De zeepbel van welness centre de Zwaluwhoeve

Bij de Zwaluwhoeve kom je niet echt tot je rust. Schouder aan schouder relaxen.

 Deze week ben ik voor het eerst in mijn leven naar de Zwaluwhoeve  gegaan in Hierde (nabij Harderwijk). Wellicht kent u de Zwaluwhoeve  van de reclamecampagne over Dr. Fish.  De Zwaluwhoeve is erg actief in de media. Langs de snelwegen zie ik  regelmatig giga reclame-uitingen, in de krant opvallende advertenties, en frequent worden er bij prijsvragen arrangementen weggegeven. Ook op  vakantieveilingen.nl worden Zwaluwhoevepakketten aangeboden. De  uitingen van Zwaluwhoeve zijn strak, opvallend en consistent. Enfin, op basis van deze reclame-uitingen werd ik  nieuwsgierig en boekte ik een Welness-arrangement. Op advies van  mensen die al eens het saunacentrum van Nederland bezocht hadden, ging  ik midden in de week. Woensdag, lekker rustig…

Toen ik aankwam in Hierde was het  parkeerterrein vol. Vreemd. Enfin, vol goede moed ging ik naar de  receptie. Ik werd snel en effectief geholpen. De ellende begon pas in  de (om)kleedruimte. In een klein benauwd hokje stonden, 
 mannen en vrouwen, rug aan rug zich om te kleden. Ik moest me er tussen vechten.  Het schouwspel van oudere dames in strings en Marlies Dekkers setjes op 50 centimeter afstand  vond ik beschamend. Naar een sauna gaan heeft al iets intiems maar als  je koud van buiten je dan ook nog op een paar vierkante centimeter moet uitkleden met  mensen die je niet kent, wordt het toch wat lastiger.
 
 Volgens het programma werd ik eerst ontvangen in het opkamertje alwaar  een gastvrouw mij opwachtte. Ik kreeg een kopje cappuccino uit een
 koffieautomaat en een kersenbonbons zoals je die ook krijgt bij een  goedkoop Chinees restaurant. De gastvrouw was een aardig mens, zondermeer. Maar eigenlijk  probeerde ze extra opties te verkopen. Extra massages, Dr. Fish, etc.
 Alles tegen bijbetaling natuurlijk.
 
 Daarna de sauna in. Ook hier had ik het gevoel dat ik als een haring  in een ton werd gepropt. Schouder aan schouder, vlees tegen vlees. Het
 voelde niet lekker om zo overdreven omringd te worden door saunagangers. Ik heb veel sauna-ervaring maar dit had ik nog nimmer meegemaakt. Wat een  drukte. Dit bleek niet de enige ruimte te zijn met teveel publiek.
 Alles zat vol. Het kruidenbad, de stoomcabine. Het was bijna file-zweten in  het Welnesscomplex. Het romantische was er wel af.
 
 Rond twaalf uur verheugde ik me op de luxe lunch. Zoals beschreven op  het dagprogramma. De luxe viel tegen. Een soepje kreeg ik in een
 wijnglas. Een slok en het was op. Aansluitend werd een Oosterse salade  geserveerd. De salade van koude mie en twee gefrituurde Gamba’s, was
 smakeloos. De Gamba’s kwamen uit de diepvries en hadden even in het  frituurvet gelegen. De presentatie van de lunch was fraai. Mooie
 bordjes, goed opgemaakt, maar de inhoud: het eten was fantasieloos.  Als ik het een rapportcijfer mag geven, krijgt het een 4,5.
 
 De gezichtsbehandeling van 30 minuten was het lichtpuntje van de dag. Die was zonder twijfel heerlijk.
 
 De middag was een beetje gelijk aan de ochtend. Teveel publiek, te  kleine ruimtes en het was het allemaal net niet. Het hightea-programma
 van 16 uur maakte de dag niet goed. Ook hier zag het opgediende eten  en drinken er prachtig uit maar was er sprake van prefab food.  Zonder smaak en liefdeloos klaargemaakt. Kortom: beneden de maat.  Al met al een boeiende dag maar ik ga nimmer meer naar de Zwaluwhoeve.
 Als je echt een dag naar een welness centre wil gaan, beveel ik van  harte aan: Spa Amsterdam Zuiver. In het Amsterdamse bos. Lekker ruim
 opgezet. Echte luxe en daar krijg je waar voor je geld.  

Dus… Zwaluwhoeve een dikke duim voor de marketingapproach maar voor
 de uitvoering een dikke onvoldoende.

107 thoughts on “De zeepbel van welness centre de Zwaluwhoeve”

ingeborg 13 jaar ago

Het is of ik mijn eigen verhaal lees… samen met 2 vriendinnen afgereisd naar de Zwaluwhoeve. Met zijn 3-en kregen we 2 kastjes tot onze beschikking om onze kleding in te proppen… daarna zoeken naar een vrij plekje in een sauna… Eten bleek ook niet vanzelfsprekend, na veel gedoe in de bar hangend in een bank wat kunnen eten.  Met een ontevreden gevoel terug naar huis.  Nee, voor ons geen Zwaluwhoeve meer! Zal je tip van Amsterdam eens uit proberen! Heb ik er 1 voor jou: Sauna van Egmond in Haarlem.

Saskia 13 jaar ago

Erg bekend verhaal. Alleen heb ik het meegemaakt in de sanadome te Nijmegen.
Echt een aanfluiting. Denk je dat je tegen etenstijd meer ruimte gaat krijgen, komt de avondlading binnen vannaf 18uur met korting…. Ik zal jullie tips nagaan.

Marianne Gorselink 13 jaar ago

Nog een tip;

Veluwse Bron in Emst (tussen Apeldoorn en Zwolle), echt top

Ayesha Jetten 13 jaar ago

Een tip: Fontana Bad Nieuweschans, al een aantal jaren de nummer 1 in Nederland. Kijk op hun website voor arrangementen (evt. met overnachting). Echt een aanrader…

Antwoord op Ayesha Jetten
e.van den boogaard 5 jaar ago

Ja dat is mooi maar geen sauna maar een welness, heerlijke behandelingen maar wel flink aan de prijs.
Het eten is daar heerlijk.
Er is een 1sauna, 1stoomcabine en1 infrarood, dus niets voor een sauna liefhebber.

Theo 13 jaar ago

Het is echt af te raden om hier heen te gaan. Alles is overvol met mensen. Er is geen haakje vrij om je badjas op te hangen.

barbara 13 jaar ago

De zwaluwhoeve is goed in het binnenhalen van klanten, maar als je er eenmaal bent dan wil je gillend weer naar buiten!
Dit heeft niets meer te maken met een dagje relaxen maar is pure stress.

Ron 13 jaar ago

Nou lieve mensen iedere sauna met de capaciteiten Als de Zwaluwhoeve hebben het zelfde qua marketing of er honderd of 4 honderd man binnen zijn maakt voor hun niet uit de
 sauna’s draaien toch wel!
En als er honderd binnen zijn verbruikenn zij en als er 4 honderd binnen zijn verbruiken zij ook.
Dat is hun omzet en de intréé word dan gratis weg gegeven via allerlij aktie’s.
Zo ook bij veluwse bron ,Elysium ,Busloo !!
Des te groter des te onpersoonlijker en te druk en wees toch wel als je echt verwent wil worden dan wil je ook een beetje aandacht van het personeel.
Ik zeg ga eens kijken bij de middel grote sauna’s zoals in de winter bij Sauna van egmond in Haarlem of zomers en winter bij Houten sauna te Houten bij Utrecht.
Vriendelijk gastvrij personeel en daar voel je echt dat je een welnes dag achter de rug heb!!!!
Heerlijk eten en ook een beetje rust en prive zonder arm aan arm in een sauna of bad te moeten zitten.
Het meest jammer vind ik dat de meeste nieuwe sauna gasten als eerste in een van deze mega bedrijven terecht komt en daardoor een fout beeld krijgen van een heerlijk dagje welnes en beauty.

Erik (saunaenthermen.nl) 13 jaar ago

Inderdaad erg jammer als mensen een fout beeld van de sauna krijgen doordat ze als haringen in een ton hun wellness dag beleven.
Ik vraag me ook steeds vaker af wat er speelt in sommige sauna’s. De marketing campagnes lijken als een tierelier te lopen en vervolgens valt het product tegen. Andersom kan ook, geweldige sauna’s die niet op voldoende bezoekers kunnen rekenen doordat ze goed zijn in sauna dagen en niet in marketing.

Kichi 13 jaar ago

Eén keer, nooit weer. Wat een fabriek zeg. Zelfs in de verschillende relaxbaden draaien ze muziek. Alsof je een dagje Efteling doet. Van relaxen totaal geen sprake en het eten is echt heel slecht. Ik ben al in veel sauna’s geweest maar dit is echt het slechtste wat ik heb meegemaakt. Inderdaad de kleinere sauna’s zijn veel beter. Daar is wellness nog echt ontspannen. tips in noord nederland: Nieuweschans, Peize, Burgum, Joure, Putten.

Ingrid 13 jaar ago

Beste mensen,
Bedankt voor dit verhaal en jullie adviezen. Ik heb al een aantal keren geboden op vakantieveilingen en gelukkig is het nooit wat geworden. Geen Zwaluwehoeve voor mij!

Sharon 13 jaar ago

Inderdaad is het bij de Zwaluwhoeve drukker dan dat het vroeger was, maar wanneer je doordeweeks gaat is het te doen. Ik kan Bussloo en de Veluwse Bron aanraden om te gaan, al gaat mijn voorkeur toch uit naar de Veluwse Bron. Bussloo is de laaste tijd ook een stuk drukker geworden. Veluwse Bron is echt een prachtige sauna met veel keus en hier is het prima vertoeven. Ze hebben ook een sterk concept opgezet, afwijkend van de andere sauna’s.

Erik Duinkerk 13 jaar ago

Mensen, mensen, wat zijn jullie een zuurpruimen zeg. De zwaluwhoeve is druk, ja duh! Wat denk je dan, dat er met zo’n reclame capagne niemand binnen zit? Dat is natuurlijk gewoon het concept… De efteling is ook druk jah! Als je alleen in een suana in het bos wil zitten ga dan niet naar de Zwaluwhoeve. Ik kom er heel vaak en vind die gezelligheid en drukte juist leuk. Dus gelukkig zijn er ook mensen gek op dit geweldig mooie saunacomplex. Voor iedereen wat! Dus niet zeuren, dan niet meer gaan, maar niet zitten te zeuren zure Nederlanders.

rinke 13 jaar ago

dag mensen,
ik ben afgelopen week ook naar de zwaluwhoeve geweest, bij ons wat het niet erg druk en was er overal gewoon genoeg plaats.
het enige is/was dat ze verkeerde tijden hadden door gegeven voor de behandelingen, ook gehoor van meerde mensen. dus ff goed opletten als je daar bent!!
trouwens het eten was prima!! super lekkere zalm!

Anita 13 jaar ago

Via vakantieveiling ook zo’n wellnessdag geboekt. Wij hadden dezelfde ervaring als Robert.  Veel te druk.
De gezichtsbehandeling die we hadden vond ik zelfs stressig. Ze deed alsof de volgende al stond te wachten en ze dus op moest schieten. Volle vaart vooruit… 
Het eten vond ik ook karig. Alles wat je los bijbestelde vond ik nogal prijzig. Bij de hightea eerst aanschuiven in de rij, daarna werd je een tafeltje aangewezen en werd je uitgenodigd om een vruchtendrankje te pakken. Dat drankje zat niet bij de prijs van de hightea inbegrepen (maar dat werd er niet bij verteld).
Ik denk dat de Zwaluwhoeve aan eigen succes ten onder gaat.
Geef mij maar de Veluwse Bron. Geweldig saunacomplex. Behandelingen met veel persoonlijke aandacht.

Job 12 jaar ago

Boek je een culinair arrangement, blijken de drankjes voor eigen rekening. Zo kan ik het ook. Voeg daarbij dat je voor het huren van een badjas – hou je vast –  15 euro per stuk betaalt en je hebt zo een extra rekening van 70 euro te pakken. Trap er niet in!

Manon 12 jaar ago

Ook ik wil hier even op inhaken. Dat ze bij de Zwaluwhoeve sterk zijn op marketing gebied, dat kan ik niet ontkennen. En ook wij komen hier al vanaf het ontstaan van de Zwaluwhoeve in volle tevredenheid.

Laat ik nou eens 1x het geluk hebben dat ik iets win…..via de DA drogist een Cadeaucheque t.w.v. € 100,-!
Aangezien ik deze cheque in juli 2009 heb gekregen was ik helemaal in de veronderstelling dat deze cheque een jaar geldig was.

Mijn man en ik willen begin mei van de cheque gebruik maken, totdat mijn man erachter komt dat de cheque maar tot 3 april jl. te gebruiken was, wat een domper! Toch zijn we gegaan en hebben eerst gevraagd of ze er nog iets mee konden doen (we hebben het maar over 4 weken te laat inleveren!)
De dame aan de balie kon er echter niets mee en adviseerde ons contact op te nemen met het kantoor van de Zwaluwhoeve. Deze dag heeft ons dus ook gewoon € 100,- gekost.

Gelijk gebeld met het kantoor en ook daar gaf men aan niets met de geldigheidsduur van de bon te kunnen doen, hoe spijtig het ook was!

Ik snap best waarom de Zwaluwhoeve zo goed draait, marketing technisch hebben ze het aardig onder de knie maar van klanttevredenheid/vriendelijk hebben ze weinig tot geen kaas gegeten! En dat terwijl het “succes” van deze sauna ook te danken is aan de trouwe gasten vanaf het 1e uur!

Erg jammer, ons zullen ze er niet meer zo snel zien , maar gelukkig zijn er genoeg mooie sauna’s in Nederland die het niet zo hoog in hun bol hebben als de Zwaluwhoeve!

angelique 12 jaar ago

.Wilde dit jaar een keer naar de zwaluwhoeve we fietsen er regelmatig lamnngs als we daarop vakantie zijn, na deze berichten geloof ik dat ik  er maar weer langs fiets ipv naar binnen wip. jammer hoor. heet lijkt mij een mooi sauna.sare in oldenzaal  is ook een hele fijne sauna met alles er op en eraan. in de weekend wat drukker, maar ik heb me nog nooit als een haring in de ton gevoeld. het eten is heerlijk. ook een aanrader als je dicht bij de duitse grens woont. de duitse welleness en sauna’s. super mooi en vaak ook goed eten en vriendelijke personeel.

Anja van der Sluis 12 jaar ago


Mensen, mensen toch…Ben gisteren met een vriendin en dag naar de Zwaluwhoeve geweest en het was in één woord een superdag. Vriendelijk personeel, echt overal, heerlijk eten, prachtige sauna’s en een geweldige tuin. Alles is brandschoon en ik voel me geweldig uitgerust. Parkeerplaats was best vol maar door de grootte van het complex was alles heel relaxed, wij hebben genoten en gaan zeker nog eens terug

Peter 12 jaar ago

Vanwege een bon in mijn kerstpakket met mijn vrouw naar de Zwaluwhoeve geweest. Het is er een beetje v.d. Valk-achtig. Alles net niet dus. Bovendien is het eten smakeloos. De grootste zepert kwam bij het afrekenen. Volgens hen vertegenwoordigde de bon een bepaalde waarde in geld en dat terwijl er uitsluitend op vermeld stond dat het recht gaf op entree en lunch voor twee personen. Aangezien tussen december en mei de prijzen verhoogd waren moesten we bijbetalen. Na een kwartier durend stampij en het langskomen van een paar managers heb ik gedreigd helemaal niet te betalen of alleen de extra’s die we genomen hadden. Zij kozen uiteindelijk eieren voor hun geld en wij zijn met een kater vertrokken. Wat een zelfdestructive marketingbeleid daar. Bah! Nee dan zijn er genoeg andere plekjes waar men wel begrepen heeft wat wellness is.

Rick 12 jaar ago

Wat herkenbaar allemaal! Service van de receptionistes is er 0,0. Totaal geen gevoel voor gastvrijheid, schreeuwen op grote afstand naar elkaar in RUSTruimtes en behandelen je bovendien nog brutaal ook!

ruben 12 jaar ago

Zwalluwhoeve is een grote marketing bubble!
Ze zijn wel meester in het reclame maken. En de Zwaluwhoeve zal vroeg of laat onderuit gaan in haar eigen marketing-drek

Gerdien Bartels-Dekker 12 jaar ago

Als ik dit stukje lees erger ik me al bij de eerste zin kapot, het is HIERDEN en niet HIERDE, ik kan het weten wat ik ben een geboren en getogen hierdense. Verder ben ik er ook geweest(vroeger was het een restaurant) en het is er DRUK!! de jongens hebben echt een super plan maar de uitwerking is niet helemaal top(verbeter punten??) Maar ja, zo kan je overal wel iets vinden niet waar?? Zolang het maar HIERDEN is, en geen Harderwijk!!

Peter de Moor 12 jaar ago

Ik kan me absoluut niet vinden in alle negatieve reacties over de zwaluwhoeve. Ik ben afgelopen vrijdag geweest met mijn vrouw en het is nog vakantie ook. Het was heel druk maar daar merkten we weinig tot niets van. Overal konden we direct plaatsnemen zonder dat je vlees tegen vlees zat. Het eten is sterk verbeterd en smaak goed, kan ik beamen als kok. Ook de persoonlijke aandacht tijdens, tussen en voor de behandelingen was zeer persoonlijk en er werd echt de tijd voor je genomen. Zelfs toen we bij de receptie klaagden over het niet correct uitvoeren van een behandeling hebben we direct een tegoedbon gekregen voor een volgend bezoek. Wat mij en mijn vrouw betreft, niks dan lof voor hoe ze het nu aanpakken bij de zwaluwhoeve.

Robert Kroon 12 jaar ago

De Zwaluwhoeve scoort tot nu toe een dikke min. De laatste reactie van Peter de Moor is slechts een positieve druppel op de gloeiende ‘sauna’ plaat. PS En die tegoedbon van de Zwaluwhoeve is een marketinglokker. Dan komt men weer gezellig terug en gaat weer vrolijk geld uitgeven in het slechtste wellness centre van Nederland.

D v Gils 12 jaar ago

De meeste positieve reacties hier zijn van de mensen van Zwaluwhoeve zelf….. kijk naar de schrijfstijl: enigszins verschillende reacties, andere naam eronder, geen emaillinks….. allemaal aanwijzingen.
Zwaluwhoeve gaat ten onder aan massaproductie en geldjagerij.

carel 12 jaar ago

Schandalig !! leuk dagje zwaluwhoeve , dochter met vriend rijden vanuit Eindhoven naar Harderwijk om uiteindelijk te horen dat ze zonder reserveren niet binnen kunnen komen, oke reserveren schijnt te moeten maar een mouw moet er toch welaan te passen zijn, U had maar via internet moeten reserveren hier aan de balie kan het niet GRRRRR  300km voor noppes gereden. De waardebon die via vakantieveilingen was gekocht was geldig t/m 31 augustus,
25 augustus gebeld met de vraag om die om te zetten naar een september wordt er gezegd,( dus maar 1 dag) nee  daar doen we niet aan, en reserveren moet 1 week van te voren, er was voor mijn dochter geen andere mogelijkheid. Jammer 100 euro weggegooid dankzij de service van de zwaluwhoeve, ik vind het schandalig wat een ongelooflijke hebberts zijn dat.  NOOIT MEER !!!!!! dus denk eerst even goed na !!! ecarel@hotmail.com

thea 12 jaar ago

Voor mij is SAUNA HOLTERHOF  TOP!!! via vakantie veiling heb ik daar 2 hele fijne dagen gehad, mijn ervaring is dat zij heel belangstellend zijn in het wel en wee van de gasten, ook word er continu gewerkt aan een gezellige sfeer die er zeker aan bijdraagt dat je nog vaak terug wilt komen, ook de massages en gezichtsbehandeling en het ontbijt waren TOP!!! Het personeel is heel attent en bijzonder vriendelijk, als ik SAUNA HOLTERHOF een cijver zou moeten geven zou dat zonder twijfel een dikke 9.9 zijn Volgende week ga ik weer daar verheug ik mij nu al weer op!!! 

groetjes Thea   

Charlotte 12 jaar ago

Humpfh.
Ik sta op het punt naar Hierden te rijden om ons huwelijkscadeau (uitgebreid arrangement) in ontvangst te nemen… Na alle reacties hier maak ik me toch wat zorgen…
groet

sylvia.v 12 jaar ago

Ook ik ben gisteren voor het eerst in de Zwaluwhoeve in Hierden geweest.
via een bod op vakantieveiling, had ik toch nog 150= voor 2 personen incl een behandeling en een hoofdgerecht betaald.
Het was een vreselijke dag, wij kwamen uit Scheveningen dus hadden een goede 100 km gereden om naar dit vreselijke pretpark te komen.
het begon al bij de Incheck, ik had voor 2 personen Hotstone massage gereserveerd om 13.00 uur! Stond er op mijn dagkaart, dat wij om 19.00 uur verwacht werden voor de gezichtsbehandeling.
2 x aan de receptioniste doorgegeven dat wij geen gezichtbehandelijng hadden gereserveerd, maar mevrouw U heeft een uitgebreid arr. dus ook een gezichtsbehandeling.
Nog een keer goed op mijn eigen papieren gekeken, waar dus duidelijk stond dat wij om 13.00 uur een Hotstone massage hadden geboekt.
weer terug naar de receptie, met zeker 20 wachtenden voor je.
Bleek dat ze ons een verkeerde dagkaart op naam van iemand anders hadden gegeven.
dus geen gezichtbehandeling maar een hotstonemassage, maar niet om 13.00 uur want die had inmiddels iemand anders, dus wij naar het restaurant om te lunchen om 13.00 uur. (niet inclusief)
Het eten is van zeer slechte kwaliteit,en zeer prijzig, een glas witte huiswijn € 6=.  2 bruine boterhammen met Brie € 9,50, mijn vriendin had de salade met geitenkaas € 14,50 (1 bord sla met 1 klein stukje geitenkaas, echt belachelijk)
nou dan om 16.00 uur de sweatbreak (incl) dit is een buffet , met ananas, aardbeien en meloen wat cruesli, en een bak soesjes die nog bevroren waren.
de ananas was niet te snijden, laat staan te eten, de juffrouw erbij geroepen, die inderdaad bevestigde dat de ananas nog niet rijp was.
na 5 minuten hebben we deze vreetschuur verlaten om naar de massage te gaan, dit was 25 min en een lichtpuntje van de dag.
Daarna zijn wij gaan douchen, ik wilde mijn haar even wassen, dit was niet mogelijk omdat de douche elke keer koud werd en uitging.
en hou er rekening mee dat er 20 wachtende voor je zijn.
Om 18.30 hadden wij gereserveerd voor het a la carte restaurant, waar een hoofdgerecht in ons arr zat.
Wij melden ons om 17.30 omdat wij z.s.m weg wilden.
toch een voorgerecht en een toetje genomen, je bent toch een dagje weg, en wil er toch wat van te maken.
het voorgerecht smaakte naar niks, mijn cappacio was te taai om door te kauwen, dus laten staan, en het toetje heb ik teruggeven, dit was een tompouce met ijs en mousse, alleen de koek van de tompouce was wel heel oudbakken.
weer de aardige juffrouw erbij geroepen, toen mocht ik een ander toetje uitkiezen.
tot slot € 80,= bij betalen, dit voor 2 wijntjes 2 thee, 2 x een lunch die niet te eten was, en het voorgerecht en toetje bij het avondeten.
Voor ons nooit meer Zwaluwhoeve, ik kan de reclame niet meer zien!
Was het mooie rustige Vilalizee in Scheveningen gewend, met een fantastische keuken, waar de gast echt Koning is.
Ondeskundig personeel, veel te veel mensen binnen, dit terwijl je toch komt om te relaxen!
er is daar geen plek waar je rustig kan zitten.
1 grote mensenmassa, en alles is belust op geld.

1 tip voor het management:ga nooit in discussie met je gasten, zij hebben nl. altijd gelijk.

Sylvia. V uit Scheveningen

werknemer 12 jaar ago

Opdracht aan personeel is, Vol stampen die boel en zoveel mogelijk geld verdienen over de rug van de gasten.

Abbonementhouder 12 jaar ago

Wat denkt iedereen toch goed te weten hoe alles in elkaar steekt. Verkeerde prijzen vermelden over de drankjes en het eten, met sterk aandikken kan ik ook wel heel veel negatieve dingen verzinnen!
En die opmerking dat gasten altijd gelijk zouden hebben, aan ieder verhaal zit twee kanten! En mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten zijn ook meestal de mensen die het meest te klagen hebben. Komen al gratis binnen maar willen er nog net even een extra slaatje uit slaan.
Bah!
 

eveline 12 jaar ago

Net terug uit de zwaluwhoeve met een flinke kater.
Zo, ik lees mijn eigen ervaring. ik dacht dat ik ondankbaar was en meer wilde voor het bedrag dat we neertelde. Maar ik ben niet de enigste( lees ik). Nooit meer zwaluwhoeve voor ons. Ik vond het zeer onprettig om als haringen in een ton te zitten bij alles wat je deed. jammer…..we hebben er meer als twee uur voor moeten rijden.
Het hotel waar we de nacht door brachten in Vierhouten was de perfecte relax plaats. Daar kregen we ontspanning en rust.

Andre 12 jaar ago

Ook naar de zwaluwhoeve geweest 29 okt , alles zeer goed schoon steendruk , wel gezellig maar teveel mensen voor het kleine aantal sauna s , is niet echt relaxen , dus voor de echte saunaganger is dit complex te massaal en kunnen we niet echt van genieten
eten was goed en de verzorging ook , alleen teveel mensen voor ons was het een eenmalige ervaring en we zoeken ons geluk wel in sauna roosendaal of barendrecht klein maar fijn .

Ans 12 jaar ago

Ik ging gisteren samen met mijn dochter met een gemengd gevoel naar de Zwaluwhoeve, omdat ik de reacties hier had gelezen.
Nou wij hebben genoten.Vriendelijk personeel en alles lekker schoon.
Heerlijke lunch gehad en de prijzen zijn rieel. Wie alles te duur vind wil inderdaad voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.
Wij gaan zeker nog een keertje terug. !!

teunie van meeuwen 12 jaar ago

De Zwaluwhoeve, is net een druk bezet attractiepark, overvol en helaas geen ontspanning te vinden, massaal en de buffets prima maar heeft veel weg van een (vr) eetschuur snel eten want dan kan de volgende partij er weer in, nee sorry niet echt relaxt

M.v.Rijswijk 12 jaar ago

Waarom zijn de mensen niet stil in sauna’s? Ik kom daar voor me rust! Dat is toch ook de bedoeling van een dagje ontspannen. Het zijn net verwarmde kippenhokken daar. Ga lekker in de bar zitten als je wilt ouwehoeren!

Jeanine 12 jaar ago

Ja de veluwse bron is wel echt een aanrader! Bijvoorbeeld in het weekend na 17 uur is de sauna maar 19 euro per persoon, terwijl ze tot ’s nachts open zijn. Heerlijk en heerlijke tapas gegeten!

GA NOOIT NAAR DR FISH AMSTERDAM 12 jaar ago

Wat een herkenbare verhalen!
Aanvulling op bovenstaande: ga ook nooit naar Dokter Fish (onderdeel van de Zwaluwhoeve)! Wat een onbeschofte mensen werken daar. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Een grote onprofessionele aanfluiting.

natasja 12 jaar ago

nou ik ga aankomende donderdag een dagje met mijn vriend naar de zwaluwhoeve ben benieuwd zou haast afzeggen als ik dit hier alles lees!

joke 12 jaar ago

Wat jammer!!! Ik had me er zó op verheugd!
Het is het eerste dat ik dacht toen ik binnenstapte bij de Zwaluwhoeve. Nou ja.. binnenstapte.. we stonden pal bij de voordeur.. zó druk was het! Na 3 kwartier wachten waren we aan de beurt. Ik had een massage geboekt (liever niet te vroeg) en gemeld dat we om 11.00 uur zouden arriveren. Dat klopte ook maar we waren natuurlijk pas zo tegen 12 uur aan de beurt en de massage was om….. 12 uur. Vriendelijk verzocht om dit te verzetten (nét 2 uur in een auto gezeten, mevrouw) maar mevrouw keek niet op of om: verzetten kon niet. Jammer! en dat terwijl je de hele dag op de last-minute borden leest dat op het moment zelf nog massages te boeken zijn…..
Het werd een lange-wacht-dag. Wachten bij de sauna’s, wachten bij de horeca… pffff…. wát een mensen-massa! Sommige dingen heb ik maar laten zitten. Jammer!
Ik ben er maar niet meer gaan eten. Een restaurant dat ruim 5 euro rekent voor een fles water van 0,7 liter neemt zijn gasten niet serieus.
Jammer!

Rene 12 jaar ago

Gister met mijn vrouw naar de Zwaluwhoeve geweest. Op zich zou dit een prima locatie kunnen zijn, mits er minder gasten zouden komen en er meer en grotere sauna’s zouden zijn. Verder waren we wel goed te spreken over de kwalititeit van het eten, prima te doen en voldoende.

Wel vaak het idee gehad om ergens niet naar binnen te gaan ivm de te grote drukte, je voelt je haast schuldig om op een bankje te liggen, zodat er geen mensen meer bij kunnen.

Voor ons was dit de eerste en laatste keer. Volgende keer gaan we weer naar de Veluwse Bron, Sauna & Beauty Oase in Nederasselt of naar HealthSpa Ryokan De Bronsbergen in Zupthen.

Maar uiteraard, niets let een ander om wél naar de Zwaluwhoeve te gaan!
 

margo 12 jaar ago

Goh wat jammer dat iedereen zo negatief schrijft over de zwaluwhoeve. Ik had met vakantieveiling een arrangement gekocht en het viel mij echt super mee!

Door alle negatieve verhalen ging ik met een gevoel heen van …… wat moet ik daar mee en wat heb ik gekocht.

Wij kwamen aan. Het was inderdaad druk op het parkeerterrein, maar is het echt zo erg om een stukje te lopen, terwijl je daarna heerlijk kan ontspannen?

Er was 1 sauna stuk, die gerepareerd werd en buiten was er ook 1 ding gesloten. En is dit zo erg? als je nog zoveel overige sauna’s wel in kunt?

Wij waren op maandag. En elke sauna konden wij in. Was vrij druk met mensen, maar je kon overal in, zonder dat je moet wachten…. Ook niet zo heel erg dus.

De kleedkamers: als enige zijn die wat lastig, omdat er in het midden 1 bankje staat waar je je spullen op kan zetten. Maar daar in tegen zijn het vrij grote kluisjes (ik las een verhaal over kleine kluisjes, nou ik vond dat reuze meevallen).

Kort om, Wij hebben heerlijk genoten van de zwaluwhoeve en ik vind het jammer dat er zoveel negatieve berichten staan, terwijl er zoveel positieve dingen zijn! Door deze negatieve reacties gaan mensen twijfelen en willen ze niet meer heen (net als wat ik had) maar dan kom je daar en dan is het echt heerlijk!!!!!!

Wij hebben heerlijk genoten. De zwaluwhoeve ziet er verzorgd, schoon uit!

Dus mensen probeer vooral ook de positieviteit te zien!!!! Dat maakt het voor iedereen prettiger!!!

Herman 12 jaar ago

Ervaring 13-12-2010
Het was vol bij de Zwaluwhoeve. We hadden niet gereseveerd omdat we op de terug reis waren van een lang weekend.
Het was rond 12 uur toen wij stonden te wachten voor de balie. De medewerkster vertelde vriendelijk dat het vol was. Dat kan. Maar zij kwam wel met een heel vreemd aanbod. We konden er in als we een arragement(diner) zouden boeken.
Aangezien wij een uitgebreid ontbijt hadden genoten hadden wij hier nog geen trek in. Erg vreemd is het dat je wel welkom bent zodra je meer besteed. Ik dacht altijd: vol is vol.
Op de parkeerplaats troffen we 2 dames welke ook geweigerd zijn. Daarna zijn wij ieders onze eigen weg gegaan, diep teleurgesteld in deze vreemde werkwijze.

Rob 12 jaar ago

We hadden van onze kinderen een arrangement gekregen van de Zwaluwhoeve t.w.v. Euro 290,00
De uitnodiging was zoekgeraakt en toen we het terugvonden was de tijdslimiet van 1 jaar verstreken.
Ons verzoek om alsnog gebruik te mogen maken van het arrangement werd resoluut afgewezen. Weg Euro 290,00  Nog tevergeefs via een advokaat geprobeerd.
Coulance ver te zoeken! Zakkenvullers noemen we dat bij ons.

Els en Mari 12 jaar ago

Wij hebben een geweldige dag gehad in de Zwaluwhoeve, overal plaats, overal prettig en vriendelijk geholpen. Daarbij een supermassage (hotstone, aanrader) door Bas en Ingrid en onze dag kon niet meer stuk.
Ik verbaas mij over de negatieve reacties hierboven, dit was in ieder geval zeker niet onze ervaring!

Robert Kroon 12 jaar ago

De score van ontevreden Zwaluwhoeve (ex)klanten ligt nu op ongeveer 80/20 Slechts 20% geeft aan matig/tevreden te zijn. 80% van de clienten is dik ontevreden……Dus Zwaluwhoeve….kom maar op met je commentaar

marjo janssen 12 jaar ago

vakantieveiling en zwaluwe hoeve: pas op!

Leuk op te doen! Bieden op concertkaartjes, vakanties of een winterarrangement van de Zwaluw Hoeve. Als je van het arrangement wilt gaan genieten blijkt dat je het nauwelijks kunt gebruiken. Er wordt per dag maar een beperkt percentage klanten die hun arrangement via vakantieveiling.nl gekocht hebben, binnen gelaten. Ons arrangement was geldig in dec en jan. Fijn dachten wij, kiezen we een dag uit na de feestdagen (want dan kun je het arrangement niet gebruiken). Vervolgens hebben we 10 keer geprobeerd om te reserveren, op verschillende dagen. Telkens gaf het systeem aan dat het vol zat. Omdat dat volgens ons zeer onwaarschijnlijk was, hebben we gebeld en werd ons duidelijk HOE de zwaluwhoeve met dit soort aanbiedingen om gaat. SLIMME MARKETING TRUC maar verre van klantvriendelijk!! Ik vind het misleidende reclame. Wellicht iets voor de reclame code commissie. Marjo Janssen

Henk 12 jaar ago

Wat een Butzaak 🙁 Ondanks cadeaubon veel extra kosten. Een geldverdienfabriek! Zo klantonvriendelijk … dacht naar de sauna te gaan om te ontspannen, nog nooit zo gestressed thuisgekomen.

Bob 12 jaar ago

Klantonvriendelijkheid een dikke tien!!!
Heb ruim driehonderd euro aan cheques maar een paar weken te laat met het verzilveren. Geen beweging van Zwaluwhoeve’s kant. U bent te laat, jammer maar helaas … volgende klant.  Heel erg makkelijk verdiend.
Zwaluwhoeve … jullie zijn een schande in Saunaland. Geld, geld, geld 🙁
 
Mijn favoriet: Houten sauna. Daar kom ik al zeven jaar, elke dag. Schatten van mensen en je hoeft nooit te reserveren (dus nooit extra kosten).
 

Bob 12 jaar ago

En dit schreef de Ombudsman over dit onderwerp:

Niet well van Zwaluwhoeve
Gepubliceerd op 04 april 10, 13:36 Laatst bijgewerkt op 20 november 10, 08:48
Boos worden is niet behulpzaam in dit ombudswerk. Maar Zwaluwhoeve maakt het ons niet gemakkelijk als ze een saunabon van 428 euro niet voor een tweede maal wensen te verlengen.
Diana Kempers en haar man uit Kortenhoef krijgen eind 2008 bij het stoppen van hun bedrijf van hun medewerkers een saunabon voor het bekende wellnessresort in Hierden. Uit schroom om naar de sauna te gaan, blijft de bon lang onaangeroerd. Als hij bijna verloopt, lukt het om de bon een paar maanden verlengd te krijgen tot 31 maart. Die datum nadert, maar ongelukkigerwijze zit mevrouw Kempers nu midden in een dieet. Een verwendagje op een houtje bijten lijkt haar niets, daarom vraagt zij Zwaluwhoeve de bon nog eenmaal kort te verlengen. Dat wordt geweigerd. Ook wij krijgen hetzelfde antwoord als we vragen de bon tot 1 juli te verlengen en kunnen beloven dat Diana Kempers dan écht uit de kleren gaat.
We zeuren toch niet om een bon van een paar tientjes, maar om een bedrag van 428 euro dat voor de bon is betaald. Wij vinden dat veel geld. Maar de sauna gaat daar niet op in. Ze beweren dat ze uit principe nooit verlengen. Dat is onzin. Ze hadden de bon van Kempers immers al eens drie maanden verlengd. ,,Dat de familie voorziet dat zij binnen deze termijn weer geen gebruik kunnen maken van hun cadeaubon, kunnen ze ons niet aanrekenen.” Zwaluwhoeve wijst erop dat op de kaart gerechten staan die aan dieetwensen voldoen. ,,Wij zien dan ook geen enkele reden waarom de familie Kempers niet kan genieten van een heerlijke dag in ons ressort. Wij vinden de situatie voor de familie erg vervelend, maar kunnen helaas niets (meer) voor hen doen.” Het staat er echt: kúnnen, maar ze bedoelen: wíllen. Ze wíllen niets voor ons doen.
Stichting De Ombudsman staat op het standpunt dat het onredelijk is de bon zijn waarde te ontnemen. Volgens hun jurist lijkt weigeren te verlengen in strijd met artikel 6:237h van het burgerlijk wetboek. Dat gaat over het ‘onredelijk bezwarend’ zijn van het laten vervallen van iemands rechten. Maar het resort en hun advocaat die onze correspondentie beoordeelt, zien dat anders. ,,De vervaltermijn zoals deze is opgenomen op onze cadeaubon/waardebon is geen algemene voorwaarde. Deze is expliciet op de bon opgenomen en is daarmee een kernbepaling van de overeenkomst.”
Als Zwaluwhoeve niet uit zichzelf tot inkeer komt, moet je dan naar de kantonrechter stappen? Wijzelf zouden er niet voor terugschrikken. Ondertussen steekt Zwaluwhoeve 428 euro in z’n zak zonder daar ook maar enige prestatie tegenover te hoeven stellen. We voelen ons er niet well bij.

ineke eidhof 12 jaar ago

Heb een arrangement bij de zwaluwhoeve gekocht blijkt het al de hele maand januari vol te zitten. Bon is geldig t/m januari wat een oplichterij, geld weg. Boek nooit meer bij veiling.nl de kleine lettertjes ontbreken.

Ineke Eidhof

Rob 12 jaar ago

Jammer te horen dat er tegenwoordig zoveel Zwaluwhoeve gasten zijn die hun (wel verdiende) ontspanning niet gekregen hebben. Voor een paar jaar geleden ging ik elke 3 maanden naar Hierden, toen was het lekker rustig en dus relaxed. Nu kies ik ervoor om samen met mijn vriendin in onze woonplaats hilversum mijn eigen sauna, turks stoom bad en jacuzzi te huren, privé dus, lekker relaxed. Je eigen wellness met lunch en champagne en als we zin hebben een hot stone massage of een gezichtsbehandeling. En dat alles voor dezelfde prijs als in Hierden. En dan niet te vergeten het vriendelijke personeel van artistique. Nee voor ons geen drukke massale sauna complexen meer. Rob en Carolien

rien 12 jaar ago

Kan mij helemaal vinden in de negatieve reacties, bomvolle kleedkamers, kasten die te hoog zijn.Sauna’s waarin luid gekletst wordt, net en kippenhok. Natte sauna geeft het idee dat je in een drukke kroeg zit. Wat en geklets zeg. Nee en rustig dagje sauna beleef je niet in de zwaluwhoeve, dan zijn er wel beter, te denken aan Emst en bussloo om er maar en paar te noemen. Nee voor de rust hoef je daar niet heen te gaan,en dan praat ik nog niet eens over de extreme bedragen die ze voor een flesje water en een broodje vragen.

Jacqueline Snoeren 12 jaar ago

Jemie, wat een stress. Kom je aan, staan er 5 rijen opgesteld met massa’s mensen. Ieder met een gratis bon in de hand. Echt een verschrikking. Alles sauna’s waren propvol. Het viel me op dat in de grote tuin maar erg weinig sauna’s opgesteld stonden. De lunch was veel te duur, voor hetgeen wat je kreeg. Zonder reservering was het niet mogelijk om ’s avonds te eten. De Zwaluwhoeve is een te commercieel bedrijf. Doordat er nergens geen plaats is, ben je genoodzaakt een drankje te nuttigen. Dat is precies wat ze willen. Omzet draaien op consumpties, om zo een grote omzet te kunnen draaien. De Zwaluwhoeve is geen relax-oord maar een stress-fabriek.

Mart 12 jaar ago

Gisteren naar de Zwaluwhoeve geweest. Waar je bij een saunabon allemaal al niet aan moet denken:
1. Geldigheidsdatum; goed op letten. Is die verlopen dan kun je het blijkbaar schudden…
2. Reserveren; niet op het laatste moment, je loopt zo de kans dat alles tot het eind van de afloopdatum volgeboekt is!
3. Bon meenemen; veel gezeur bij de receptie dat je de bon niet bij je hebt.
4. Op tijd koffie gaan drinken die ze je aanbieden. (volgens mij binnen het half uur).
Wij hebben geen problemen ondervonden. Vond het wel erg druk, maar had hier van tevoren al rekening mee gehouden.
Grote domper vond ik echter het moment van afrekenen.
Op de rekening stonden de 2 kopjes koffie (5 euro) die toch gratis aangeboden werden? Ja meneer, maar heeft u die direct gedronken of bent u eerst in de sauna gegaan. Ja, we zijn eerst even in de sauna geweest. Oh, meneer, dan moet u de koffie zelf betalen. U had dat binnen een half uur moeten bestellen. Oh, sorry. Dat wisten we niet. Dat heeft de receptionist er niet bij verteld. Ja maar meneer, dat staat overal vermeld. Het staat o.a. in onze huisregels….. Maar meneer, ik zal het aan mijn collega doorgeven, dat ze het de volgende keer er wel even bij vermeld. Maar, mevrouw, kunt u nu gewoon even die 5 euro terugbetalen dan? Nee, meneer dat kunnen wij niet doen. Nou euh, bedankt. Ook helemaal niet wilen meewerken om nog een klein beetje klantvriendelijk te zijn. Tjeemig, het gaat mij om het gebaar! Nou ja, laat dan ook maar.
Al met al viel me het bezoek niet tegen. Maar die koffie lag ons toch een beetje zwaar op de maag. En dat is toch niet de bedoeling na zo’n ontspannende bedoeld saunabezoek.

Mart 12 jaar ago

Ik heb nog even gekeken op de site van de Zwaluwhoeve. Onder het kopje ‘Info’ staat een rubriek ‘Huisregels’. Selecteer je dat, dan word er een PDF aangeboden, die je eventueel kunt openen. Na binnenhalen en openen van deze PDF staat het inderdaad als huisregel nr. 1. De koffie moet binnen een half uur worden besteld anders wordt het gezien als een normale bestelling. Pfffff, kan iemand mij een eventuele andere reden aanwijzen dan die zomaar in mijn komt opborrelen. Namelijk nah, nah, ne na na, lekker puh, had je maar op tijd moeten bestellen! Wat maakt het nou uit wanneer je die koffie besteld.

Blob 12 jaar ago

N.a.v. het bericht van januari 17, 2011 om 3:51 pm door ineke eidhof Ik denk toch dat jij zeker in het gelijk gesteld wordt als je juridische stappen onderneemt. Je bent op tijd geweest om jouw tegoed te consumeren. Het is aan de boefjes om een voorstel te doen om alsnog je tegoed te kunnen consumeren als dat in januari niet kon. Ik kan me echter voorstellen dat je er helemaal geen zin meer in hebt.

Moeten we niet (nog) een keer Radar of Kassa opmerkzaam maken op dat geteisem?

Ik ben het helemaal met je bovenstaande berichten eens, Mart!

Ans 12 jaar ago

Gisteren dagje Zwaluwhoeve gedaan en het was zoals altijd heerlijk…. ik had een bon van vakantieveilingen die 8 januari jl. was verlopen maar had gebeld en de vervaldatum van dit arrangement kon 3 maanden verlengd worden. Dus helemaal top !!!

Bob 12 jaar ago

Waarom jij wel, Ans, en anderen niet? Ik hoop dat je een copie van het bericht van verlenging hier kunt plaatsen. Daar zullen heel veel mensen profijt van kunnen hebben, juridisch gezien. Als je dit heugelijke nieuws liever niet hier wilt delen, meld dat dan even. Dan maak ik een tijdelijk e-mailadres aan, waarop je mij kunt bereiken. Daarna zal ik gaan inventariseren hoeveel benadeelden er zijn en zal ik gerechtelijke stappen ondernemen.
Ans zorgt voor de doorbraak … Hoera!!! 🙂

Blob 12 jaar ago

Ans (vakantieveilingen) zwijgt dus 🙁

Wilma Alinga 12 jaar ago

Wij zijn naar aanleiding van opmerkingen in dit forum naar Sauna van Egmond in Haarlem geweest. Een heerlijke dag, ze zaten vol maar laten niet te veel mensen binnen en doen daarom ook niet mee met optimel acties en zo. Zeer vriendelijke ontvangst, hoewel het kleiner is dan de Zwaluwhoeve was het hier geweldig.

We hebben zelfs een film gekeken in hun bioscoop! Een heerlijke bittergarnituur erbij en een wijntje en genieten maar.

Groet Wilma

andre 12 jaar ago

Een dagje zwaluwhoeve geweest onze 2e keer , was niet zo druk ,alles goed schoon .ontbijt was karig , sauna s waren perfect opgieting was zeer goed en gemeend .
s middags  de hammam snel verdiend maar goed .
Al met al een leuke dag , om een keer te doen en heerlijk genoten , is overal wat , heb veel saunas gehad .
Kleinere sauna zijn gezelliger maar niet altijd beter of schoner dat is onze ervaring  gr  André

Micons 12 jaar ago

We dachten een heerlijk huwelijkskado te krijgen met die bonnen.
Wat een drama. Alles, maar dan ook alles zat propvol. Ondanks de gastenlimiet, waar ze zo mee schermen. In de rij gestaan voor ons kopje welkomstkoffie, we redden het net om dit binnen een half uur op te halen.
Na een uur aanmodderen hebben we alles laten annuleren. We kregen, omdat ze ons zo goedgezind waren, nieuwe bonnen mee.
Als je gaat klagen, proberen ze op alle mogelijke manieren je met woorden om de tuin te leiden. Compenseren en mensen tevreden houden zijn echter termen die niet voorkomen in hun vocabulaire.

Judith 12 jaar ago

24-02-11 de sauna bezocht. Mijn man en ik waren zeer benieuwd naar deze sauna ivm de media hype. Wij vonden het er allemaal mooi, verzorgd en schoon uitzien. Ook de sauna’s waren van goede kwaliteit. De lunch was keurig en voldoende.

Maar dan de drukte………. Het was natuurlijk te verwachten met alle reclame dus daar waren wij ook op ingesteld. Dat er veel mensen waren vonden wij niet erg. Dat weet je als je naar zo’n sauna gaat. Maar wat ons stoorde was het geluidoverlast van alle saunagasten. In alle sauna’s staat netjes stilte aub vermeld maar er is werkelijk niemand die zich daar aan houdt. Ook in het kruidenbad zijn we weggevlucht vanwege het gegalm van alle gesprekken. Dit is niet echt relaxen. Ik sprak gisteravond mijn schoonzus en die was toevallig vorige week ook geweest. Om diezelfde reden gaat zij nooit meer terug.

Wij hadden dagarrangement geboekt maar zijn na de lunch vetrokken. Wij hebben ook geen gebruik meer gemaakt van de high tea ook al hadden wij daar wel voor betaald. Wij kwamen voor ontspanning en die hebben wij helaas daar niet kunnen vinden.

Volgende keer gaan we gewoon weer naar Devarana in Den Bosch en de Saunaboot in Mill.

Judith 12 jaar ago

TIP! Na het nogmaals lezen van alle bovenstaande berichten viel mijn oog op de problemen met het verlengen van de arrangementen geboekt bij vakantieveiling. Wij zaten ook in tijdnood/gebrek en op de site was in januari niet meer te boeken omdat alles vol zat. Ik heb toen de service lijn gebeld. Na lang doorvragen werd mij uiteindelijk verteld dat ik toch de winterfeeling in feb en mrt kon reserveren. Dit was alleen nog doordeweeks mogelijk ivm drukte. Ik denk dat als ik niet had doorgevraagd ik dit nooit te weten was gekomen. Op de site staat namelijk dat je alleen een ander arrangement kunt boeken. Maar lees mijn bovenstaand bericht: door al die mensen die zich niet aan saunaregels houden gaan wij nooit meer.

kan ik nog niet melden. 12 jaar ago

Lange rijen, baliemedewerkers die het altijd beter weten.etc…
Klopt allemaal.Een massa lopende band fabriek waarvan het management psychologisch de bekende marketing mix doordacht geheel door alle afd. stroomt.
Zaken mensen.Ik heb er 2 jaar gewerkt! Het is elke dag meespelen proberen in hun zakelijke geld brein.
Alles is juridisch afgedekt, Tuurlijk reclame kost geld, maar komt terug via de klant. Ben bij dat ik er weg ben , ik kon er niet meer tegen. Allemaal geld geld geld. Ik heb nog steeds overuren tegoed, krijg dezelfde behand. als een klant. Heel zakelijk. ( vandaar dat ik nog geen naam kan geven) Ze proberen het wel goed te doen maar ik herken alle bovenstaande verhalen.
Er wordt ook vaak achter de coulissen geroddeld & gelachen om klachten, Voor u 100 anderen. Deze klachten zullen er steeds meer worden idd. verdrinken in het succes. reacties ? Schuilnaam Betty. Zo zag ik heel wat boze mensen, en ik vond dat die gelijk hadden.Maar ja…Snap nu ook dat toen bn ers bij ons kwamen.Allemaal IMAGO ! lekker belangrijk. Ik werk nu bij een normale kleinere sauna. Geen werkstress en klant is echt koning zonder allemaal afdek regeltjes gewoon weer menselijk.

pieterke 12 jaar ago

 zaterdagavond wilden we met zn 2-en naar de sauna. toen ik de baliemedewerkster vertelde dat ik niet gereserveerd had,zei ze dat het vol zat,en dat we niet naar binnen konden. teleurgesteld liepen we naar buiten. savonds kan je nl.altijd terecht,en de parkeerplaatsen waren lang niet vol. heb via mn mobiel naar huis gebeld of zij de zwaluwhoeve wilden bellen,om te reserveren….en dit kon gewoon!! dus wij weer naar binnen,met de mededeling dat we nu telefonisch gereserveerd hadden,en dat er dus wel plek was! terwijl ze net daarvoor had gezegt dat dit niet het geval was,en ons gewoon naar huis gestuurd zouden hebben! geen enkel excuus gekregen,ook niet toen we om uitleg vroegen,de baliemedewerkster bleef heel zakelijk in het gesprek. wij hebben hier een hele nare bij-en nasmaak aan overgehouden,en niet meer echt kunnen genieten/relaxen die avond, het enige wat mw. hierop antwoordde was,dat als we een klacht hadden dit thuis via de email maar moesten toesturen. nou, bij deze…! (het was trouwens heel rustig qua bezoekers die avond,absoluut niet vol,niet eens half!))

leny 12 jaar ago

Wat een gedoe daar zeg, ik wil donderdag met mijn zus heen, gaat niet door Zwaluwe buffet van Vakantieveilingen gekocht, ik kan wel voor volle prijs 2 personen sauna+eten krijgen, maar geen velingen arrangement gebruiken, de vakantie in midden NL is ook voorbij, maar nee,  wel plaats voor volle prijs, of arr. voor 1 pers. ingevuld dan niet vol, je reinste onzin, want dan de behandelingen zijn allemaal beschikbaar, die hebben we trouwens niet nodig, alleen maar sauna en 2 keer eten.

Ed 12 jaar ago

Vrijdag, Voorjaarsvakantie, arrangement, iets later gearriveerd dan aanvangstijd. Er leek nog precies één parkeerplaats beschikbaar, maar meer heb je niet nodig. Het was druk, je moest soms even een deur verder lopen omdat er in een bepaalde sauna geen plaats was, maar verder geen probleem. Het interieur van dit centrum zag er keurig uit. Nette bediening, zeker niet opdringerig, service gericht. Het eten (dagschotel = keuze uit drie gerechten) was niet super, maar zeker niet slecht. Misschien hebben we geluk gehad, maar je krijgt haast de indruk dat sommige mensen die hier commentaar geven, weinig sauna ervaring hebben? En niet kunnen verdragen dat je echt op tijd moet komen voor een bepaalde behandeling (in een centrum waar honderden behandelingen per dag zorgvuldig gepland moeten worden), en dat als je te laat bent, er niet zomaar een nieuwe afspraak gepland kan worden…  Tip: neem eventueel een waterdicht horloge mee en doe dat om, want goede klokken zijn niet overal in het zicht.
Wat ons betreft een ruim voldoende.

Esmeralda 12 jaar ago

Wat een domper.
Tot aan de douches denk je nog “heerlijk” totdat je in de sauna’s komt.
Het was zeker niet druk, dus daar lag het niet aan.Twee vrouwen moesten met botbreuken afgevoerd worden..Toen wij onder de koude douches stonden kwam er een medewerker met een emmer overgebleven ijsklontjes en gooide die onder de douche..”kijk uit, nu is het even glad hoor” Na de sessie bleven er ook veel ijsklontjes liggen op de grond..Zet gewoon ijsbakken buiten neer!!!
Het personeel gaat wel heel vrij met gasten om ..op zich niet erg ..maar ik hoef niet te weten dat een medewerker volgende week ook in haar!! “blote tampeloeris”gaat lopen!!
Verder veel zweetlucht na jaren bij Elysium is dit de eerste keer dat ik dit in een sauna zo heb geroken.
Dus voortaan weer heerlijk ontspannen bij Elysium..zeker..het is er drukker. Maar het personeel is correct, het eten is superlekker en goedkoper en heerlijk uitzweten in de sauna..De enige zweetdruppel die we bij de zwaluwhoeve hebben gehad was bij de sessie voor we naar huis gingen..bij de ander sauna’s gebeurde er eigenlijk niet zoveel.

Amaya 12 jaar ago

Mensen mensen wat een problemen.

Drukte
heb je tegenwoordig bij alle goedlopende sauna’s. Iemand ooit bij Devarana geweest? Een TOP sauna als je het mij vraagt! Maar door de bekendheid wordt het er steeds drukker en je moet van te voren reserveren, maar dat is toch logisch?

Voorheen was dat daar nog niet, en wij wilde spontaan een dagje naar de sauna, wij komen vanuit Eindhoven en moesten ook wel een uurtje of wat rijden. Kwamen we daar aan, mochten we niet binnen omdat we niet gereserveerd hadden! Wel erg jammer, maar dan weet je dat voor een volgende keer.

En praters heb je overal, maar dat ligt niet aan de sauna, maar aan de mensen.

O en een tegoedbon is logisch, dat gaf de McDonalds me ook toen ik een botje in mijn McChicken vond.
Ironisch? Ik kreeg een tegoedbon voor een MCCHICKEN-menu.
Toch eet ik er nou nog steeds gewoon een McChicken…
Dat doen ze, idd zodat je terugkomt, maar niet alleen met de bedoeling om geld te verdienen. Ze willen ervoor zorgen dat je er ook een keer een goede ervaring op kunt doen. Dit doen ze ook als ze zelf weten dat het wél goed kan, lijkt me vanzelfsprekend dat ze je anders niet terug willen laten komen als ze weten dat het niets voorsteld.

Het is natuurlijk heel vervelend dat mensen deze ervaringen hebben, en ik geloof het een en het ander er ook best van, maar ik vind dat lezers van deze reacties niet moeten twijfelen om naar de Zwaluwhoeve te gaan, want wie weet heb jij zelf wél een leuke ervaring!

Ik ben pas 17, maar ben opgegroeid met naar de sauna gaan, en we proberen dan ook graag een andere sauna uit. Nou hebben we net geboden op vakantieveiligen en ondanks deze minder goede ervaringen gaan we er toch heen. Wij zijn al gauw tevreden, ookal kunnen we wel eens kritisch kijken naar bepaalde dingen.

Maar goed, voor de mensen die andere sauna’s willen bezoeken:
Ik raad Devarana (Den Bosch) aan als je van grote sauna’s houdt. Er zijn hier veel faciliteiten en het eten is goed. Als je niet van drukte houdt kun je beter niet op zondag en beter niet in vakanties gaan. http://devarana.nl/.php

Ook Thermen Geldrop is een prima sauna! Naar onze ervaring vriendelijk personeel, niet te druk en genoeg faciliteiten. Het is lang niet zo groot als Devarana, maar zeker niet minder. Het eten smaakt ontzettend goed en we zijn vooral gek op het appelgebak met ijs… http://www.thermengeldrop.nl/C154-Home.html

angela 11 jaar ago

helemaal eens met iedereen .. voornamelijk de laatste maanden is het een zooitje.. zeggen ze dat het vol is als je binnenloopt. ga je telefonisch reserveren kan het gewoon, kom je binnen blijkt het niet half vol te zijn! Klantvriendelijkheid hebben ze nooit van gehoord. Ik snap ook niet dat het hier ooit nog wel druk word! ze moesten maar snel failliet gaan dat schilt een hoop ergenis bij mensen!!

Vlaswinkel 11 jaar ago

Ook met de veiling naar de Zwaluwenhoeve geweest en wij vonden het prima
vooral het personeel was erg aardig .
goede opgietingen en de massage en dagschotel ook niets mis mee.
En dat met 2 pers voor €65.

Vlaswinkel

AJ 11 jaar ago

Wij hadden een coupon, 2e persoon gratis. We hadden al geboekt toen ik de recensies ging lezen. Ik ging er dus niet bepaald met goede zin naar toe.

Het was zondagmiddag, 28 graden, laatste dag van de meivakantie. Wat mij betreft uitstekend saunaweer. We zijn rond 12:00u aangekomen, en….
We hebben het prima naar onze zin gehad! Voldoende plaats, het zag er allemaal spic en span uit en heb tussen de middag een prima lunch genoten. Aardig personeel (op eentje na). We hebben er niet gedineerd dus daar kan ik niets over zeggen. We zijn niet benaderd om alsjeblieft een massage te nemen (ik heb wel medewerkers daarvoor zien rondlopen). Al met al zeker geen negatieve ervaring.
Als we weer eens zo’n coupon krijgen zullen we het weer eens proberen.

Norma 11 jaar ago

Vandaag in de Zwaluwhoeve geweest en ik kan zeggen eens maar nooit meer. Druk bij binnenkomst, maar er werd verteld dat iedereen altijd op dezelfde tijd komt. Zal wel, maar naar mijn mening kwam het omdat de dames allerlei extra’s wilden aansmeren. Als ik dat wil, dan vraag ik er wel om. Nou, badjassen en omdat we allebei lang zijn graag grote badjassen. Let op, wij waren er om half elf s’ ochtens en ze schrok van onze vraag. Uit een metalen kar werden twee badjassen gehaald waar je 7’50 per dag voor betaald. Wij naar de smalle, onhandige kleedruimtes met te weinig plaats om te zitten.lekker onze ruime badjassen aangedaan…… Helaas, de badjassen waren juist heel klein, kort net over de billen en zo oud dat we er werkelijk voor gek liepen. Mijn partner terug naar de receptie, helaas dit was xl en ze deden er niets aan. Na veel zeuren en klagen hebben we uiteindelijk anderen gekregen, maar van een dagje lekker ontspannen was geen sprake meer.
Binnen valt alles tegen en de Zwaluwhoeve kan ze hier en daar wel een opknap en verfbeurt gebruiken. Vloer van een bad die helemaal los lag en omhoog kwam.
Wij zijn veel vroeger dat we van plan waren weer weggegaan en hebben vooral de klacht over de badjassen nog eens neergelegd. Wordt je toch dom aangekeken en je weet dan ook zeker dat ze niets met je klacht doen.
Nee, wij zijn met Elysium en Den Bosch veel en veel beter gewend en misschien wel verwend. Maar is juist dat niet de bedoeling van een dagje sauna, verwend worden.

femme broeren 11 jaar ago

Beetje opvallend is wel, dat werkelijk álle negatieve reacties hier zijn geschreven door mensen die een probleem hadden met hun arrengement. Blijkbaar mogen ze wel wat coulanter zijn bij De Zwaluwhoeve… Het is toch een zeeeer prijzig uitje.
Of toch op zijn minst onderscheid maken tussen betalende gasten en gasten met een actie-bon.
Maar goed; mijn ervaring met de Zwaluwhoeve is gewoon GOED!!!
Het is er lekker groot, veel variatie, er wordt je vanalles aangeboden: massage’s, facials, Dr. Fish, Yoga, en ga nog maar even door. En tja, daar moet je wel extra voor betalen ja….Logisch ook.
Maar moet dat ook zovéél zijn? Dat was het enige minpuntje aan mijn bezoek aan de Zwaluwhoeve: de prijzen…. Verder heeeeeerlijke dag gehad!

Jolanda 11 jaar ago

Ik ben vandaag met een vriendin bij de Zwaluwhoeve geweest.
We kwamen te laat aan i.v.m file maar gelukkig konden we nog ontbijten, ook al waren we een uur te laat.. daar deden ze niet moeilijk over.
Helaas was er van het ontbijt buffet niet veel meer over, en voor de jus d’orange moesten we bijbetalen !! 3.75 euro.
In de ochtend was het nog te doen in de sauna’s.. maar ’s middags was het al erg druk.
De baden die buiten waren zaten bom en bomvol… dus helaas hebben we die moeten overslaan.
Een compliment voor de Zwaluwhoeve was wel dat alles schoon was, erg prettig.
Verder vonden wij de prijzen van het eten prijzig (bijna 10 euro voor een broodje tonijn is wel erg veel…)

s.van wanrooy 11 jaar ago

wat een reakties op de Zwaluwhoeve! Ikzelf ben er ook ooit eens geweest, en vond het veel en veel te druk, gewoon opstellen in rijen van 10 om in de sauna te mogen, vol = vol. Walgelijk!
het eten wat een tegenvaller afgeraffeld en smakeloos. De gehele sfeer viel me tegen.
ik was geneigd om met vakantieveilingen weer te gaan (mee bieden) maar laat ik dat maar niet doen..TIP een hele fantastische mooie rustige heerlijke sauna bij ons in ZEVENHUIZEN
de Waterlelie! Ik ga er regelmatig heen en geniet met volle teugen! heerlijke aufguss , perfect eten, super ruimte, echt een fijne sauna om alleen (want ook dan kijkt niemand je raar aan) of met zijn tweeen te genieten!

Marian 11 jaar ago

NIET DOEN!!!!
Ga hier niet naar toe:op een maandag 10.45 uur,overvolle parkeerplaatsen,mensen die niet gereserveerd hadden mochten niet naar binnen,mensen die wel gereserveerd hadden liepen weg(net als wij),wij zijn naar een andere sauna gegaan want die drukte wil je binnen toch niet meemaken! We hebben onze bonnen aan 2 dames gegeven die niet gereseveerd hadden en eigenlijk al weer wilde gaan.Nou ik hoop dat ze er veel plezier van hebben gehad!We hoorde van het personeel van de sauna waar we naar toe zijn gegaan dat je ook op uur en tijd moet eten nou ik geloof dat wij dat zelf wel bepalen!!!!
Dus in 1 woord:WAARDELOOS!!!!
En wij zijn toch echt al in verschillende sauna’s geweest maar dit nog nooit meegemaakt.
Hadden we de vele slechte recencies maar serieus genomen want het is echt zo als de meeste schrijven en dan zijn wij nog niet eens binnen geweest!

Ronald 11 jaar ago

15-07-2011: Na vele zeer slechte ervaringen te hebben gelezen hier weer een positief verhaal !

Eindelijk, we hebben vakantie !!!

Maar wat een slecht weer zeg gisteren en eergisteren. Ik baal meer en meer dat ik een dagje sauna heb gereserveerd voor vandaag, 13.00 uur in de Zwaluwhoeve in Harderwijk.

Nooit eerder ben ik een dagje in een sauna complex geweest, waarschijnlijk uit schaamte voor mijn “oude” lichaam maar via een bon voor gratis entree heb ik mij over deze schaamte heen gezet en heb ik (zonder dat mijn vriendin ervan wist) gereserveerd hier voor ons tweetjes :).

De afgelopen dagen (na mijn reservering) ben ik wat gaan googlen op de Zwaluwhoeve en daar schrok ik van; de recenties waren niet gewoon slecht maar van beroerd tot extreem slechte service. -slik-

Klachten: Veel te lange wachtrijen bij entree, er worden veel te veel mensen toegelaten, het is er vies, veel te druk; als haringen in een ton in de overvolle sauna’s, er wordt je van alles aangesmeerd om de rekening maar op te krikken.

Vanmorgen de kinderen weggebracht en na de lunch thuis doorgereden naar Harderwijk. We kregen (ook met deze bon voor gratis entree) een warm welkom en korte uitleg over de regels, en de gastvrouw vroeg ons nog of we wel voldoende water hadden meegenomen want we moesten goed drinken.

Eerst een capucino gehaald (zat bij de entreeprijs van Euro 0,00 in) en toen maar eens gaan douchen en de eerste de beste sauna opgezocht >> Wat een rust, … Er zaten/lagen wel een aantal mensen maar er was echt ruimte te over.

Na 20 minuten overdadig zweten even afgespoeld met een dikke tuinslang met nogal fris (lees: koud) water en vervolgens naar het buiten zwembad. Allejezus wat een lekker weer was het vandaag in het zonnetje, wat een contrast met gisteren en eergisteren. >> Na het zwembad even naar de ligweide in het zonnetje gelegen om aansluitend een tweede rondje sauna te gaan doen.

Andere sauna maar zelfde ritueel, zelfde rondje en weer geëindigd in de ligweide. Tot slot nog een stoomsauna bezocht en weer douchen, zwemmen, afkoelen, douchen en aankleden en afrekenen. Ik was best benieuwd wat voor kosten ik voor mijn kiezen zou krijgen, ik had rekening gehouden met: reserveringskosten, huur bandje kosten, toeristenbelasting, bedenk het maar ….

De factuur was: Euro 0,00 >> De gastvrouw informeerde of we een fijne dag hadden gehad: JA, ABSOLUUT en wenste ons een goede reis en wellicht tot een volgende keer. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Groetjes Ronald

PS, de Zwaluwhoeve wordt op dit moment verbouwd. Overal lopen bouwvakkers en op flink wat locaties wordt gewerkt. Natuurlijk geeft dit overlast echter het heeft mij niet gestoord.

margreet 11 jaar ago

Gezellig dagje sauna dachten we. Onverwachte en gevaarlijke afstapjes zonder enige waarschuwing in relaxruimte. Val op weg naar relaxfauteil, verstuikte voet en voor en na ons waren er vele mensen die op dezelfde plek (de meesten bijna) struikelden. Al eerder was er sprake van fysiek letsel bij een gast en nog was er niets gedaan om deze gevaarlijke situatie op te lossen. Bijgeroepen manager gaf toe dat de situatie onverantwoordelijk was.
Zwaluwhoeve management compenseert deze meer dan verpeste dag, die op eerste hulp ziekenhuis eindigt echter met niet meer dan een nieuw gratis entreekaartje, terwijl ik weken fysiek letsel overhoud en dagen niet kan werken door deze oorzaak. Zelfs na reclamering bij directie, geen reactie. Onverantwoordelijk management en schandalige bejegening van klanten!

Rob Houthuijzen 11 jaar ago

Inderdaad is de zwaluwhoeve een complex waar geld verdienen voorop staat.
Het is gewoon een bedrijf dat alleen aan zoveel mogelijk verdienen denkt en de klant letterlijk en figuurlijk in de kou laat staan.
Op een door de weekse dag hebben wij 45 minuten moeten wachten voor wij naar binnen konden en ons bij de receptie aan konden melden.
De animo was toen al voor een groot deel verdwenen,de drukte binnen, en het smakeloze eten voor een sterren prijs,en voor ons stond het vast,DE EERSTE EN DE LAATSTE KEER

charmain 11 jaar ago

Vreselijk druk de zwaluwhoeve. 1 keer en nooit meer. Wat een geldklopperij. Ik lees overal mijn eigen verhaal terug! Dank voor de tips voor betere wellness-opties!

Joost 11 jaar ago

Hallo Allemaal,

Een bekende van mij heeft stage gelopen in De Zwaluwhoeve.

Zij vind de gang van zaken daar ook niet goed.

De Zwaluwhoeve maakt ook gebruik van ongeveer 15 stagiaires van de opleiding Schoonheidsspecialiste (Roc Friese Poort) die daar intern wonen.

Ook verbiedt De Zwaluwhoeve de stagiaires de klanten te melden dat ze stagiaires zijn.
De klant betaald hier wel de volle pond voor, terwijl de klant dit eigenlijk hoort te weten.

Ik raad de De Zwaluwhoeve niet aan.

Jammer dat hun hart alleen naar het geld gaat.

Groet,
Joost

Ron 11 jaar ago

vandaag bij de Zwaluwehoeve geweest, wij komen er nooit meer!!
Het lijkt daar wel een pretpark, wat een bende!!!
Het is daar 1 grote vleesfabriek bah, geef ons maar de kleinere sauna’s waar je teminste terrecht kan voor een relaxdagje.

Wout Bijl 11 jaar ago

er is na al deze negatieve reacties nog steeds niets veranderd, wij hadden in augustus voor onze bruiloft een cadeau van een paar goede vrienden gekregen, een sauna bon voor de zwaluwhoeve, en twee hotel overnachtingen in Best Western hotel harderwijk, wij woendag 23 november naar harderwijk ,heerlijk gegeten in het hotel , de volgende morgen op naar de Zwaluwhoeve bij aankomst twijfelde ik even of ik naar een sauna of naar de Efteling ging zulke rijen zie je alleen in pretparken, na 45 min.waren wij binnen , massage boeken ging al niet meer, met moeite een sauna in gegaan als haringen in een ton, zwembaden, hotubs, alles zat bomvol, om half en probeerden we te gaan lunchen restaurant bomvol een uur later konden we terecht na vier pogingen. na de lunch was het nog gekker en stonden de mensen voor de sauna`s te wachten tot er mensen uit kwamen.
Wij zijn gaan douchen en naar het hotel terug gegaan, de dame bij de receptie begreep er niets van ze hadden totaal geen klachten
mijn idee ga er 20 sauna`s bij bouwen en laat minder mensen binnen en stop met vakantieveilingen het word je failissement WIJ KOMEN NOOIT MEER
ELISIUM is TOP

Pieta en Wout

Suzan en Ernie 11 jaar ago

NOOIT MEER.

Helemaal eens met de meeste reacties.
TE VEEL TE VOL .
De kleedkamers een totale ramp.
Geen mogelijkheid om je kleren op een normale manier op te hangen.

Wij hebben een email gestuurd over deze belachelijke kleedruimtes.
GEEN reactie.

Advies ? NIET GAAN.

Robert Kroon 11 jaar ago

Gisteren ook voor het eerst naar de sauna in Hierden, de Zwaluwhoeve geweest, ik werk in de reiswereld en wij worden ook regelmatig geconfronteerd met reclameuitingen van de Zwaluwhoeve.
Bij aankomst al direct op de parkeerplaats stress bij het zoeken naar een parkeerplaats, die vonden we niet dus toen maar aan de overkant geparkeerd. (illegaal bij het pannekoekenhuis). We kregen dus al een slecht voorgevoel, zoveel auto’s, dan mag die sauna wel heel groot zijn!!!! Bij het overhandigen van onze gratis toegangsbon van de postcodeloterij bleek ten eerste dat de beloofde koffie/thee =volgens de bon vanaf tien uur= was verschoven naar ,,tot tien uur”. Dus voor alle mensen die voor tien uur de sauna in gaan is de koffie nog gratis, anders helaas, nou je kunt zelf nagaan dat dat ze weinig gaat kosten want wie zit er in godsnaam voor tien uur in de sauna. De entree, alle baden, kleedruimtes en gangen waren OVERVOL met mensen, op een gegeven moment moesten we een groep mensen passeren die uit een sauna gezet waren omdat er een opgieting moest plaatsvinden, de hele gang geblokkeerd, ik moest toen als vrouw tegen een andere blote man geperst worden om te kunnen passeren.
En de bordes aub stilte kunnen beter verwijderd worden want ik heb nog nooit zo een kippenhok meegemaakt als deze sauna, ik werk in een vrouwenbedrijf en daar kunnen we er wat van maar deze sauna sloeg alles, op een gegeven moment kwam er een medewerker binnen om te vragen of er gestopt kon worden met praten, maar helaas dat mocht niet baten. Uiteindelijk waren we het zo spuugzat dat we in de verste hottub zijn gaan zitten, en daar met nog tien anderen die de zwaluwhoeve afknapper ook ervaren hadden, even flink zitten balen dat we zo een eind gereden hadden om in deze sauna te moeten belanden. Uiteindelijk hebben we hier een gezellig uurtje doorgebracht maar we waren het er unaniem over eens dat dit eens maar NOOIT WEER was. Gelukkig waren de meeste mensen hier met kadobonnen, ik denk nl. dat de zwaluwhoeve een flinke klap zou krijgen als er geen kadobonnen meer uitgedeeld zouden worden door allerlei bedrijven, 70procent van de mensen komen nl. niet meer terug. Hoelang zou de zwaluwhoeve nog open blijven als iedereen zou moeten betalen om binnen te komen? Persoonlijk denken wij niet lang.

Sorry Zwaluwhoeve DIT WAS EENS MAAR NOOIT WEER!!!!! Jullie schieten je doel voorbij

Anja v.d. Berg 11 jaar ago

Bon gekocht via vakantieveiling.nl

Wil je reserveren met bon, zit de de Zwaluwhoeve vol, wil je de volle pond betalen, zegt het systeem wel plek te hebben. Kortom, kadobonnen, leuke aanbiedingen waarin dinner inbegrepen is zijn leuk als ingelijste versie aan je muur, maar je kan ze alleen inleveren op een dag dat er geen hond komt.

Vol is bij de zwaluwhoeve alleen vol voor de mensen die een leuk aktiebon hebben gekocht, maar voor de volle pond betalers is er altijd nog plek!

Conclusie: koop nooit een bon via Vakantieveiling.nl van de Zwaluwhoeve, compleet waardeloos dus

Piet Bontje 11 jaar ago

Zojuist contact gehad met de Zwaluwhoeve of ik aankomende woensdag een cadeaucheque van € 75,- die geldig was tot 10 december 2011 nog kan verzilveren op 21 december 2011. De receptioniste kon hier geen uitspraak over doen. Ik kon een mail sturen en deze vraag voorleggen. Per mail zal ik een reactie krijgen. Gezien de bovenstaande ervaringen vrees ik het ergste. Mijn ervaring positief, niet postief zal ik eind deze week met jullie delen!

Gijs 11 jaar ago

Zojuist terug van de Zwaluwhoeve!
Na zo’n 1,5 uur gereist te hebben waren we er eindelijk!
Lang wezen zoeken naar een parkeerplaats maar gelukkig gevonden.
Bij de receptie een waardebon ingeleverd waarvan we dachten dat deze de entreekosten zouden dekken bleken de reserveringskosten ook nog betaald te moesten worden!
Om kleedruimtes waren allemaal gemengd zonder enige kleedhokjes (wij waren op zwemkleding dag). Alles zat redelijk vol en moesten soms lang wachten om een plekje in de sauna of kruidenbad te krijgen!
S middagen gegeten en was niet denderend ondanks de hoge prijs!
Personeel (niet de receptie, te commercieel) was vriendelijk en het zag er ‘redelijk’ schoon uit!
Uiteindelijk toch maar na een dikke twee uur weggegaan!
Was er vanuit gegaan dat we een keer 25 euro erbij uit zoden geven!
Dat bleek toch wat meer te zijn:
Reserveringskosten 5 euro
Slippers vriendin 8 euro
Badjassen huren 15 euro
2 broodjes 22 euro
2 wijn 8 euro

Voor ons geen zwaluwhoeve meer, te druk en te commercieel!

Ferdy 11 jaar ago

De faciliteiten zijn er wel op de Zwaluwhoeve. De rijen die voor de sauna’s staan, het zoeken naar vrije plekjes en overvolle restaurants doen echter denken aan een pretpark.
Je zit bij voortduring in andermans ‘persoonlijke ruimte’. Dit geeft zowel een ander als jezelf nauwelijks rust.
We mochten weliswaar gratis naarbinnen met onze postcodeloterij-voucher, toch had ik graag betaald voor een ontspannen dagje sauna!

Tjitske 11 jaar ago

Wat een fijn saunadagje zou moeten worden,werd een dag in een saunafabriek!!!!!!!!!!!!
Om 10uur in de ochtend stond het parkeerterrein al zo goed als vol,binnen een kwartier wachten eer je kon inchecken.
In de kleedruimte stond je bil tegen bil,een super klein kastje voor 2 pers.
Dan denk je het zal toch niet veel erger worden,maar jawel hoor,de sauna kruidenbaden stoomcabines alles was mutje vol!!!!!!!!!!
Van een medewerker hoorde ik dat er meer dan 1000 mensen binnen waren,er is dus duidelijk geen stop ,er wordt maar bijgestauwd.
Voor ons was dit dus een bezoek aan deze sauna van EENS MAAR NOOIT MEER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wilma 11 jaar ago

Wij mijn man en ik alle twee een drukke baan, dus wilden er eens heerlijk tussen uit met z’n tween.
Een arregement geboekt bij de beroemde Zwaluwhoeve, daar aankomend parkeerplaats over vol,(dit gaf al een naar gevoel)
Wij toch nog positief naar binnen lange rijen voor de kassa’s meisje absoluut niet vriendelijk maar ja je hebt geboekt dus.
Naar de kleedkamer naar we stonden bijna rug aan rug met vreemde mensen om je heen
nee niet echt een goed begin, maar we bleven positief zo vaak gaan we niet samen weg dus.
Daarop een rondje sauna gemaakt we hebben in 1 sauna gezeten de rest was overvol
je zat overal tegen elkaar aan dat is niets voor ons.
We hadden een arregement geboekt met een lunch we dachten nou dat zal dan wel goed zijn
Maar niets was minder waar het was ronduit SLECHT een dag waar we ons zo op verheugd hadden was dusdanig verziekt.
Als laatste toch een kruidebad geprobeerd maar daar zaten enkele dames die niet konden lezen STILTERUIMTES vreselijk.
Nee een ieder die hier naar toe wil gaan RAAD IK TEN ZEERSTE AF.

monique 10 jaar ago

oei ik heb 2 bonnen voor 2 personen dus 2 keer naar toe ma als ik dit zo lees durf ik niet meer heen te gaan ik ben na de veluwsebron geweest dat was me heerlijk veel natuur en over al plek op badkleding dag en een keer in schiedam thermen ofzo wat een klein en smerig ding was dat zeg kopen lopen was t daar restaurant was ranzig eten en ook de tafels was er een tijde veel plek hadden ze geen zin de tafels schoon te maken zat gewoon bloed van een ongesteld vrouwtje op de stoelen bah toen ik er wat van zei oh gebeurde wel vaker dat was voor ons de hint om weg te gaan dit hebben we dan ook gedaan.
weten jullie dat je 4 euro bij moet betalen als je op badkleding dag komt bij de zwaluwehoeve das dus 8 euro extra vind ik beetje asociaal hoor heb ik nog nooit gehoord ik kom zelf uit enschede maar ik wil wel graag rustig dagje hebben veluwsebron was heerlijk en doe ik ook vast wel weer dit jaar. nu nog ff kijken wat ik met die bonnen doe ??

Zwaluwnest 10 jaar ago

Cursus omgaan met klanten maar ook omgaan met medewerkers zou zeker op zijn plaats zijn bij dit bedrijf. Een grote desillusie. Niet aan beginnen!

jos 10 jaar ago

zijn gisteren naar de zwaluwhoeve geweest.
best mooie saunafabriek, maar mij te druk, ga voor de rust en ontspanning maar leek id. meer op de efteling, volgende keer maar weer gewoon naar een kleine sauna

Rianne 10 jaar ago

Mijn vriend en ik zijn op een zaterdag naar de zwaluwhoeve geweest. De kleedkamers lijken al een sauna opzich…giga veel mensen, maar goed het wat in het weekend, dus we konden het verwachten. Na een tijdje gingen we wat drinken en een hapje eten… voor 2 drankjes en een tomatensoep en een turkse tosti konden we maar liefs 20 euro neertellen.. ik had er veel meer van verwacht ook omdat ik zelf kok ben…. dit alles was niet vers. je word belazerd waar je bij staat.
We gingen in het kruidenbad, wat in de buurt zit van het restaurant.
Het kruidenbad zat vol, dus we gingen naar de ruimte ernaast, mijn vingers gleden onder een rand, en kwamen er bruin onder vandaan…het was zo giga smerig !
Afijn. Om 3 uur hadden we een high tea, dus wij naar het restaurant toe.
We konden zelf onze thee samenstellen, wat wel leuk was.
De rij alleen al bestond uit minstens 12 mensen.. en 1 van de warm water ketels was stuk.
Ook moesten we 20 minuten wachten op onze high tea spullen, terwijl er mensen waren die nog niet eens aan tafel zaten al de spullen hadden.
Mijn vriend is nog gaan vragen waar het bleef, en ze waren er mee bezig.
De high tea bestond uit 4 sandwiches, 2 brownies, 2 bonbons, 2 donuts, 2 petit fours, 1 broodje met een appeltje en 1 broodje met noten.
De tafel naast ons, die ook met 2 personen waren, hadden 2 sandwiches…dat vond ik een beetje raar..
De brownies smaakten chemisch, en de sandwiches waren ook niet te eten !
Het viel zo gigantisch tegen…en ze zeggen dat het allemaal vers en biologisch is, maar dat is het dus echt niet.
wat ik al zei, ik ben zelf kok.
Ik raad daarom iedereen aan om in ieder geval niet de high tea te nemen, en daar te gaan eten want je word dik genaaid.

mies 10 jaar ago

eten inderdaad cafetaria kwaliteit, salades waren gewoon uit van die kilo bakken van de aldi geschept (aardappel salade, tonijnsalade), keus was karig. schouder aan schouder en meeste kwam je niet in ook na 3 maal langs gaan om te kijken zo druk en vol.

Gijsch 10 jaar ago

Beschamend, inderdaad. Je moet ook de recensies op Zoover eens lezen. Je zou bijna denken dat het overdreven is, maar het is gewoon echt zo slecht, druk en vies.

Duidelijk een kwestie van “goede marketing – slechte uitvoering”. Als ze zo doorgaan is een faillissement bijna onontbeerlijk. Vervelend voor de honderden (!) medewerkers van De Zwaluwhoeve, maar het management is duidelijk niet capabel hier een plek van te maken waar je daadwerkelijk kunt ontspannen.

Hans borger 10 jaar ago

Deze sauna bied absoluut niet wat ze zou moeten bieden. Het is veel te druk , het geeft je het gevoel in een mac donalds rond te dwalen. We hadden een buffet gereseveerd voor 22 euro pp waar we konden kiezen uit 4 gerechten van zeer dubueuse kwaliteit. Het wekte de indruk van een slechte mensa. Echt de laatste keer dat ik hier geweest ben.

Ben van Eck 10 jaar ago

Eigenlijk lees ik hier heel veel berichten van mensen die het belachelijk vinden om ergens voor te betalen.
Het is net als met keuken + gratis montage, bankstellen met een gratis fiets en ga zo maar door. Uiteindelijk moet er verdiend worden. Ook al die bonnen van vakantieveilingen enzo.
Kijk eens naar een dierentuin, ze zijn zins de komst van de euro allemaal verdubbeld in prijs en strooien zins dien met kortingsbonnen….. kortom, de korting wordt er bij opgeteld. Maar wij Nederlanders willen nou eenmaal korting. Dat we bedonderd worden hebben we niet in de gaten.
Glaasje jus dórange 3,75… ga eens het zelfde glas in een restaurant drinken… ben je net zoveel voor kwijt. Broodje tonijn idem dito.
En ja, het is er hartstikke druk , maar dat zijn alle attracties met veel reclame.

Heer en Mevrouw Zwaard 10 jaar ago

Önze ervaring bij “Zwaluwhoeve” was er een met twee gezichten: Bij aankomst werd er doodleuk verteld dat de aangesschafte bonnen met korting niet geldig waren in het weekend, terwijl er weekendtarief was berekent en reserveringskosten en dit nergens is terug te vinden in de brochure
Bij reserveren moesten we ook vooruit betalen wat na afloop van het sauna gebeuren zou worden verrekent, dit was en is de enigste mogelijkheid
Bij nader inzien en navraag bleek het te gaan om de vakantieperiode, door de soepelheid van de medewerkster mochten we dan toch naar binnen (voor deze ene keer), volgende keer goed opletten mevrouw, ja wat dacht je dan, dat wij staan te liegen of zo en we de gok zouden nemen om terug gestuurd te worden,na twee uur rijden, mijn vrouw voelde zich zeer opgelaten door deze opmerking,
Wat kleedruimte aangaat was het zeker als haringen in een tonnetje,zelfs geen lange bank om je kleding alvast neer te leggen, om het daarna in een hééééél klein kledingkastje te proppen en dat voor twee personen.
Daar het winter is kan ik me heel goed voorstellen dat iedereen zich binnen concentreert,de ligweide is natuurlijk geen optie dat moet je dan maar voor lief nemen, daartegen over staat wel dat de rust en relaxruimte zeer ruim aanwezig zijn en een huiselijke uitstraling bevatten, ook het restaurant is zéér gezellig met vriendelijke bediening
Tot zover onze bevindingen, maar om nu te zeggen wij staan te popelen om naar “Zwaluwhoeve” te gaan, nee niet direckt.

Miriam 9 jaar ago

Ook hier minder goede ervaring met Zwaluwhoeve vanwege drukte, kwaliteit van eten en sfeer. Hiervoor ga ik graag naar sauna Saré in Twente (het is niet uit commercieel oogpunt dat ik dit schrijf, maar wil jullie het niet onthouden!) met voortreffelijk eten, mondain buitengebeuren en fijne sfeer. Niet de goedkoopste, maar de voordelen van deze best kept secret van Oost Nederland wegen hier ruimschoots tegen op.

Derrek 9 jaar ago

Voor het eerst naar de Zwaluwhoeve geweest. Bij aankomst op de parkeerplaats dachten we bij Ajax-Feyenoord beland te zijn en eenmaal een parkeerplekje gevonden te hebben naar binnen. Aldaar dachten we op Schiphol te staan bij de incheck! Ging toch redelijk snel en door naar de kleedruimte alwaar een plekje te bemachtigen om om te kleden. Hier kan de Zwaluwhoeve wel wat aan doen. Er zijn genoeg keedruimtes, maar iedereen wordt blijkbaar op volgorde van de kastjes ingedeeld zodat iedereen die binnenkomt bij elkaar staat te tobben. Waarom niet willekeurig de kastjes verdelen zodat alle ruimtes gebruikt worden?

Nu dan naar de wellnesruimten en vanaf hier zijn we eigenlijk niet ontevreden. Waar zijn al die mensen gebleven? Het was gezellig druk in de sauna’s, maar niet te druk. Gelukkig was het mooi weer en kon men zich ook in de tuin verdelen. Gezellige zitjes en goede bediening. We hebben niet gegeten, wel een aantal keer wat gedronken.

De opgieting was druk. Er konden 70 man in de opgietsauna en wij waren nummer 69 en 70. Maar dat vonden we best leuk met zijn allen. De opgieting werd leuk gedaan en daarna lekker afkoelen met een wandeling in de ruime tuin.

We gaan nog een keer terug maar wel met mooi (sauna)weer want we moeten er niet aan denken dat iedereen binnen moet.

Anoniem 8 jaar ago

Vind de reacties zwaar overdreven. ’t Is bij de Zwaluwhoeve niet zozeer het complex en faciliteiten, maar met name (luidruchtig) ‘vakantieveiling’ publiek dat een bezoek soms minder aangenaam maakt. Ik bedoel, Inmiddels ruim 10 sauna’s + infrarood op het buitenterrein, waar volgens mij nu ook 2 zwembaden, 5 hete baden en een jacuzzi staan, bijna 200 bedden, binnen nog eens 3 baden, 7 sauna’s, een stoomcabine, een zee aan ontspanningsruimtes, 800 kluizen, restaurants, bars, terrassen etc etc. Mens wat zeur je nou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *