Anouk kleedt ING uit voor vier ton

De Haagse zangeres Anouk heeft voor haar rolletje in de ING commercial slechts vier honderdduizend Euro ontvangen. Heel normaal voor een superster, denken de mensen in de board bij ING.. Alleen het grote publiek denkt daar anders over. Met name de rekeninghouders van de Postbank komen in opstand. Hun vertrouwde blauwe bank wordt ingewisseld voor de grote arrogante ING bank. De bank die bijna elke dag 10% van haar beurswaarde verliest. Daarnaast wankelt de ING bank. Het balanceert op het randje van faillissement. Een poosje terug ontving ING Bank nog 10 miljard Euro van de staat. Reden: het kon niet meer op eigen benen staan.  Twee weken geleden meldde de bank nog even en passant dat ze van plan is   zeven duizend bankmedewerkers – wereldwijd – te ontslaan.

En Anouk? Die lacht in haar vuistje. Handige reclamejongens van Leukwerkt hebben haar geweldig verkocht en ingekocht. Zo wordt een oude rockster slapend rijk.

En past Anouk bij de ING? Ik denk het niet. Op Wikipedia komt naar voren wie Anouk echt is. Anouk is een ruzietrapper, een Haagse oproerkraaier, met tatoeages allover. Mannen komen en gaan in haar leven. En ze maakte zelfs openlijk ruzie met haar moeder in de pers. Kortom, een vrouw die je niet snel (toe) vertrouwt. En vertrouwen heeft de ING Bank juist broodnodig.  

En ja  Anouk is rebels, een tikje stoer maar past dat dit nu echt bij ING Bank? En waarom nu € 400.000,00 uitgeven aan Haagse bluf?

PS Met veel genoegen denk ik terug aan die prachtige televisie commercial van 16 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde….van………………………………………………………………….. de Postbank.

18 thoughts on “Anouk kleedt ING uit voor vier ton”

Herbert 12 jaar ago

Helemaal eens met deze opmerking. ING slaat met Anouk volledig de plank mis! Ik hoop dat de stakeholders van de voormalige Postbank nog veel harder op de trom gaan slaan. Zo hard, dat het Anouk overstemt. Laten we hopen dat de Raad van Bestuur van ING gauw het licht ziet en ophoudt met deze geld-over-de-balk-smijterij.

Ad van der Wurff 12 jaar ago

Inderdaad. De verantwoordelijke directie zal op heel korte termijn nu eindelijk moeten inzien dat dergelijke uitgaven niet meer zijn gepast in tijden waarin ze zelf hun hand bij de overheid (dus bij ons als belastingbetalers) hebben opgehouden. Dit is toestaan van zakkenvullerij door één individu. Hoe aardig Anouk er ook uitziet.

John 12 jaar ago

Dat is dan 4 ton minder bonus voor de leden van de Board, want die vinden dit normale bedragen. Ik wil ook wel even kome npinen voor veel minder dan die 4 ton.

Joop 12 jaar ago

Euhhmmm… heer Kroon. Ik heb het idee dat u dit bericht schrijft om een graantje mee te pikken uit de ING bashing hoos.

Daarnaast kloppen de feiten in uw bericht ook nog eens van geen kant:
“Hun vertrouwde blauwe bank wordt ingewisseld voor de grote arrogante ING bank” = Postbank en ING bank worden samen ING

“De bank die bijna elke dag 10% van haar beurswaarde verliest.” = De ING groep waar de ING (als bank) onderdeel van is, verliest beurswaarde

“televisie commercial van 16 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde” = 15 miljoen mensen …

Al deze loze opmerkingen die u betrekt bij een stuk dat gaat over Anouk die volgens u veel geld ontvangt van ING terwijl ze in uw ogen niet deugt als boegbeeld voor de ING… waarom??
Laat het bij uw mening en probeer het stuk niet mooier (ahum) te maken dan het is.

Hans 12 jaar ago

Ongehoorde arrogantie ING top. 
 Laat ze eerst orde op zaken stellen.

Susan van Gorp 12 jaar ago

Nou ja “oude Rockster”, dat valt toch wel mee ?.

sjef 12 jaar ago

Mooie reactie van Joop. Kan ik me helemaal in vinden.

henk hospes 12 jaar ago

ik kan mij helemaal vinden in de arrogante ing bank. met veel verdriet afscheid genomen van de kip met de gouden eieren (Postbank). De ING heeft nog nooit vanuit de klant geredeneerd maar altijd vanuit de bank (aanbodgericht) mailings versturen waar je nooit op zit te wachten. 20 keer worden doorverboden of helemaal geen contact krijgen met de betreffende medewerker. Niet even contact opnemen wanneer het handig is je rente over te sluiten. Altijd een hogere rente voor je hypotheek vragen dan het gemiddeld in de markt. medewerkers in dienst hebben die je doodleuk gaan vertellen dat ze graag je salaris zouden willen verdienen maar twintig jaar jonger zijn. Geen berekening kunnen maken bij een simpele vraag of het handig is extra af te lossen. 

ignace 12 jaar ago

Ik heb een zeer voordelige hypotheek bij de ING. Ik was geen gemakkelijke post als ondernemer, maar ze hebben alles keurig geregeld.

Volgens mij heeft de ING/Postbank als enige bank laatst niet zijn opslag op variable hypotheekrentes verhoogd.

Klagen is natuurlijk veel leuker dan een compliment uitdelen, maar heeft één van de klagers dan een gefundeerde suggestie welke bank beter is dan de ING?

Richard den Dulk 12 jaar ago

Even een reactie op Joop die het stuk van Robert doorklieft. Ok, misschien zaten er wat foutjes in maar wat ik als oudpostbank nieuw ING klant niet prettig vind is het volgende.

Anouk neemt, eenmaal door het licht van de  ‘ s avonds geopende ING op een duistere plek, een arrogante houding aan. Ze komt niet over als iemand die aardig is of moet die glimlach aan het eind alles weer goedmaken?

Als eigenaar van een bank had ik niet gekozen voor dit draaiboek en Anouk een vriendelijker gezicht gegeven. Ohja, dan had die Postbank dame niet als schril contrast kunnen dienen. Dus toch Postbank-vriendelijk, ING-arrogant?

henk van essen 12 jaar ago

En nu flink zijn allemaal: zeg je rekening op bij de ING  en meld je aan bij Triodos of ASN!

robert 12 jaar ago

Tja, je hebt gelijk Henk. Gelukkig heb ik al een ideaal spaarrekening lopen bij ASN en ik moet zeggen dat bevalt prima. Alleen ASN is weer een onderdeel van de – in moeilijkheden verkerende SNS Reaalbank. Zucht

jurgen 12 jaar ago

Wanneer kleedt zij zich uit voor ING? voor minder heeft ze het al eens eerder in den haag gedaan..

Rob Mientjes 12 jaar ago

‘Negatieve’ reclame is ook reclame. Het doel van de reclamecampagne is duidelijk maken dat de Postbank overgaat in ING. Mijn inziens is dit helemaal gelukt.

Anouk is een boegbeeld in Nederland en kent ook nog eens grote bekendheid in het buitenland. ING wil ook graag grote bekendheid. Dat is middels deze commercial goed gelukt.

Anouk is volledig gespeend van arrogantie.  Arrogantie wordt hier verward met oprechtheid en duidelijkheid. Het laatste wat Anouk is, is een stoere vent. In de commercial moet je daar wel de humor van kunnen inzien. Humor vereist intelligentie. Met intelligentie komen we dan weer terug bij de ING en haar reclamespot. 

En laten we eerlijk zijn.
Wie koestert er nu geen bewondering voor Anouk (positief of negatief, stiekum of niet stiekum)? Aanvankelijk dacht ik ook:  Anouk en ING, mission impossible. Bij nader inzien echter: Een schot in de roos.

N.Vogelaar 12 jaar ago

INGbank laat die lokkertjes zoals de rentepunten maar schieten en geef ons de afgenomen rente op de lopende rekening weer terug.
De meeste mensen doen er niets mee, of voor ouderen is het veel te moeilijke materie.
Tevens is het diefstal als na drie jaar de rentepunten vervallen 
Wees gewoon een bank voor Jan met de pet.

Mevrouw P 12 jaar ago


<!–
/*
En past Anouk bij de ING? Ik denk het niet. Op Wikipedia komt naar voren wie Anouk echt is. Anouk is een ruzietrapper, een Haagse oproerkraaier, met tatoeages allover. Mannen komen en gaan in haar leven. En ze maakte zelfs openlijk ruzie met haar moeder in de pers. Kortom, een vrouw die je niet snel (toe) vertrouwt.”

Anouk een oproerkraaier?
Wikipedia is opgericht door mensen en het is een site waar je alles op kunt zetten, dat wil nog niet zeggen dat het dan ook WAAR is wat er staat.
nooit gehoord van bronnen controleren?
tattoo’s  all over?
1 grote op haar arm,  noem ik niet all-over
en dan over de rest nog niet te zwijgen.
goed ze heeft ruzie gehad met haar moeder, maar het verhaal van haar moeder wordt ook niet zorgvuldig gelezen of gecontroleerd
het is altijd het woord van de ene tegen de andere.

gegroet.

Dianne 12 jaar ago

Ik ben het helemaal eens met mevrouw P. Dit gaat echt nergens over…. “Anouk is een ruzietrapper, een Haagse oproerkraaier, met tatoeages allover. Mannen komen en gaan in haar leven.(?) En ze maakte zelfs openlijk ruzie met haar moeder in de pers. Kortom, een vrouw die je niet snel (toe) vertrouwt.…Een oude rockstar….(?)

Hoezo vooroordelen en onwetendheid?!?! Enne… dan die foto.. haha geen enkele tattoo te zien, das dan ook wel weer mooi =)

Robert Kroon 12 jaar ago

Ik denk dat Luca Prins een betere kandidaat was geweest 😉
lekker fris en met volle borst vooruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *