Ben er weer, en klaar met Ben

Trouw lees ik de columns op Gek op klanten waar ik zelf ook schreef over de service die je als consument krijgt, of eigenlijk, juist het gebrek aan service. Ik pak die draad weer op omdat het me de laatste tijd opvalt dat de service nog harder achteruit holt in Nederland. Vreemd genoeg in een tijd waarin de naweeën van de crisis nog voelbaar zijn en je de klant eigenlijk nog meer moet koesteren.

Kies voor Ben
Mijn laatste ervaring in klantonvriendelijkheid is bij Ben. Ben is terug en adverteert overal luid en duidelijk dat je bij Ben niet aan een abonnement vastzit en altijd kunt opzeggen. En dat de tarieven gunstig zijn. Kijk, dat is prettig, want mijn dochter heeft een duur abonnement bij een andere provider en dan is minder betalen mooi meegenomen. Dus vraag ik een ‘abonnement’ aan bij Ben en uiteraard ook nummerbehoud. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat hele slierten vriendinnen wanhopig een niet meer bestaand nummer moeten bellen.

De nieuwe chip wordt keurig afgeleverd. En vervolgens komt er een dag of wat later een mailtje dat de huidige provider het nummer nog 6 maanden lang niet wil overdragen. In hetzelfde mailtje staat dat ik een keus heb: of ik zeg het huidige Benabonnement op en vraagt het later opnieuw aan, of ik doe niets en dan wordt na vier maanden het nieuwe nummer geactiveerd. Vier maanden de tijd dus om te reageren. Ik bel Ben, die via een bandje laat weten dat het druk is. Ik bel niet meer terug omdat ik naar het buitenland ga en denk dat ik nog vier maanden heb.

Ben niet blij
Drie weken na het mailtje bel ik Ben maar weer eens. Nu krijg ik een meisje aan de telefoon. Helaas kan ze het abonnement niet meer annuleren, sterker nog, ze moet het voor een maand activeren. Pardon? We zijn toch nog geen vier maanden verder? Dat klopt, maar ik had binnen zeven dagen moeten annuleren, want dat is de bedenktijd.
Ik weet dat dit de afkoelingsperiode is voor iets dat je hebt gekocht en waar je spijt van hebt, maar ik had geen spijt van Ben. Het was alleen dat mijn provider pas twee maanden te laat wil meewerken en dat Ben niet langer dan vier maanden wil wachten om het nummer te activeren. En het annuleren van het Ben abonnement had dus binnen 7 dagen moeten gebeuren, dat staat in de algemene voorwaarden, want dat is de afkoelingsperiode. Ik vertel haar dat ik niet wilde afkoelen. Bovendien staat er niets over die 7 dagen vermeld in de email. Sterker nog, er wordt gesproken over 4 maanden. Bovendien: wat als je met vakantie bent, of je mail niet op tijd kunt lezen en niets weet over afkoelingsperiode omdat je eigenlijk niet wil afkoelen?
Het antwoord is duidelijk. “Helaas. Daar heeft Ben niets mee te maken.”

Dus nu zit ik met een geactiveerd maandabonnement dat ook weer na een maand stopt. Dubbel betalen. Jammer en in tegenspraak met de slogan ‘je kunt weg wanneer jij dat wilt’. Ik vind dat Ben duidelijk in mails moet aangeven dat de 7 dagen opzegtermijn ook geldt als het nummerbehoud niet kan doorgaan. Eigenlijk denk ik dat je een telefoontje moet krijgen zodat je die boodschap ook op tijd ontvangt.

Ik heb Ben geactiveerd en gelijk geannuleerd. Wat mij betreft ‘de groeten aan Ben’!

7 thoughts on “Ben er weer, en klaar met Ben”

Edwin Weijers 11 jaar ago

Het kan nog gekker. Ons mobieltje met Ben abonnement wijzigt plotseling dienst begin oktober. Als je het nummer belt, krijg je een Vodafone vociemail. Huh? Na vele vruchteloze telefoontjes met Ben en flinke wachtrijen eens op onderzoek uit gegaan bij Vodafone. Ene internetwinkel bel.nu schijnt nummer portatie te hebben aangevraagd voor ons nummer. Ben heeft klakkeloos afgegeven aan Vodafone. Bel.nu wil rechtzetten, lukt niet. Ben gevraagd recht te zetten, doen niks. Na aandringen volgt mailtje van Ben dat er niks aan te doen is, want Vodafone weigert nummer weer terug te porteren. Vervolgens ben ik in de auto gestapt en van Vleuten naar Maastricht gereden naar Vodafone. Daar boel op stelten gezet, amok gemaakt en medewerking gekregen. Vervolgens duurt het 4 maanden voordat we het nummer terug hebben. In de tussentijd stuurt Ben nieuwe SIM kaarten, nieuwe pincodes enz. die allemaal niet werken. En steeds wordt het abonnement afgeschreven en voor iedere nieuwe pincode ook nog eens 5 euro. Op aangetekende brieven van ons en onze advokaat worrdt niet gereageerd. Onze kosten worden niet vergoed.  Uiteindelijk zaak aangemeld bij geschillencommissie. Nu verrekend Ben de maanden dat we niet konden bellen met de nieuwe abonnementsperiodes. Maar zonder er ook maar iets over mede te delen, we lezen dit slechts uit de nota’s op internet. Er wordt nergens verwezen naar dit incident. Maar wie de aanschaf van een prepaid toestel, beltegoeden tijdens de afwezigheid van de service, de reiskosten naar Maastricht en de derving van inkomsten (is halve dag reizen) gaat vergoeden, dat zal de geschillencommissie nog moeten uitwijzen.

Jeroen Born 11 jaar ago

En ik zat aan overstappen te denken naar Ben… Ik heb momenteel heel veel problemen met Tele2. Zo’n 7 fouten op de eerste factuur, geen 09-nummers kunnen bellen, geen roaming in het buitenland, etc. etc. Uiteindelijk heb ik binnen de 52 dagen die je er voor staat, het bedrag laten terugstorten door mijn Bank. Je zou denken dat ze daar gevoelig voor zijn, maar blijkbaar is hun systeem nu in de war, want ik ontvang geen facturen meer. Alles wat je trouwens aanklikt op Internet (1 of 2 jaar) blijkt juridisch wel te kloppen. Dus zonder handtekening. Ondanks dat er in Algemene Voorwaarden alleen een 6 maanden abonnementsperiode wordt vermeld. De mobiele telecombranche is momenteel nog steeds één van de meest klantonvriendelijke.

Ben, abonnement, opzeggen, service | Goedkoop Internationaal Bellen – Buitenland 11 jaar ago

[…] Visit link: Ben, abonnement, opzeggen, service […]

Danielle Duurzaam 11 jaar ago

Wat vervelend allemaal. Zit al sinds 2006 bij T-Mobile met een abonnement dat niet meer bestaat. Eens geïnformeerd naar de mogelijkheden, goedkoper kan niet dus ik blijf lekker zitten waar ik zit. Tenzij ik de mobiel de deur uit doe, dat wordt dan een weloverwogen keuzen…
Mijn man had trouwens minder prettige ervaringen, de klantenservice bij T-Mobile is recentelijk gereorganiseerd en daarom duurde het een paar maanden(!) voordat hij eindelijk de juiste vervangende koptelefoon ontvangen had.
Groetjes,
Danielle

robert 11 jaar ago

Madeleine compli voor je artikel over Ben. Ook algelopen zaterdag T-Mobile zien bibberen voor de camera van consumentenprogramma Kassa van de Vara?

Naima 10 jaar ago

hoi ,
Wat fijn dat mensen hier hun ervaringen schrijven

hartelijk dank .

renate 9 jaar ago

Een paar jaar een simonly abonnement gehad voor mijn kinderen. Omdat er weinig tot geen gebruik van werd gemaakt heb ik in november 2011 opgezegd. Ik greeg de volgende mail:
Beste meneer/mevrouw renate,

Ik heb je opzegging ontvangen, jammer om te horen dat je gaat, maar zoals beloofd ben je vrij om te gaan.
Aangezien ik nog een aantal controles moet doen voordat je opzegging definitief is zal een van mijn klantenservice medewerkers contact met je opnemen.
Mocht het niet lukken om je telefonisch te bereiken ontvang je een e-mail van me, waarin ik je vraag om een aantal gegevens.

Je aanvraag is bekend onder servicenummer 341291

De groeten van Ben

Aangezien ik daarna niks meer vernomen heb van Ben was ik in de veronderstelling dat het verwerkt was. Totdat de afschrijvingen plaats bleven vinden. In februari contact opgenomen met de klantenservice. Deze was zeer vriendelijk en gaf aan dat er nog een mail gestuurd was. Deze heb in nooit ontvangen. Ze zouden het alsnog opzeggen en een restiutie aanvragen voor de 3 maanden. Ok perfect, ik denk het is alsnog opgelost. Totdat er vd week weer geld afgeschreven werd. Ik weer contact met de klantentenservice en deze was niet zo vriendelijk als de vorige keer. De bovenstaande mail zouden ze niet gestuurd hebben, want hun nemen nooit contact op met de klant. WAT!!! ik zit toch niet te liegen, heb de mail voor me. IK wederom kopie van de mail opgestuurd en gevraagd om het op te lossen. Het gaan om 7.50 euro!!! Waar hebben we het over. Deze reactie kreeg ik vandaag:

Ik vind het vervelend om te lezen dat je geen positief beeld hebt gekregen bij mijn klantenservice.
De desbetreffende e-mail heb ik voor je erbij gezocht, hieruit is gebleken dat deze niet overeen komen.
Ik kan het bedrag van 7,50 dan ook niet aan je terug betalen.

Ik vertrouw erop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Een fijne dag nog.

het moet niet gekker worden!!!

Kortom als je gewoon elke maand betaald en niet opzegd werkt het prima, maar als je opstapt…. BEN je toch niet zo vrij als ze zeggen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *