Rubriek: Agenda

Woningcorporaties zijn bang om de verweven macht op te geven en de klant is de dupe.

Op dit moment is de woningbouwcorporatie sector in de nasleep van lakend toezicht, fraude, belabberde dienstverlening en buitensporige en select gemanagede projecten. En weer laat de huisvester sector haar vuist zien; ‘waar het ophoudt, is als de huurder het recht krijgt om uit te maken welke woning wij moeten verkopen, aldus branchevereniging Aedes’. Waar draait het om; de macht van de huisvest maffia of het woongenot (huur en koop) van haar klanten?

Chique en trendy defeceren & urineren in retail omgevingen.

Excusez-les mots. In het retail landschap zijn de laatste jaren weinig echte innovaties te zien. Er wordt stuivertje gewisseld tussen de Zara’s en We’s. De McDonald’s probeert het met groen logo en verbeterde interieurs. Apple stores blijven hot. Maar wat ontbreekt er nu, voor de veelzijdige en veeleisende consument in de meeste winkelstraten, shopping malls, trein- en bus stations? Een gat in de markt bestaat dat nog?

ZEG JIJ HET MAAR!

Aan de Nationale top 2000 (Radio 2) hebben bijna 2 miljoen stemmers meegedaan. Wij van gekopklanten gaan niet voor kwantiteit maar voor kwaliteit. Zes lezers van gekopklanten hebben een servicetip ingezonden. Tips om dienstverlening verder te optimaliseren, klanten blij te maken. Als Mr. Service ben ik blij verheugd dat service leeft. Kijk voor de grap maar eens op deze weblog hoeveel onderwerpen betrekking hebben op goede of slechte service. Nu wil ik van jullie weten welke tip het volgens jullie moet worden. Wie heeft de beste servicetip gegeven van 2007? Stem! Doe dit via het reactieformulier dat je aantreft onderaan dit artikel. Alle mensen die hun servicetip hebben ingezonden dank ik hartelijk.

Vacatures

Hoofd Management Support

Ben jij organisatiesensitief, flexibel en heb jij ervaring als leidinggevende? Lees dan snel verder! Bekijk alle vacatures

Advertorial

Marketing3 ‘Always On’

Marketing3, hét interactieve marketing event van het jaar, heeft als thema ‘Always On’. In een sterk veranderend medialandschap is de consument steeds meer in controle.
Hoe bereikt u op een effectieve en kostenefficiënte manier de consument die ‘Always On’ is.

Van 28 november t/m 1 december wordt u bij Media Plaza bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van marketing, sales en communicatie. Met innovatieve praktijkcases en topsprekers (o.a. Chris Anderson, Wired).

Voor meer informatie en inschrijving: www.marketing3.nl

Personal Mind Power Weekend Seminarie

Een niet te missen 2-daags Evenement. Beleef dit fantastisch seminarie en u zal uw leven een positieve wending geven! Spendeer 2 dagen met Succescoach, Carl Van de Velde en u zal weten hoe u een hogere vorm van Succes en Geluk kan waarborgen! Een programma in de Belgische Ardennen. www.carlvandevelde.be

Seminar weblogs, rss en user generated content

Tijdens het congres ‘User generated content’, komen pioniers, experts en leveranciers aan het woord om u een helder beeld te geven van het snel veranderende medialandschap. Wat zijn de kansen en uitdagingen voor marketeers van media en consumentenmerken. Hoe gaan grote mediaspelers en bekende merken, maar ook nieuwkomers op digitaal gebied, om met het fenomeen user generated content (UGC)? User generated content zorgt voor een flinke verschuiving van B2C naar C2B. Marketingstrategieën die UGC onderbelicht laten zullen steeds vaker tekortschieten, met alle consequenties van dien.

Voor meer informatie zie www.mediaplaza.nl/seminar/weblogs of bel Marije van Soest op 030 2914 148

Seminar Interactieve marketing door IPTV: de eerste resultaten

Het merendeel van de mensen neemt de meeste (media)informatie via video- en televisiebeelden tot zich. Tijdens dit seminar, komen pioniers, experts en leveranciers aan het woord om u een helder beeld te geven van het snel veranderende medialandschap door nieuwe, krachtige marketingmogelijkheden van IPTV en interactieve televisie waarmee u uw doelgroep kunt bereiken.

Voor meer informatie zie www.mediaplaza.nl/seminar/iptv2 of bel Marije van Soest op 030 2914 148

Seminar Narrowcasting voor de marketeer

Tijdens het congres ‘Narrowcasting voor marketeers’ geven pioniers, experts en leveranciers een helder beeld van het snel veranderende medialandschap en de rol die narrowcasting hierin kan spelen. Wat zijn de kansen en uitdagingen voor marketeers van media en consumentenmerken? Hoe gaan grote mediaspelers en bekende merken, maar ook nieuwkomers op digitaal gebied, om met narrowcasting? Marketingstrategieën die narrowcasting niet opnemen in hun marketingmix laten kansen om in contact te treden met hun doelgroep onbenut.

Voor meer informatie zie: www.mediaplaza.nl/seminar/narrowcasting
of bel Marije van Soest op 030 2914 148

Masterclass Zoekmachine-marketing

Hoe zet u succesvol een online zoekmachine campagne op?

Zoekmachine-marketing neemt een steeds belangrijker plaats in de mediamix in en kan een fantastische conversie en return on investment opleveren. Hoe kunt u in uw organisatie zoekmachine-marketing optimaal inzetten? Deze intensieve masterclass geeft u antwoord op al uw vragen.

Interesse? Voor meer informatie en inschrijving zie: www.mediaplaza.nl/seminar/sem1
of bel met Justin Vijgen op 030 2914 159

Breaking the Ice – European Lead Generation Event 2006, Amsterdam

Aim: This two-day conference focuses on assisting commercial, marketing and sales leaders in identifying appropriate strategies for multi-channel lead generation in the different European B2B and B2C markets.

Benefit: This high-level networking platform brings together key decision makers and experts to assess channels, obstacles, trends, innovations and ROI expectations regarding lead generation.

Domain Expertise: Participants will be able to tap in to more than 500 years of speakers experience and exchange views with other peers and experts.

Format: In depth break-out sessions will include various case studies as well as interactive forum discussions.

Ice breaking activities include a full event program, networking sessions and special events along the Amsterdam canals.

Quality Guarantee: Intelli-G standard 100% money back guarantee applies.

Visit our website for further information: www.intelli-g.com. For any enquiries, please contact us directly: (31-26) 445 3887 or send us an e-mail to: info@intelli-g.com.