Kappers verknipt?

Iedereen gaat wel eens naar de kapper, de een vaker dan de ander. Heb je een goede kapper, dan heb je geluk. Want vele onder ons zwerven van knipbeurt naar verknipbeurt, op zoek naar de juiste persoon om het haar zo te krijgen als we willen.

Over de prijzen van kappers heb ik het maar niet. Ondanks het lage btw tarief betaal je een hoog prijsje om je haar te laten fatsoeneren. De service is bij de meeste kappers best wel oke. De een wat meer dan de ander, maar ik geloof niet dat het erbarmelijk slecht is. Wat ik wel heel erg onbegrijpelijk vind is dat iedereen met dezelfde kammetjes en borstels gekamd wordt. Meestal worden de haren tevoren gewassen, maar dan nog. Ik vroeg er laatst eens naar bij de kapper waar ik was. Dat kwam omdat ik de haren van de vorige klant nog in de borstel zag zitten waar ze mijn haar mee wilde kammen.Het meisje reageerde stom verbaasd. Ze vertelde me dat ze regelmatig worden schoongemaakt.Toen ik haar vroeg om de haren even uit de borstel te halen reageerde ze nog verbaasder. “Uw haren zijn toch gewassen”, zei ze.Ja, dat klopte. Mijn haren waren schoon, en dat wilde ik graag zo houden. Ik weet eigenlijk niet of het gebruikelijk is in kappersland om kammen en borstels gewoon in de kammenbak terug te leggen, maar ik was er niet van gecharmeerd. Eigenlijk vind ik het service om kammen en borstels te ontsmetten na gebruik, zoals dat bijvoorbeeld in de VS gebeurt. Ook in Portugal heb ik het gezien. Maar nu ik er zo over nadenk schijnt het me toe dat in Nederland veel over hetzelfde kammetje wordt geschoren. Of heb ik het mis?

1 thought on “Kappers verknipt?”

Fons Bitter 16 jaar ago

Het kan net als in de horeca. Daar drink je toch ook niet uit een vuil glas van de vorige gast.
Misschien een HACCP systeem voor kappers?

Zo zie je maar, ….voor elke branche is er nog innovatie en een uitdaging mogelijk en kan je je op details nog prima onderscheiden!

Fons Bitter
Consul in GastvrijheidManagement
http://www.consulate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *