ophaalt als je iets over het voorverpakte vlees vraagt. Nu nog een Konmar of een Lekker en Laag in Almere met zelfscan en ik ben weer terug bij mijn roots.

wilbert 14 jaar ago

Ik denk dat er wel degelijk een markteingconcept aan ten grondslag ligt om te kiezen voor gezinnen op zaterdag. Dit is immers de doelgroep die het meeste uitgeeft aan boodschappen. Ga naar AH op station makkelijk, alles te verkrijgen en geen kinderen.

Paul 14 jaar ago

Ik ben het helemaal eens met jou Suzanne. En buiten de gezinnen met kinderen heb ik ook nog ‘last’ van een school die in de buurt is. Als ik ook maar het lef toon om op bijv. vrijdag naar Albert te gaan, dan lopen er zo’n 20 tot 30 tieners rond die blikjes cola en zakken chips kopen en een hoop herrie maken. Nee, rustig shoppen is er niet meer bij. Thuis leveringen via Albert vertrouw ik helaas niet. Ik maak toch ook nog regelmatig mee dat de uiterlijke datum praktisch verstreken en dan zul je zien dat die producten bij mij worden afgeleverd. Nee bedankt.
Ik zie Albert en Ikea nog wel eens samengaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *