Tip voor ondernemers: stuur schadeclaim naar KPN

 Gaat er iets mis met KPN…stuur ze dan onmiddellijk een claim.

 

Miscommunicatie tussen afdelingen, gedemotiveerde en ontevreden medewerkers, 

overbelaste callcentera en tal van andere reden voert KPN op als reden voor slechte service. In de mijn blog verhalen heb je mijn diep trieste verhalen over KPN kunnen lezen. Radeloos was ik als ondernemer. Ik moest personeel naar huis sturen omdat ik geen internet en geen telefoon had. Maar liefst vier dagen moesten wij met kunst en vliegwerk het bedrijf draaiende houden.  Nu gaat de zon weer schijnen. Vandaag heb ik vernomen dat KPN bakzeil haalt en een deel van onze schadeclaim betaalt.

 
Erkenning van fouten
Nadat wij een aangetekende schadeclaim hadden verzonden naar de directie van KPN zakelijk ging het balletje rollen. Wij werden door een KPN klachtenafhandelaar gebeld. Hij had alle begrip. Hij was vriendelijk en correct maar kon geen bedrag toewijzen voor de schade die wij hadden opgelopen. Hij beriep zich op de kleine letters in de algemene voorwaarden van KPN (artikel 12 van de ‘algemene voorwaarden voor de vaste telefoondienst).  Triest. Maar……..hij kon toch wel een klein bedragje toekennen van Euro 500,00. Wij hadden een kleine 2000 geclaimd.

Lang verhaal kort. Wij hebben nog eens geprotesteerd en hebben het bedrag weten te verhogen naar een kleine Euro 1.000,00 Dit bedrag is bij lange na niet het gevraagde bedrag maar wij zijn blij als wij uit de negatieve spiraal komen.

 
Advies
Dus…dien altijd een schadeclaim in bij KPN als er aan de kant van deze telefoongigant iets mis gaat. Ga niet in op het eerste de beste aanbod van KPN en onderhandel met de dinosaurus KPN. Klagen heeft dus zin. Nog een tip voor de ondernemers! Houd altijd een dagboekje bij. Vraag altijd naar de namen van KPN medewerkers en bouw een goed KPN dossier op. In mijn vorige webblog over KPN trof je de namen van directieleden van KPN aan die je kunt aanschrijven.

 

Dus baal je van de slechte service van KPN, klaag dan altijd en je wordt beloond. Niet met de gewenste service maar wel met Euries die de pijn een beetje verzachten.   

6 thoughts on “Tip voor ondernemers: stuur schadeclaim naar KPN”

annet 13 jaar ago

hoi,
Ik ben een schadeclaim aan het voorbereiden en kwam jouw verhaal tegen. Heb jij enig idee wat voor bedrag per dag er geclaimt kan worden? Ik ben een aantal weken afgesloten geweest met mijn eenmanszaak.
Annet

Rob 12 jaar ago

Hallo,

Ikheb nu een groot probllem met KPN, de medewerker wiegert mijn klacht te behandelen en eist geld.
krijg ook geen mail adressen van directie cq hoger management. ook ik heb een eigen zaak en ben afgesloten

graag antwoord

bij voorbaat dank

Rob

arnold 11 jaar ago

ijwww.lutsers.nl/isbijiederemaatschappijzo

Laura 10 jaar ago

Wederom een klacht in voorbereiding naar KPN, na vorige week 5 dagen als bedrijf telefonisch afgesloten te zijn wegens fout van KPN. Zal een lange adem moeten hebben, maar ik ga ervoor!

ReK 9 jaar ago

Al 7 dagen telefonisch afgesloten, 5 uur in de wacht gestaan en nog steeds geen telefoon.
De kabelbreuk werd niet diezelfde middag (zoals afgesproken) maar pas 4 dagen later door KPN gerepareerd. De monteur constateerde dat de verbinding goed was maar dat de telefonie verbinding in de KPN-centrale in de wijk gereset moest worden.
Dit is nog steeds niet gebeurd. Ik heb hierover gebeld maar mij werd op onvriendelkijek toon door de KPN medewerker verboden nog langer te bellen over de storing omdat men ‘er mee bezig is’. Via mijn tweede provider (die zeer behulpzaam was, binnen een minuut opnam en gewoon terugbelde ipv 3 uur in de wacht te zetten) vernomen dat KPN aangeeft dat er binnen 3 dagen ‘waarschijnlijk’ een KPN monteur langskomt om te kijken ‘wat er aan de hand is’.
Ongelofelijk dat je als bedrijf zo door KPN behandeld wordt. Ik zal alle schade op KPN verhalen.

Frits 8 jaar ago

Ik heb al geruime tijd problemen met de KPN. Ik ben op 1 juni met ons bedrijf verhuisd en ben nog steeds niet aan gesloten. De aanvraag voor de nieuwe aansluiting van het ondernemers totaal pakket dateert reeds van 16-04 2013 uiteindelijk 22-08-2013 een monteur de me kon melden dat de boel nog steeds niet in orde was. Bellen helpt niet, je wordt van het kastje naar de muur gestuurd en de schade loopt maar op. KPN zegt dood leuk wij zijn niet aansprakelijk voor enige form van schade. Ik denk dat dit te zot voor woorden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *