Zijn gezondheidsclaims uit en is pure voeding in?

Marketing pr bureau ‘kroon op het werk’ organiseert voor de tweede keer Futurefood: Een discussieplatform voor professionals in de food & drinks branche.

De reden dat wij Futurefood organiseren is simpel: Het onderwerp eten en drinken is hot in de media. Bijna elke dag duikt er een bericht op over voedsel en gezondheid. Ook de duurzaamheid van onze voeding staat centraal in de media. Meer en meer mensen willen beter en eerlijker gaan eten maar zijn het spoor bijster. Wat vandaag het predicaat ‘gezonde voeding’ krijgt, kan morgen alweer in de media worden gekraakt.  Langzamerhand weet niemand meer hoe het echt zit. En de media slingert van de ene hype naar de andere. Alle reden dus om helderheid te creëren als het gaat om de toekomst van ons eten.

Het thema van de tweede editie van Futurefood op 25 mei a.s. komt niet zomaar uit de lucht vallen. Sla een krant open en de koppen over gezondheidsclaims in voeding vliegen je om de oren. En wat te denken van de berichten over de prijs die de consument wil betalen voor voeding? Een lage prijs wint nog altijd van gezond en lekker eten. Deze verontrustende berichten hebben ons doen besluiten om voor dit actuele thema te kiezen. De berichten die onlangs in de media verschenen kunt u op onze website vinden: www.futurefood.biz

Nu ben ik erg benieuwd hoe jij over gezondheidsclaims denkt. Zijn extra anti oxidanten in voeding noodzakelijk?  Hoe zinnig is het dat aan melk extra calcium wordt toegevoegd? Hoe gezond zijn vitamines in koekjes? Waarom rent iedereen achter Omega 3 en 6 producten aan?

Ik ben benieuwd….

PS: Futurefood is een professioneel platform. Je kent bij een bijeenkomst louter komen op uitnodiging. Denk je uitgenodigd te willen worden, stuur mij dan een email: robert@dekroonophetwerk.nl

3 thoughts on “Zijn gezondheidsclaims uit en is pure voeding in?”

Marcellus 12 jaar ago

Het beste is om je gewoon geheel af te sluiten van al die goedbedoelde en vaak ook nog eens tegenstrijdige adviezen. Daar raakt je alleen maar gestrest van en dat komt de eetlust vast niet ten goede (of misschien juist wel). Gewoon normaal eten, niet te veel en niet te weinig. Wat groeten, fruit, granen, vlees.  Hoe moeilijk kan het zijn. Dood gaan we toch, dus daar zal een of ander dieet ons weinig bij kunnen helpen.

Robert Kroon 12 jaar ago

Wow…wat een wijsheid Marcellus. Maar als je de kwaliteit van je leven kunt verbeteren…en als je fitter door het leven kan gaan…en als je lekkerder en duurzamer kunt eten en drinken…zou daar dan NEE tegen zeggen?

Dharmik 10 jaar ago

ikzelf werk in de supermarkt. Die staat dus vf3l met areietlkn van overbodige waarde. Voorbeeld is het vruchtensappenvak, zowel gekoeld (dagvers!) als houdbaar. Wat schetste mijn verbazing in een vroegere uitzending van de Keuringsdienst van Waarde: 90 procent van alle sinaasappelsap komt uit Brazilie. Daar wordt het sap ingedampt, het concentraat gaat met tankers naar Europa, en hier wordt er weer (bron-)water aan toegevoegd. Dit geldt dus ook voor de bekende Coolbestdranken e.d.!! Dus zo `dagvers` is het dus niet. Daaruit volgt weer: wat is vers ? Maar dat is weer een andere discussie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *