Wil T-Mobile haar klanten kwijt?

Helaas, helaas, dacht ik dat men het bij deze telecomaanbieder eindelijk begrepen had, is het hen na anderhalve maand heen en weer bellen nog steeds niet gelukt om een simpele opdracht uit te voeren.

 

Waar ging het ook al weer om:
In november verlengde ik mijn abonnement, want het contract liep af en ze hadden een leuke aanbieding. Ik krijg de bevestiging, maar zie dat er een fout in staat. In plaats van 1 jaar hebben ze er 2 van gemaakt.
Ik laat dit corrigeren en zou er een bevestiging van krijgen. Tegelijkertijd laat mijn boekhouder weten dat ik alleen btw terug kan vorderen als mijn bedrijfsnaam boven de factuur staat. Ik probeer dat bij T-Mobile gedaan te krijgen, maar het blijkt dat voor zoiets simpels als van privé naar éénmansbedrijf (zelfde contract, zelfde persoon, zelfde adres) een contractsovername nodig is.
En dan gaat de rest ook fout. Bijna wekelijks bel ik met T-Mobile: belminuten weg, smsbundel verdwenen, web’n walk vergeten, smsbundel vergeten aan te zetten, smsjes weg. Na het zoveelste telefoontje krijg ik een dame die zegt dat nu eindelijk alles geregeld is. Het juiste contract voor de aanbiedingsprijs, met de gratis smsjes, het web’n walk en voor 1 jaar zou nu helemaal goed moeten zijn.
Als compensatie voor alle ellende krijg ik een bos bloemen.
En drie dagen geleden weer een foute rekening. Ik bel maar weer eens en dan blijkt dat er nu ineens helemaal geen nieuw aanbiedingscontract meer is. Het oude privécontract is zakelijk verlengd en dat kost me maar liefs 9 euro per maand meer. Bovendien,van de 100 gratis smsjes uitgaand heb ik er de afgelopen maand vrolijk op los gesmst. Jammer en erg prijzig, want geen contract dus ook geen gratis sms.

Na mijn uitleg zegt de afdeling zakelijk dat ze niets voor me doen. Heel vreemd, want ik ben toch een zakelijke klant nu!! Ik word doorverwezen naar de afdeling verkoop. Na weer alles uitgelegd te hebben zegt het meisje van verkoop dat ze niets voor me kan doen en dat ze de betreffende afdeling (welke dat is krijg ik niet uit haar losgepeuterd) laat terugbellen. Zo spoedig mogelijk.

Ik stuur na het gesprek nog maar eens een uitgebreide mail waarin ik e.e.a. voor de honderdste keer uitleg en vraag om een spoedige reactie. De dag daarna de mail maar weer eens gestuurd en de dag daarna nog een keer.
En nu… nu wacht ik af. Want ik krijg helemaal nergens respons meer op.
Mijn vraag aan T-Mobile: willen jullie soms klanten kwijt? In deze tijd, met een kredietcrisis, bedrijven die op de fles gaan, tientallen andere telecomaanbieders die mensen proberen binnen te halen zou je juist verwachten dat service een toegevoegde waarde is waardoor je je klanten weet te behouden.

“Wij zijn blij dat u bij ons blijft”, staat in de brief die ik krijg bij het inmiddels door “iemand” geannuleerde contract. Wel, daarvan heb ik tot op heden nog niets gemerkt.

Wordt vervolgt…??

16 thoughts on “Wil T-Mobile haar klanten kwijt?”

liesbeth 15 jaar ago

Bijna vier jaar later en nog steeds problemen!

Stel je het doemscenario eens voor dat mij is overkomen : Ik was in het verpleegtehuis bij mijn stervende moeder en mijn T-mobile prepaid toestel had niet voldoende bereik om mijn zussen te bellen. Ook moest ik eerst een stukje met de auto rijden voordat ik de begrafenisondernemer kon bellen.

Alle andere prepaid providers (van de rest van de familie) hadden wel voldoende bereik. Bij telefonisch navragen bij T-Mobile werd ik alleen maar van het kastje naar de muur gestuurd. Ik heb uiteindelijk mijn tegoed opgemaakt en snel een andere provider gezocht.  Want dat scenario wil je nooit meer meemaken.

M el Fakiri 15 jaar ago

Het is mij ook overgekomen met T-Mobile en precies dezelfde gedoe met onprofesionele klantenservice,het is erg en je komt niet uit hoe dan ook want je blijft aan de gang van de ene naar de ander en ik ben nogsteeds niet wijs van geworden.

casper 15 jaar ago

ook ik ben een zakelijke klant (kwam van Orange en moest dus noodgedwongen ‘over’). Het is één groot horrorverhaal. De klantenservice is onbereikbaar, als je iemand spreekt kan die je niet helpen. Er wordt beloofd terug te bellen – wat niet gebeurt – en op mails en brieven wordt niet gereageerd. Ze weten bij T-Mobile werkelijk het bloed onder je nagels vandaan te halen, terwijl ik toch altijd het idee had dat ik de klant was. Maar nee dus. Er wordt blijkbaar nog meer dan voldoende geld verdiend en klanten zijn klaarblijkelijk niet belangrijk. Buitengewoon treurig.

ada 15 jaar ago

Beste Madeleine,

Ik heb hier een schrale troost, bij Vodafone heb ik momenteel een soortgelijk probleem en dat schijnt erg moeilijk te zijn om op te lossen. Ze hebben vast geld nodig, Ik zou vragen naar de teamleider of directeur en anders is het een idee om hiermee naar http://www.radar.nl te gaan,
Succes ermee

Sander 15 jaar ago

Ook wij hebben helaas de nodige problemen ondervonden met T-Mobile. Na de verhuizing van onze administratie hebben we geprobeerd het factuuradres te wijzigen. Na talloze mailtjes en telefoontjes en een jaar later ontvangen wij nog steeds geen enkele factuur. De betalingen lopen echter via incasso wel gewoon door. Frustrerend….!

Willem 15 jaar ago

Nou Faried, moet je teleurstellen ook mijn ervaringen zijn uiterst negatief. Fouten maken we allemaal maar het gewoon niet willen oplossen van die problemen daarin is T-mobile kampioen. Een simpele wijziging van een door hun gemaakte fout in het contract heb ik niet voor elkaar gekregen. Zit nu bij KPN een verademing, Nooit meer T-Mobile

Madeleine 15 jaar ago

En de grootste grap: als je bij T-Mobile iets wilt veranderen moet je een contractovername doen. Deze week kreeg ik tot mijn stomme verbazing een contract toegestuurd van T-Mobile waarin ik zonder enig pardon van sekse ben veranderd van mevrouw naar meneer. “Hoe dat kon”, vroeg ik T-Mobile. De reactie: “Foutje in de verwerkingssheet”.
Gut o gut, hadden ze niet een foutje kunnen maken toen ik simpelweg alleen mijn bedrijfsnaam boven mijn factuur wilde. Had me heel veel ellende en kosten bespaard. We zijn er dus – nog – niet….want ‘Terugveranderen van meneer in mevrouw zou wel eens lastig kunnen zijn’. Welnee, maak gewoon weer een foutje in het verwerkingsbestand joh….
 T-Mobile is de weg behoorlijk kwijt…
 

Jan 15 jaar ago

Tip: ga gewoon naar een T-Mobile winkel. Daar kunnen ze ter plekke ook niet veel voor je doen, maar als zij naar een interne afdeling bellen, is er opeens van alles mogelijk om snel te regelen.

robert kroon 15 jaar ago

de directeur van T-mobile beweert in mijn boek ‘wij pikken het niet langer’  dat zijn bedrijf een en al service is…mmmmm….moet ik bij de herdruk van mijn boek maar eens ernstig naar dit hoofdstuk kijken

Madeleine 15 jaar ago

Update T-Mobile: nog steeds is het niet gelukt om de zaken op orde te krijgen. Sms bundel niet ingeschakeld, daarom foute factuur, kortom… Robert, ik zou nog zeker maar eens heel ernstig naar dit hoofdstuk kijken als ik jou was. Maar wat ik mij afvraag is of het T-Mobile uberhaupt wel iets kan schelen dat hun service zo belabberd is, dat hun eigen administratie zo dramatisch slecht op orde is en dat hun klanten daarom zo ontevreden zijn. Zou fijn zijn als die directeur daar eens antwoord op zou geven want ik weet dat ik jammer genoeg niet de enige ben.

ICB 14 jaar ago

Helaas snapt T-mobile het nog steeds niet. Het woord ‘klantenservice’ (evenals ‘verwachtingsmanagement’) is ze vreemd.

Arrogantie helaas niet

Frank 14 jaar ago

Tja, ik heb mij laten overhalen om mijn zakelijke contracten over te zetten op T-mobile. Ik ben nu vanaf begin december bezig om deze te activeren. Helaas tot nu toe zonder resultaat. Communicatie blijkt bij T-mobile eenzijdig te zijn. , en uitsluitend geïnitieerd door de “klant”. Klantgerichtheid gaat blijkbaar niet verder dan reclamespots uitzenden op rtv. Toppunt is wel dat de afdeling verkoop een registratie heeft gemaakt dat bij een volgend contact met de “klant” gevraagd moest worden naar getekende contracten. Klaarblijkelijk zijn ze deze kwijtgeraakt. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar dan neem je als leverancier toch zelf contact op met de “klant”?
Enfin, een week geleden maar weer eens alles opgestuurd. Tot nu toe geen reactie van T-mobile.

Vandaag gaat er een aangetekende brief uit met een opzegging van een “niet bestaand contract”.

Ron 13 jaar ago

Vanwege een slecht netwerk, en nog slechter klantenservice ga ik nooit, nooit, maar dan ook nooit meer terug naar t-mobile!
Ik heb diverse malen geklaagd over het ontbreken van 3G bereik. Eindelijk word ik teruggebeld door iemand (Ralf de Jong) van de klantenservice met een voorstel;  4 maanden compensatie of kostenloze ontbinding van het contract. Ik vraag om een bevestiging per e-mail…Nooit meer iets gehoord. Weer contact opgenomen, nu een e-mail terug dat het voorstel helemaal niet kan. Ik stuur terug dat ik hier niet mee akkoord ga, weer geen reactie. Ik kan bellen, mailen en posten op hun forum, geen reactie…  
Alexander Hamel (directeur klantenservice) !!! JE BENT EEN PRUTSER !!!

Nooit, nooit meer T-Mobile!!!

Da Silva 13 jaar ago

Dramatisch die t mobile, Geef mij dan maar weer de typmachine en de postduif!

denice 12 jaar ago

Drama, met foons in nog geen 3 jaar twee keer een kapote mob.
Koop je je abo af kost je dus geld neem een nieuwe foon zit je weer ander half jaar met een foon die je met plakband aan elkaar kan plakken en die steeds de verbinding verbreek
Hoeraaaaaaaaaaaaaa we hebben -mobile

celik 10 jaar ago

Ben zelf ook 4 jaar klant bij t-mobile.
Me abonnement verloopt in maart en daar zal het ook bij blijven, voor mij geen t-mobile meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *