Klote rentepunten van de Postbank

In januari 2007 schreef ik al een artikel over de Rentepunten van de Postbank.
Dit stuk veroorzaakte een hausse aan reacties. Veelal negatief. Geen wonder want de Postbank biedt spaarders een sigaar uit eigen doos. Nu probeer ik positief tegen dingen aan te kijken en heb in 2008 nog een poging gedaan om op een zonnige wijze naar de Postbank flauwekul punten te kijken. Mijn zoon van 17 Daniel, had een scooter gezien. Om deze scooter bij de Postbank te kunnen kopen had je een onmogelijke hoeveelheid punten nodig. Ik kwam zwaar tekort om de scooter te kunnen aanschaffen via de Postbank. Ik belde met de helpdesk van de Postbak. Vraag aan de Postbank:
” Kan ik bijbetalen omdat ik niet genoeg punten heb?” Antwoord: (zeer bot) NEE.

“ Oh en uhhh kan ik punten van mijn broer overnemen om zo toch nog het aantal punten te halen?” Antwoord van de Postbank: NEE. Vraag van mij: “ Tot waneer heeft u de scooter in de aanbieding? “ Antwoord van de blauwe leeuw”: “ Weet ik niet” . Tja, er zat maar een ding op. Ik zette een aanzienlijk deel van mijn spaargeld tijdelijk bij de Postbank om zo toch nog het aantal punten te halen. Mijn zoon wachtte geduldig. Op 3 maart 2008 had ik de punten te pakken. En u raadt het al! Scooter was weg bij de Posbank. Gewoon niet meer te bestellen. De dame van de Postbank maar weer gebeld. “ Ik weet er niet van, nee krijgen wij niet meer” …….enzovoort. Slap gelul dus van de Postbank.

Conclusie: ik heb al mijn spaargeld van de Postbank gehaald. Al het geld en neem van mij aan het gaat niet om 1.000 Euro, en gestort bij de ASN Bank (Postbank internetspaarrekening rente 2,25% en bij de ASN Bank 2,75%). Bij De ASN Bank doen ze nuttige dingen met het spaargeld. Deze bank werkt aan een betere wereld en dat is beter dan die logge blauwe leeuw die langzaam oranje wordt. Laten ze bij de Postbank maar gauw die klote urgentiepunten in hun…….stoppen.

20 thoughts on “Klote rentepunten van de Postbank”

Nico Willems 16 jaar ago

Inderdaad grote onzin die spaarpunten, want de aangeboden artikelen zijn in de winkel vrijwel altijd net zo duur of vaak zelfs goedkoper dan met spaarpunten.

Susan van Gorp 16 jaar ago

Ze denken waarschijnlijk bij de Postbank, binnenkort zijn we er toch niet meer. En is die blauwe leeuw toch weg, en klanten vinden dat al niet leuk. Kan dit er ook nog wel bij.
En nog erger is dat ze het helemaal niet oppakken om het op een andere manier op te lossen. Dat zegt wel iets over de DNA van de SERVICE medewerkers al daar.

Robert Kroon 16 jaar ago

het zal mij niets verbazen als de Postbank gewoon geld verdient aan deze consumenten fopperij. Hoe denk jij daarover?

edward blink 16 jaar ago

medewerkers voeren alleen maar uit wat er van hogerhand wordt bedacht, dat is in elk bedrijf zo, dus niet afgeven op die medewerkers in deze, of denk je nu echt dat zij even snel een scooter kunnen regelen voor een klant ??   Voor de rest. Die rentepunten je hebt er niet veel aan aangezien de adviesprijzen die de postbank hanteert al hopeloos buiten proporties zijn. Het echte voordeel zal dus minimaal zijn tot nul. Wat mij betreft mogen ze al mijn rentepunten aan het goede doel geven,  maar dat kan ook niet want dan moet ik weer de helft bijbetalen,  nogal vreemd je zou toch zeggen dat vanuit enige maatschappelijke betrokkenheid dit toch moet kunnen.    

Mw A.A.C.Tjoa-Steevers 15 jaar ago

Heb geprobeerd het assortiment  op mijn computer te
vinden  van de artikelen die eventueel met korting te
krijgen zijn. De lijst met de rtopproduchten zijn niet te vinden.
Al deze dingen betaal ik teveel voor en als ik iets zou nemen dan zou mijn interesse uitgaan naar Thermae 2000
in Valkenburg maar dan is er ook niets van massage bij.
Is het ook mogelijk  om voor die punten andere behandelingen te krijgen.
Uw bericht en de lijst met het aangebodene zie ik tegemoet.

A.Tjoa-Steevers.

Petrus 15 jaar ago

Gisteren (6 mei 2008 = Actiedag)  de hele dag regelmatig geprobeerd  om  bij  Mijnpostbank.nl voor 25 Euro+2500 rentepunten een Multi Tank Card t.w.v. 50 Euro (benzine), aan te schaffen. Er werden 5000 van die kaarten beschikbaar gesteld. Vanaf 09:15 uur lag de hele rentepunten-web-site plat door de overweldigende belangstelling. Volgens de telefonische help-desk van Mijnpostbank was er een storing en kon niemand deze Card kopen.  Maar ……zei de Help-desk: "U hoeft zich geen zorgen te maken want er zijn tot nu toe nog maar 2 kaarten verkocht". Ik heb tot 23:58 uur (6 mei) nog  geprobeerd om in te loggen. Vanmorgen (7 mei) om 06:15 uur nogmaals geprobeerd en ja….. het lukte mij eindelijk om er door te komen. De storing was voorbij maar de Multi Tank Card was al uitverkocht.  LANG LEVE DIE "#$%@^&!~*" RENTEPUNTEN ! !

Robert Kroon 15 jaar ago

Beste Petrus, jouw frustratie heb ik nog eens versterkt in een artikel. Als je oop Google: Postbank Rentepunten intikt zie je dat wij op pagina 1 staan met onze kritische blik op de Rentepunten. De Postbank moet hier verschrikkelijk van balen……

hillie 15 jaar ago

ik vind de rente punten actie ook zeer slecht ,artikelen zijn duurder dan een aanbieding en de actie met het benzinepasje kon ik ook niet aankomen ze kunnen beter iets nuttigs bedenken

Jan 15 jaar ago

 op 11 oktober heb ik een  Harmon Cardon navigatie syst. ter omruiling terugezonden per post.Nu bijna twee maanden later nog niet retour ontvangen.het pakje is zoek geraakt . ik heb vele male gebeld en brief geschreven. vandaag ben ik gebeld,met de mededeling dat het pakje zoek is geraakt en geen ander apperaat krijg.Weg 250 euro .Bezind dus voor je begint,en koop niet met rentepunten bij de Postbank.

Manstra 14 jaar ago

Vanaf de overname van de postbank door de ING. zijn de produkten duurder geworden. De bank beweerd het tegendeel.
Wat de rente punten betreft is het inderdaad een koekje van eigendeeg de produkten zijn veel te duur.
Als je de artikelen buiten koopt ben je veel goedkoper uit.
Nog maals de advies prijzen zijn veel te hoog.
Ik hoop dat veel meer klanten een protest zullen laten horen.
De consumentenbond mag bij deze niet achter blijven.
Mijn 20.000 duizen rente punten mogen ze ook hebben ik zal niets kopen omdat het allemaal veel te duur is.

kevin 14 jaar ago

hallo mensen,

ik kreeg circa 1 – 1,5 jaar geleden een brief van de postbank. Er werd gevraagd in welke jaar ik me examens zou doen en op welke niveau. Als je voor je examens zou slagen zou je een scooter krijgen t.w.v 2500 euro. Nou heb ik mijn examens achter de rug en heb ik mijn havo diploma gehaald. Alleen is de vraag of ik hem nog zal krijgen want ING heeft hem overgenomen. ik had die brief ingevuld alleen ben ik dom geweest de brief niet te kopieren als bewijs. Zou iemand heel vriendelijk kunnen zijn om als hij die brief thuis nog heeft liggen te scannen en mij te sturen( kevinhengel@live.nl ) ik zou er heel erg dankbaar voor zijn. en zou ik uberhaupt zonder het bewijsje toch een scooter kunnen krijgen??

hoop snel antwoord te krijgen

alvast badankt

M arc 14 jaar ago

Beste mensen

Ook ik ben totaal niet te spreken over de rentepunten van ING. De adviesprijzen bij ING liggen een stuk hoger dan de adviesprijzen die de fabrikant bepaald heeft.
Kijk maar eens naar de artikelen van Philips.

Moet je trouwens eens iets bestellen via rente punten en dan terug laten sturen.
Ik heb een Fatboy Headdemock besteld via rentepunten, na een paar dagen lag er er een briefje in de bus dat we hem op het Postkantoor op konden halen. (dacht dat de TNT normaal 2x aanleverde)
Maar op het Postkantoor zag ik het al meteen, de doos lag helemaal open, de hangmat er half uit, echt werkelijk BELACHELIJK dat ze me daarvoor naar het Postkantoor laten rijden. (maar begrijp nu wel dat TNT geen 2e keer aan de deur DURFDE te komen)
Natuurlijk niet geaccepteerd en ben nu na een maand nog steeds aan het wachten op mijn 200 euro, terwijl ik wel gewoon een bericht heb ontvangen dat hij bij de ING is aangekomen.
ING zal hier wel weer de rente van pakken. Voor mij geen spullen meer via rentepunten.

M.v.g. Marc

aad Jansen 14 jaar ago

Ik had een easy walker kinderwagen besteld , maar staat op de site tijdelijk uitverkocht.
Easy walker geeft aan dat deze helemaal niet meer leverbaar is.
Dus bestelling geanuleerd. Vrvolgens kan je heel lang wachten op je reeds betaalde centjes,
hierover naar klanten service gebeld , maar zeggen alleen maar dat ze niets kunnen doen.
Koop nooit meer iets met rente punten.

ab 14 jaar ago

Vraaje is de wagen dan helemaal niet te  bestellen als er tijdelijk staat ????

Coccinel 14 jaar ago

Heb ruim 60000 rentepunten waar ik niks aan heb.Bedenk nu eens leuke gratis artikelen voor de rentepunten ipv veel te dure artikelen die in een ‘gewone’ aanbieding zelfs nog veel goedkoper zijn! Ze kunnen wel gratis kado’s geven als je 500 euro spaart. Laat ze dan voor die trouwe spaarders ook gratis rentepuntenartikelen aanschaffen!!Anders kom je er nooit vanaf en nu vervallen er al bijna 30000 punten omdat ik ze al te lang heb staan!!!Ja duhhh, omdat ik er niks van kan kopen.Rente is nl. niet zo hoog dat ik de jackpot kan verbrassen aan nutteloze,veel te dure luxe-artikelen!!Grrr…

Gerhardus 14 jaar ago

Rentepunten Klotepunten,ik heb er meer dan 400.000,en ik krijg bericht dat in maart 2010.het grootste deel vervalt.Ene nepzooi,ik wil rente ,en geen punten.Dus haal ik mijn geld daar weg.Producten zijn veel te duur.

Cees 14 jaar ago

Dit is inderdaad een hele dikke sigaar uit eigen doos van Postbank > nu ING! Ze hadden gedacht hiermee meer klanten te trekken en misschien is dat wel gebeurd, maar de uiteindelijke tevredenheid bij klanten verliezen ze zo wel. Ik denk er ook over om mijn spaargeld weg te halen, zoveel interessants biedt de rentepuntenwinkel nou ook weer niet, dat er echt voordeel valt te behalen. ’t Zou pas echt stoer en klantenbindend zijn als ze de rentepunten i.p.v. laten vervallen omzetten in extra rente voor trouwe klanten!

Spool 14 jaar ago

Vrijwel niemand is te spreken over de rentepunten. Een hoop aangeboden producten zijn inderdaad duurder dan de gemiddelde aanbiedingsprijs in reguliere winkels. Wat kijken en vergelijken op sites is hoe dan ook verstandig. Als je selectief met die rentepunten om gaat en even een minuut steekt in het vergelijken van de ING prijs t.o.v. van de prijzen op sites als http://www.kieskeurig.nl, stuit je wel degelijk op voordeeltjes. Met name de wat duurdere producten bieden dan het voordeel.

adrie 13 jaar ago

dit is pure misleiding en dit is een koekje van eigen
deeg ???

kees 13 jaar ago

Pak je spaargeld op en wandelen naar een andere bank.Hebben wij ruim 3 jaar geleden gedaan.Ook wij waren toen al genoeg bestolen doer de postbank/ing. Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *